En Sıcak Konular

ÖĞRENCİ AFFI YAŞAYAN HERKESİ KAPSAYACAK

13 Ocak 2011 21:50 tsi
ÖĞRENCİ AFFI YAŞAYAN HERKESİ KAPSAYACAK Öğrenci affında sürpriz gelişme.. 1980'den önce üniversiteden atılanlar da affa dahil edildi. Böylece cumhuriyet tarihinin en kapsamlı öğrenci affı düzenlemesi kabul edildi.

Sınırsız öğrenci affı Komisyon'dan geçti     
 
Öğrenci affında sürpriz gelişme.. 1980'den önce üniversiteden atılanlar da affa dahil edildi. Böylece cumhuriyet tarihinin en kapsamlı öğrenci affı düzenlemesi kabul edildi.

TBMM'de Komisyon'da yapılan değişiklikle 12 Eylül 1980 sonrası üniversitelerden her ne sebeple olursa olsun atılanları kapsayan af düzenlemesinde başlangıç tarihi değişti.

Böylece yeni önergeyle affa ilişkin hiçbir tarih sınırlaması bulunmuyor.

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda, intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 5 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine yeniden başlayabilecekler.Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar ise terhislerini takip eden 2 ay için ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde kanunda belirtilen haklardan yararlanabilecek.

Affa bugün verilen bir önergeyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı eğitim kurumları ile Polis Akademisi ve bağlı yüksek öğrenim kurumlarından atılan öğrenciler de eklendi.

ÖCALAN'A DÖNÜŞ YOK

MHP'nin önergesiyle terörden hüküm giyenlere af yolu kapatıldı. Böylece Öcalan af kapsamı dışında tutuldu.

YATAY GEÇİŞTE KOLAYLIKLAR

Düzenlemenin getirdiği haktan yararlanacaklara yatay geçiş konusunda da bazı kolaylıklar öngörülüyor. Bu kapsamda, ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği okulun taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim senatolarının uygun görmesi halinde bu ilde bulunan üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilecekler. Ayrıca, bu durumda olanlar, istedikleri takdirde Anadolu Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim ön lisans veya lisans programlarında da eğitimlerine devam edebilecekler. (Aysel ALP - hurriyet.com.tr)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16756004.asp?gid=373}


 



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs