En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BAŞBAKANIN 2023 BEYANI BİZİM TAYİN ETTİĞİMİZ HEDEFTİR''

11 Ocak 2011 14:13 tsi
BAHÇELİ: ''BAŞBAKANIN 2023 BEYANI BİZİM TAYİN ETTİĞİMİZ HEDEFTİR'' Bahçeli;"Bugün Başbakan’ın ısrarla bahsettiği, 2023’de ülkemizin dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma beyanı, bizim 2000 yılında tayin ettiğimiz bir hedeftir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısında konuştu. 

Konuşmasına 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Bahçeli,geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantının kısa bir değerlendirmesini yaptıktan sonra,2011 seçimlerine yönelik MHP'nin stratejisini anlattı.

MHP Lideri ayrıca ,Başbakan Erdoğan'ın 2023’de Türkiyeyi dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma beyanın,kendilerinin 2000 yılında tayin ettiği bir hedef olduğunu açıkladı.

İşte Bahçeli'nin o konuşması:

"Değerli Milletvekilleri,Muhterem Basın Mensupları,

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bildiğiniz üzere, 10 Ocak tarihi Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Büyük bir fedakârlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalışan gazeteci kardeşlerimizin bu anlamlı gününü tekrar tebrik ediyorum.

Bu meslek grubunda çalışanların birçok sıkıntısı olmasına rağmen, gece demeden gündüz demeden milletimizi bilgilendirmek ve haberdar etmek için çalıştıklarını iyi biliyorum.

Günümüzde medyanın, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesine ne kadar katkı sağladığı ve bu konuda vazgeçilmez niteliklere sahip olduğu kuşkusuzdur.

Milletimizin gözü ve kulağı olan medyanın çok sesli ve tarafsız bir biçimde varlığını sürdürmesi, demokratik kültürün gelişmesinde ve kökleşmesinde büyük rolü olacaktır.

Sahip oldukları bilgi ve deneyimlerle, kamuoyunu yönlendiren, yanlışı ayna gibi yansıtan ve özellikle siyasetin verdiği kararların millet hayrına olmasında emek ve mesai sarfeden gazeteci kardeşlerimin bizim açımızdan önemleri çok fazladır.

Bu vesileyle burada bulunan ve bulunmayan tüm gazeteci arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmelerini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.

Muhterem Milletvekilleri,

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da esnaf ve sanatkârlarımızla bir araya gelerek çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik.

Esnaf ve sanatkârlarımız, bize karşı ilgilerini en üst düzeyde gösterdiler. Hepsine buradan teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Yaptığımız toplantıyla birlikte dikkat ve özenle takip ettiğimiz sorunlarını masaya yatırdık ve bunlara yönelik çözüm yollarımızı kendileriyle paylaştık.

491 iş kolunda faaliyet gösteren ve sayıları iki milyona ulaşan esnafımızın ağırlaşan problemlerinin artık beklemeye tahammülünün olmadığını bir kez daha yakından gördük.

Özellikle İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı olarak faaliyet gösteren kardeşlerimizin, karşılaştığı zorlukların ne denli büyük olduğuna şahit olduk.

Uzun bir süredir, esnaf ve sanatkârımız hükümet tarafından ihmal edilmekte ve ekonomik açmazlar karşısında savunmasız bırakılmaktadır.

Bunu çok iyi biliyoruz ve gerekli hazırlıklarımızı ve projelerimizi sürekli güncelliyoruz.

Maalesef AKP hükümetinin gözü ve idraki, konu esnafımız olduğu zaman kapanmakta ve politikalarına vurdumduymazlık hâkim olmaktadır.

Esnafımızı vergi ve sigorta primleri rahatsız etmekte, bu çerçevede üst üste yığılan borçlar soluk aldırmaz bir hale getirmektedir.

Elbette, uygulaması planlanan borçların taksitlendirilmesi ve kredi kartıyla ödenme imkânı bir kolaylıktır, ama esnafımızın derdine orta ve uzun vadede deva olması mümkün değildir.

Meseleyi yalnızca devlete olan borçların tahsili mesabesine indirirsek, o zaman esnafımızın hangi güçlüklerle ve kronikleşen hangi sorunlarla boğuştuğunu anlamaktan uzaklaşmış oluruz.

Bugünkü şartlarda esas gündem esnaf ve sanatkârımızın derinleşen; iş yapmasının ve müşterilerinin çoğalmasının önündeki engelleri ortadan kaldırmak olmalıdır.

Eğer vatandaşımızın satın alma gücü zayıfsa ve ekonomik olarak yetersizse, bu olumsuzluk doğrudan doğruya esnafımıza sirayet edecektir.

Ekonomi yatırım ve tüketim harcamaları etrafında şekillenmekte ve bu ikisinin toplamı da millet olarak elde edeceğimiz geliri ortaya çıkarmaktadır.

Bu nedenle, vatandaşlarımızın cebinde harcayacak parası olmadığı ya da ancak karnını doyuracak kadarına sahip olduğu zaman esnaf ve sanatkârımız da dara düşecek ve kepenklerini siftah yapmadan kapatmak durumunda kalacaklardır.

Üstelik sosyal ve ekonomik yapının düzenleyicisi ve denge unsuru olan esnafımızın huzurlu ve mutlu olmadığı bir yerde istikrarı aramak nafile ve beyhude bir çaba olacaktır.

Esnafımızın gerçekten de sorunları büyüktür ve iktidardan umduklarını bu zamana kadar bulamamışlardır.

Mesela yayılan büyük alışveriş merkezlerinin, geleneksel iş kollarında çalışan kardeşlerimizi ciddi düzeyde tehdit etmesine Başbakan Erdoğan ve hükümeti sürekli bigâne kalmıştır.

Bu zihniyete göre bakkallar kapanmalı, terziler işlememeli, manavlar kapısına kilit vurmalıdır.

Nitekim AKP’nin talana ve yalana dayalı politikaları esnaf ve sanatkarımızı dışlamış ve kendi kaderine terk etmiştir.

Buna karşılık bu iktidar uluslararası para baronlarını memnun etmiş, hırsızları rahatlatmış, yağmacıları güldürmüş ve yandaşların servetine servet katmalarına ortam hazırlamıştır.

Elbette zalimin bir hükmü varsa, esnafımızın da sandıkta söyleyecek bir sözünün olduğuna yürekten inanıyorum.

İnşallah önümüzdeki milletvekilliği genel seçimlerinden sonra iktidar olduğumuz takdirde, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarını mutlaka aşacak ve hak ettikleri refahı kendilerine sunacağız.

Bu uğurda son derece kararlıyız, azimliyiz ve samimiyiz.

Esnafımızla el ele, çiftçimizle omuz omuza olacağız.

Memurumuzun arkasında, işçimizin yanında bulunacağız.

Emeklimizin umudu, dul ve yetimimizin destekçisi olarak tavizsiz bir duruş göstereceğiz.

Mutlaka başaracağız, hepsine kazandıracağız ve herkesi feraha kavuşturacağız.

Güçlü devleti, mutlu milleti ve huzurlu ferdi kesinkes vatansever Türkiye sevdalıları ile gerçekleştireceğiz.

İnanıyorum ki, aziz milletimiz Milliyetçi Hareket’e hizmet etme fırsatı verecek ve yıkım taşeronu AKP zihniyetini ve kol kola girdiği niyeti karanlık mihrakları sandıkta yapacağı tercihle de perişan edecektir.

Değerli Arkadaşlarım,

2011 yılı ülkemiz açısından birçok gelişmeye ve önemli olaya sahne olacaktır.

Bunların en başında da bu yıl yapılacak olan 24.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri gelmektedir.

Hedefimiz tek başına iktidara ‘Tam Yol İlerlemek’tir ve milletimizin artan sorunlarına çareler üretmektir.

Misak-ı Milli’nin 90. yıldönümünü idrak edeceğimiz 28 Ocak 2011 günü saat 15.00’de, Anadolu Gösteri Merkezi’nde yapacağımız bir toplantıyla seçim beyannamemizi açıklayacağız ve nasıl bir Türkiye amaçladığımızı, milletimizin refaha ve mutluluğa ulaşması için neler yapacağımızı inşallah burada duyuracağız.

Pek tabii olarak diğer siyasi partiler de ülkemizin geleceğiyle ilgili plan, program ve niyetlerini ortaya koyacaklardır.

Ve aziz milletimiz kendisine en yakın bulduğu ve inandırıcı gördüğü partiyi oylarıyla yetkilendirecek ve iktidar sorumluluğunu teslim edecektir.

Esasen demokrasinin güzelliği ve derin manası da burada kendisini göstermektedir.

Bu kapsamda son günlerde Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki seçime dönük bazı konuşma ve beyanlarında dikkatimizi çeken ve kısaca da olsa üzerinde durmamızı gerektiren bazı hedefleri bulunmaktadır.

Başbakan 27 Aralık 2010 tarihli Meclis Genel Kurulu konuşmasında 2023 vizyonunu ortaya koymuş ve bunu izleyen süreçlerde devam ettirmiş ve en son geçtiğimiz haftaki grup konuşmasında da bu tutumunu sürdürmüştür.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümüne dönük bu hedef ve öngörüleri, önünü dahi görmekten aciz, günü kurtarmanın arayışında olan bir hükümet için sevindiricidir.

Ancak Başbakan’ın sözlerinde bir yenilik ve şaşıracağımız, imreneceğimiz farklı bir durum da bulunmamaktadır.

2023 tarihinde Türkiye’nin nerede olması gerektiğini ilk açıklayan,  ulaşılması gereken hedefleri ilk defa büyük Türk milletiyle paylaşan Milliyetçi Hareket Partisi ve şahsım olmuştur.

Hatta 2023 hedefini, 2000 tarihinde, 2001 ile 2005 yıllarını kapsayan Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı’na koyan bizatihi MHP’dir

Hatırlanacağı üzere, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulu’nun 27 Haziran 2000 tarihli ve 119’ncu birleşiminde kabul edilmiştir.

2001-2023 yıllarını içine alan Uzun Vadeli Gelişmenin Temel Amaçları ve Stratejisi’ni biz daha o yıllarda milletimizle paylaşmış ve devlet politikası haline getirmiştik.

Bugün Başbakan’ın ısrarla bahsettiği, 2023’de ülkemizin dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma beyanı, bizim 2000 yılında tayin ettiğimiz bir hedeftir.

Amacımız yıllık yüzde 7’lik bir büyümeyle, 2023’de 1,9 trilyon dolara ulaşmış bir milli gelir hacmini yakalamak olarak somutlaşmıştı. Kişi başına düşen gelir miktarı açısından da AB üyesi ülkelerin düzeyine erişmeyi öngörmüştük.

Parti olarak 2023 hedeflerimizi yıllarca savunduk ve milletimize gelişmiş ve küresel klasmanda lider Türkiye’yi kuracağımızın her fırsatta sözünü verdik.

Burada, çok ayrıntısına girmek istemediğim 2023 hedeflerini merak edenler, 57. hükümet döneminde tarafıma bağlı olarak çalışan Devlet Planlama Teşkilatı’nın arşivinden Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Programı’nı temin ederek 2023 vizyonunun içeriğini ve asıl sahibinin kim olduğunu açıklıkla görebilirler.

Başbakan’ın yıllar önce Türk milletinin önüne koyduğumuz 2023 hedefini benimsemesi kendisi için bir gelişmedir, ancak bu vizyonu özümsemesine kalitesinin ve siyasi sicilinin de çok müsait olmadığını bu vesileyle hatırlatmak isterim."

 

Not: Konuşma metni mhp.org.tr den iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/gbk.php?content=2958&cat=52}

 

 

 

 



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,517 µs