En Sıcak Konular

ALİ SAMİ YEN'E HÜZÜNLÜ VE GURURLU VEDA

12 Ocak 2011 10:11 tsi
ALİ SAMİ YEN'E HÜZÜNLÜ VE GURURLU VEDA Sarı-kırmızılılar için bir stattan çok fazlası olan Ali Sami Yen'in ışıkları dün akşam son kez yakıldı, tribünleri dolduran taraftarlar duygu dolu saatler yaşadı. Şöhretler maçında efsaneler bir araya geldi.

HOŞÇAKAL

Sarı-kırmızılılar için bir stattan çok fazlası olan Ali Sami Yen'in ışıkları dün akşam son kez yakıldı, tribünleri dolduran taraftarlar duygu dolu saatler yaşadı. Şöhretler maçında efsaneler bir araya geldi, dans ve ışık gösterileri nefesleri kesti

Galatasaray'ın mabedi Ali Sami Yen Stadı dün akşam kapılarını kapattı. Sarı-kırmızılı takım açılışı 47 yıl önce Türkiye-Bulgaristan milli maçıyla yapılan stadına son kez çıktı.
Stattaki veda organizasyonu saat 18.00'de başladı. İlk olarak Galatasaray'ın efsaneleri şöhretler maçında karşı karşıya geldi. 
Maçın ardından Başkan Adnan Polat ile eski başkanlardan Selahattin Beyazıt kol kola sahanın ortasına gelip veda konuşması yaptı. Sözlerine, "Bugün çok hüzünlü bir gün" diyerek başlayan Başkan Polat, "Bugün bütün gönlümüzü, kalbimizi verdiğimiz, hayatımızı geçirdiğimiz Ali Sami Yen'imizden ayrılıyoruz. Ancak burası bizim gönlümüzde, ruhumuzda ilelebet kalacaktır. Burayı bu hale getiren sizlersiniz, bunu unutmayacağız. Hepinize elveda diyoruz" ifadelerini kullandı.

Polat'a soğuk duş
Başkan Adnan Polat konuşması sırasında bazı taraftarların protestosuna maruz kaldı. Bir grup sarı-kırmızılı taraftar Polat'ı ıslıklayarak ilk yarıdaki kötü sonuçlar nedeniyle protesto etti. Bu sırada stattaki müzik sesinin artırılması dikkat çekti.
Selahattin Beyazıt ise kulübün zaferle örülmüş tarihinde bir dönemi kapatıp, yeni bir döneme hazırlandıklarını kaydederek, "Evimiz gibi sevdiğimiz, bir mabet saydığımız, sevinçleri, acıları, zaferleri, kederleri yaşadığımız yuvamızda son günümüz. Bugün onun kapısını saygıyla, biraz da kederle kapatacağız ve Galatasaray tarihinde yeni bir dönemin kapısını açacağız. Unutmayın unutturmayın" dedi.

Gösteriler coşturdu
Veda gecesi etkinliklerinde daha sonra muhteşem ışık gösterileri ve dans şov gerçekleştirildi. Sunuculuğunu DJ Hopdedik Ayhan'ın yaptığı gecede yüzlerce dansçı, yaptıkları gösteriyle stada gelen taraftarların beğenisini kazandı.
Gecede Galatasaray'ın tarihi başarıları, ünlü sanatçı Yalçın Gruda'nın anlatımıyla bir kez daha ekranlardan izlettirildi. Konfeti şovun da yapıldığı gecede, atılan havai fişekler taraftarlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Koltuklar satılıyor
Ali Sami Yen Stadı'nın koltukları satışa çıkarılıyor. Stattan tamamı sökülen koltukların, Yataş firması tarafından üretilecek ilave bir modülle kısa bir süre sonra satışa çıkarılacağı bildirildi. Koltukların üzerinde, Galatasaray logosunun yanı sıra, "Ali Sami Yen Sonsuza Kadar" vinyeti bulunacak.

NEUCHATEL'E ÖZEL
Galatasaray'ın, Neuchatel Xamax'ı 3-0'ın rövanşında 5-0 yenerek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükseldiği maçın görüntüleri, saha içine konulan dev ekrandan taraftarlara izletildi. Daha sonra maçın kahramanlarından Prekazi, Tanju ve Cüneyt Tanman anılarını anlattı.

BAŞKANLAR GELDİ
Veda gecesinde eski başkanlar Ali Tanrıyar, Ali Uras, Faruk Süren ve Mehmet Cansun da hazır bulundu. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörleri Mustafa Denizli ve Fatih Terim de stada geldi. 

'HELAL ET HAKKINI'
Sarı-kırmızılılar duygusal gecede duygu dolu pankartlar açtılar. Taraftarlar tribünlere, "Ali Sami Yen çektiysen kahrımı, helal et hakkını, zorlu sevdam hoşçakal", "Hatıralar yıkılmaz bu cehennem son bulmaz. Gömelim gel seni desem, sığmazsın", "Sonsuzluğun saadeti için erken değil miydi?", Anılardır seni yaşatacak. Hangi dozer yıkabilir ki yaşattıklarını" yazılı pankartlar astılar. Taraftarlar ayrıca eski tezahüratları seslendirerek sarı-kırmızılı formada iz bırakan isimleri andılar.
 
HERKES AĞLADI
Galatasaray-Beypazarı maçından sonra veda programına devam edildi. Futbolcular saha ortasında toplanırken Ali Kırca, "Ali Sami Yen" konulu şiiri okudu. Duygu yüklü şiir sırasında başta Hagi, Tugay Kerimoğlu ve Arda olmak üzere sarı-kırmızılılar gözyaşlarını tutamadı.

DEVAMI ARENA'DA

Galatasaray tarihine altın harflerle yazılan zaferlerin mimarları Ali Sami Yen Stadı'nın kapanış töreni için buluştu. Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store Mağazası'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcuları Tarık Hosic, Cüneyt Tanman, Tanju Çolak, Cevad Prekazi, İlyas Tüfekçi, Erhan Önal, Savaş Koç ve Mirsad Kovaceviç katıldı. Ali Sami Yen'deki tarihi maçlarla ilgili anılarını anlatan efsaneler, Galatasaray'ın, Türk Telekom Arena'da nice zaferlere imza atması dileğinde bulundular.(NEVZAT DİNDAR-Milliyet) [1] 

Efsaneler buluştu

Cim-Bom'un yaşayan efsaneleri şöhretler maçında karşılaştı. Başkan Adnan Polat ileeski başkanlardan Alp Yalman'ın kaptanlık yaptığı mücadelede nostalji rüzgârı esti

Parçalı formalı takım Savaş Koç (2), Tanju Çolak (2), İlyas Kahraman (2) ve Murat İnan'ın (kendi kalesine) golleriyle mercan formalı takımı 7-3 mağlup etti. Mercan formalı takımın gollerini Hakan Şükür, Turgay Aksu ve Cevat Prekazi kaydetti.

Ali Sami Yen Stadı'na veda dolayısıyla düzenlenen organizasyon şöhretler maçıyla başladı. Başkan Adnan Polat ve eski başkanlardan Alp Yalman'ın kaptanlık yaptığı şöhretler maçında, sarı-kırmızılı formayı geçmişte giymiş ve elde edilen başarılarda büyük katkı sağlamış futbolcular sahaya çıktı.

Eski hakem Yusuf Namoğlu'nun yönettiği maçta Başkan Adnan Polat, memleketi Erzurum'un plaka numarası olan 25 numaralı formayla mücadele etti. Maçta Teknik Direktör Gheorghe Hagi de forma giyerken, taraftarlar geçmişin ünlü futbolcularından Prekazi'yi tribünlere çağırıp alkışladılar.

Maçta, Hakan Şükür, Arif Erdem'in pasıyla güzel bir gol atarken, geçmiş günlerini hatırlattı.

Başkan Polat ve eski başkan Alp Yalman beş dakika sahada kaldı.[2]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ 

[1] {http://spor.milliyet.com.tr/hoscakal/spor/spordetay/12.01.2011/1338159/default.htm}

[2] {http://spor.milliyet.com.tr/efsaneler-bulustu/spor/spordetay/12.01.2011/1338161/default.htm}



Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,876 µs