En Sıcak Konular

ZEYBEK'İN DP GENEL BAŞKANLIK ADAYLIĞINI 1 YIL ÖNCE DUYURDUK

13 Ocak 2011 22:35 tsi
ZEYBEK'İN DP GENEL BAŞKANLIK ADAYLIĞINI 1 YIL ÖNCE DUYURDUK Tam bir yıl önce 17 Ocak 2010'da Namık Kemal Zeybek'in Merkez Sağa Lider olacağını Türk basınında ilk kez biz şöyle duyurduk.

Tam bir yıl önce 17 Ocak 2010'da  Namık Kemal Zeybek'in Merkez Sağa Lider olabileceğini Türk basınında ilk kez biz şöyle duyurduk:

"Namık Kemal Zeybek Merkez Sağa Lider mi Oluyor?

Demokrat Parti'nin Konya’da düzenlediği toplantıda,''Eski Kültür ve Devlet Bakanı'' Namık Kemal Zeybek’e parti rozeti takıldı.

12 Eylül öncesi MHP'de,sonrasında Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi saflarında siyaset yapan Zeybek,bir ara döndüğü eski yuvası MHP'den tekrar ayrılmak mecburiyetinde bırakılıp BBP'ye geçmiş ve Genel Sekreterlik görevi üstlenmişti.Bir süre sonra da  `Partilerde siyaset yapmaya ara verdim. Şu an hiçbir partiye üye değilim. Türkiye`nin siyasi durumunu biraz dışarıdan izlemek istiyorum. Bu kendi içimde bir tanzimdir` diyerek BBP'den de ayrılmıştı.

DP'de yeni lider arayışlarının hızlandığı şu günlerde gerek siyasi geçmişiyle,gerekse milliyetçi-maneviyatçı çizgisine yüklediği bilge kişiliği ile Zeybek, Merkez Sağa Lider olabilir mi?

Mümkündür.

Yalnız böyle bir ihtimal başta AKP olmak üzere pek çok partinin uykusunu kaçırır."  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=573

Hiç bir yerde ismi Demokrat Parti Genel Başkanlığı için adı geçmezken,herkes Çiller'in kapısı aşındırılırken  biz 13 gün önce; "Zeybek Gibi Bir ''Değeri'' Olan Demokrat Parti Neden Başka ''Lider'' Arıyor? dedik ve şöyle devam ettik:

"Geçen yıl Namık Kemal Zeybek'ın DP'ye üye olduğu gün bu sayfada ''Zeybek Merkez Sağ'a Lider mi Oluyor diye sormuş ve şu ifadelere yer vermiştik:

"DP'de yeni lider arayışlarının hızlandığı şu günlerde gerek siyasi geçmişiyle,gerekse milliyetçi-maneviyatçı çizgisine yüklediği bilge kişiliği ile Zeybek, Merkez Sağa Lider olabilir mi?
Mümkündür.
Yalnız böyle bir ihtimal başta AKP olmak üzere pek çok partinin uykusunu kaçırır."

Demokrat Parti, 10. Olağan Büyük Kongresi'ni 15 Ocak’ta yapacak. Kongre’nin en önemli gündem maddesinin ise genel başkanlık seçimi olduğu biliniyor.

Mevcut Genel Başkan Cindoruk gerek şahiyeti,gerek tecrübesiyle çok saygın bir kişiliktir.

Fakat millet moda tabirle ''daha genç yüzler'' arıyor.

Namık Kemal Zeybek'in parti lideri olmak gibi bir düşüncesi var mıdır bilemeyiz.

Görev tevdi edilirse ise kabul edeceği kanatindeyiz.

Genel Başkanlık için adı geçen Tansu Çiller,Mesut Yılmaz karşısında dahi başarılı olamamışken Erdoğan gibi bir "fenomen"le nasıl başedebilir?

DP'deki Çiller ısrarını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Zeybek gibi bir "değeri" bünyesinde barındıran Demokrat Parti neden başka ''Lider'' arıyor?

Kongreye 15 gün,genel seçimlere 6 ay kaldı.

Türk siyasetinin normalleşmesi merkez sağın ayağa kalkmasıyla mümkün olabilir?

Hâlihazırda bu işi kotarabilecek "Zeybek" harici bir isim yoktur."  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=1060

Ve Zeybek bugün resmen adaylığını açıkladı.

Namık Kemal Zeybek,DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 15 Ocak'ta yapılacak Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde sadece genel başkanlığa değil başbakanlığa talip olduğunu birdirdi.

Bundan sonrası Demokrat Parti delegelerinin sağduyusuna kaldı.

Hamdi Mert iki gün önce Ay Gazete'deki köşesinde "Namık Kemal Zeybek´in Genelbaşkan Adaylığı'nı şöyle değerlendirdi:

Namık Kemal Zeybek´in Genelbaşkan Adaylığı 

Son günlerde Anamur ile Ankara arasında gel-git yaşıyorum..Bu sebeple okuyucularımla buluşma aralığım seyrekleşti..Gündem ise yoğun..Her biri hakkında birikmiş söyleyeceklerim var..Özet olarak da olsa içimi dökmek zorundayım..

Kulağıma gelen en yeni haber şu: Namık Kemal ZEYBEK Demokrat Parti’ye “Genel Başkan” adayı olması yönündeki teklifleri nihayet kabullenmiş..

Kıymetini bilirlerse ne iyi olur!.Türk siyaseti bir “Bilge Lider”e kavuşur..Muhalefette iken, iktidarın her yaptığını karalamayan..İktidarda iken muhalefetin yapıcı tekliflerini  dinleyen..Siyaset yapmanın; sonuç olarak “Devlet”i ve “Millet”i ile “Ülke”yi ileri götürme yükünü yüklenmek olduğunu bilen..

Alpaslan TÜRKEŞ’le, Turgut ÖZAL’la, Süleyman DEMİREL’le, Necmettin ERBAKAN’la çalışmış; her birinin başarılı yönlerini görmüş ve bunları yazıp-çizmiş, irad edip-söylemiş.. Tasvip etmediği yönleri olmuşsa, bunları kamuoyu önünde polemik konusu ve siyaset malzemesi yapmamış..Aksine, artılarla eksilerin sentezine ulaşmış..Ne kimsenin dümen suyunda, ne kimse ile kanlı-bıçaklı..Bir politikacı için doğru olan da bu değil mi?.

“Demokratik Açılım” denilince muhalif-muvafık takıntısına girmeden doğruyu gösteren.. ”Kürt sorunu (!)”nun; “Alevi talepleri” nin; “Diyanet” idealitesinin gerçekliği konusunda yapıcı teklif ve projeleri olan..

Batı’nın evrensel değerlerine sahip çıkmak ile, AB’ in işgal planlarını soğukkanlı bir akılcılık ile birbirinden tefrik edebilen..ABD’ye gösterilecek diplomatik nezaket ve dostluk ile onun bölgedeki jandarması olmak arasındaki akıl çizgisini en kalın hatlarıyla çizip-gösteren..”İsrail”i “Yok” sayan körlük ile onun bölgemizdeki çıbanbaşı eşkıyalık rolü arasındaki sebep-sonuç ilişkisinin farkında olan..

Bütün bunlardan daha da önemlisi ise şu: Namık Kemal ZEYBEK “Devlet” ile “Millet”in; resmi değerler ile dini ve milli değerlerin vazgeçilmez dengesini birini diğeri ile çatıştırmadan en iyi kuran bir millet ve devlet adamı..Aslında ülkemizin en temel problemi; “Devlet”, rejim-sistem adına milletin inanç ve değerlerine kırbaç sallamak ile din ve inançlarımız adına “Devlet”e karşı oluşan kırgınlıklar arasında gidip-gelen fasit dairedir..

Namık Kemal Bey, bu kısır döngüyü kırma ve “Devlet-Millet Bütünleşmesi”ni sağlayarak ülkeyi düze çıkarma idealini kendisine dert edinmiş bir çile adamıdır..Bu konuda Türkiye’nin önemli bilim ve düşünce adamlarını toplayıp, çalışmalar yaptırdığının ve mufassal bir rapor hazırlattığının yakından şahidiyim..Bu raporun, Devletin ilgili birimlerinin arşivlerinde kayıplara karıştığının da..

Demek “Devlet” adına yanlış yapanlarla “Din” adına yanlış yapanların ortak akıl noktasında buluşma yetenekleri henüz gelişmemiş..Bunun için diyorum ki, Namık Kemal ZEYBEK gibi kendini aşmış düşünce adamlarına siyasetin de ihtiyacı var..

REFAH-YOL hükümetindeki Devlet Bakanlığı’ndan sonra Namık Kemal Bey’in yeni siyasi tekliflere kapı aralamamasını hep arzu etmişimdir..Bu arzumu kendileriyle paylaştığımı da hatırlıyorum..Bana göre O’nun yeri, bu kadar müktesebattan ve birikimden sonra artık partisiz Cumhurbaşkanlığı olmalıydı.. Devlet çarkının Anayasa Mahkemesi, HSYK, Danıştay, Yargıtay ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasındaki kısırdöngüde tıkandığı o dönemde.“Namık Kemal ZEYBEK” adı; mizanı “Devlet” olanlar katında da, ölçüsü millet ve değerleri olanlar nezdinde de bir ortak buluşma noktası olabilirdi..

Şimdi o kısırdöngü dönemi geride kaldı. Bundan sonrası ne mi olacak?.Şüphesiz Allah’ın dediği olacak..Bize ancak, ilahi takdirin, milletimiz üzerine bir “Rahmet” olarak inmesi niyaz ve temennisi kalıyor.. {Ay Gazete,http://www.aygazete.com/Anasayfa.php?58492}

 

Mir Haber

 



Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,692 µs