En Sıcak Konular

TÜRKÜCÜ ''KIVIRCIK ALİ''Yİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİK

11 Ocak 2011 10:25 tsi
TÜRKÜCÜ ''KIVIRCIK ALİ''Yİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİK "Eğer ki gelmeler topraktan ise, Demek ki gitmeler aynı yeredir"

'Kıvırcık Ali' hayatını kaybetti!

'Kıvırcık Ali' olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz, Çatalca'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
 Alınan bilgiye göre, Ali Özütemiz (42), bu sabah 05.30 sıralarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Beşiktaş'ta bulunan müzik stüdyosunda yeni çıkaracağı kasetin çalışmalarını yaptıktan sonra Büyükçekmece Güzelce'de bulunan evine giderken kendi kullandığı otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybeden Özütemiz'in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastenesi morguna kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çatalca’da devrilen aracında hayatını kaybeden Ali Özütemiz (42) için yarın saat 13.00’te Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi’nde tören
yapılacak. Cenazesi törenin ardından toprağa verilecek.

SEVENLERİ HASTANEYE AKIN ETTİ

Ali Özütemiz’in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna getirildi. Acı haberi alan Ali Özütemiz’in yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Menajeri Uğur Özayvaz kazanın Çatalca Tepekent’teki evinden çıktıktan sonra meydana geldiğini belirterek "Tepekent’i geçtikten sonra virajlı bir bölgede aracı ile takla attı. TRT 1’de bugün canlı yayına katılacaktı. Kazanın oluş nedeni hakkında tam bir bilgiye henüz ulaşamadık. Oğlu şu an Ankara’da asker" dedi. 

'ALBÜM ÇALIŞMASINI YAPIYORDUK!'

İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, Çatalca’daki trafik kazasında hayatını kaybeden ve "Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz için albüm çalışması yaptıklarını belirterek, "Repertuvarını seçmiştik" dedi.

Çatalca’da devrilen 34 EJ 6117 plakalı cipinde hayatını kaybeden Ali Özütemiz’in (43) cenazesi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hastaneye gelen İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kıvırcık Ali"nin Çatalca gişelerinin Tepecik
yolu mevkisinde kaza geçirdiğini belirtti.

Albüm çalışmalarını sürdüren sanatçının evinden Ankara’ya gitmek için ayrıldığını aktaran Yılmaz, "TRT’ye gidiyordu. Albüm çalışmasını yapıyorduk.
’Perişan Halim" adlı bir parçasını onaylamıştık, en son orada görüştük. Repertuvarını seçmiştik. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Sanatçı Tolga Sağ ise kazanın çok tehlikeli bir yolda yaşandığını, tehlikenin hala devam ettiğini belirterek, "Ali çok büyük bir sanatçıydı. Türk
Halk Müziğini insanlara sevdirmeyi başardı. Çok çalıştı ve başardı. Ben en son yılbaşında telefonla görüştüm. Mekanı cennet olsun. İyi insandı" dedi.

Ferhat Tunç da Özütemiz’in, alçak gönüllü ve kendi alanında çok başarılı biri olduğunu söyledi.

Herkesin yardımına koşan sanatçının, gençlere destek olduğunu dile getiren Tunç, "Sözün bittiği yerdeyiz. Çok acı bir olay. Böyle bir ölümü hak etmiyor. Çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

Kazanın duyulmasının ardından, Ceylan ve Pınar Sağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı hastaneye geldi.

SON ALBÜMÜNDEKİ TÜRKÜ SANKİ BUGÜNÜ ANLATIYORDU

Ali Özütemiz’in son albümü Hepimize Yeter Dünya’da seslendirdiği Nerdesin türküsü sanki bugünü anlatıyordu. Ali Özütemiz, sözü ve müziği kendisine ait olan Nerdesin adlı türküde, "Izdırabı gül suyuna bandılar / Gülüm seni arar oldum nerdesin / Ayrılığı altın tasta sundular / Ölüm seni arar oldum nerdesin" diyordu.

YARDIMSEVER BİR SANATÇI

Ali Özütemiz’in ailesi ile akrabalarının yaşadığı Avcılar’daki Yeşilkent Mahallesi hüzne boğuldu. Ali Özütemiz’in kendi yaptırdığı Er Mahmut Dede Cemevi önünde toplanan kalabalık, birbirine başsağlığı diledi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenaze cemevine getirilirken, trafik durdu. Kalabalık cenaze aracı cemevi önüne yanaşmadan, tabutu omuzlara alıp taşıdı. Bu sırada cemevi önünden feryatlar yükseldi. Yıllarca maddi manevi yardım ettiği mahalle halkı da ona olan saygılarından cemevi önünde toplandı.

3 HAFTA ÖNCE 3’ÜNCÜ ÇOCUĞUNUN MÜJDESİNİ ALMIŞTI

Ali Özütemiz’in cenazesi cemevine getirilirken geçen yıl evlendiği ikinci eşi Aslı Özütemiz, tabutun arkasından yanındakilerden aldığı destekle yürüyebildi. Yakınları Aslı Özütemiz’in üç aylık hamile olduğunu açıkladı. Babasının fotoğrafını elinden düşürmeyen Aslı Özütemiz’in ilk eşinden kızı Ecemsu, sürekli ağladı. Aslı Özütemiz’in Ankara’da vatani görevini yapan oğlu Eren’in birliğinden izin alıp, İstanbul’a doğru yola çıkacağı öğrenildi.

SANATÇININ İSMİNİ TAŞIDIĞI BABASININ DA BİR TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜĞÜ ÖĞRENİLDİ

"Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi, Tokat’ın Turhal ilçesindeki hemşehrilerini yasa boğdu.

İstanbul Çatalca’da aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Ali Özütemiz’in ölüm haberi, memleketi Turhal’da üzüntüyle karşılandı. Sanatçının doğum yeri Erenli köyünde olayın üzüntüsü yaşanıyor.

Köy halkı sanatçıyı çok sevdiklerini belirterek, Kıvırcık Ali’nin yoksullukla ve öksüz büyüdüğünü, doğumundan 37 gün önce babasının da bir trafik kazasında öldüğünü söyledi.

Babasının ismini taşıyan sanatçının her sene mutlaka köyüne geldiğini belirten hemşehrileri, en son geçen yıl ağustos ayında köye gelen Özütemiz’in burada harabe durumda olan evlerini yıkıp yeni bir ev yapma planının olduğunu söylediğini ifade ettiler.

Sanatçının küçük yaşta yanında müzik hayatına başladığı Turhal’ın yöresel sanatçısı Çetin Han ise Özütemiz ile 1978-1985 yılları arasında birlikte çalıştıklarını belirterek, "Beraber düğünlere gittik. Onun sanatçı olacağı ve bu mertebeye yükseleceği çocukluğunda belliydi" dedi. Çetin Han, sanatçıyla en son ölümünden önceki akşam geç saatlerde telefonla kısa bir görüşme yaptığını ifade
etti.

Sanatçının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 11 Kasım 1968 yılında Tokat’ın Turhal ilçesi Erenli köyünde dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen Özütemiz, doğmadan 37 gün önce babasını kaybetti.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanat dünyasında "Kıvırcık Ali" olarak tanınan ve geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ali Özütemiz’in, ozanlık geleneğine yaptığı katkıları, özgün yorum ve
besteleriyle daima anılacağını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, mesajında, "Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz’in geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Merhum Özütemiz, ozanlık geleneğimize yaptığı katkıları, özgün yorum ve besteleriyle daima anılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da,
"Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ali Özütemiz’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, mesajında, "(Türkülerden Türkülere Yol Eyleyen) Kıvırcık Ali,(Geriye Dönün Seneler), (Hepimize Yeter Dünya) ve (Gül Tükendi, Ben Tükendim) ile her türkü severin evine girdi. Türküleri dillerden dillere dolaşacak olan Kıvırcık Ali’ye Allah’tan rahmet, Özütemiz ailesiyle türkü severlere de başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.

KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Kıvırcık Ali 11.10.1968 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli Köyü’nde, dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi.

Sanatçı büyüyüp okul çağlarına geldiği zaman türküler söylemeye başladı. Bağlamaya ve halk müziğine olan ilgisi, köye gelen ozanları ve dedeleri kapı aralarından dinleyerek başlamıştır.

İlk okuldan sonra maddi imkansızlıklar ve yetersiz koşullardan dolayı okul hayatına son vermek zorunda kalan Kıvırcık Ali 1983’te beni İstanbul’a geldi. Gazino ve düğün salonlarında çalışmaya başladıktan sonra saçlarının uzun ve kıvırcık olmasından dolayı Kıvırcık Ali olarak anılmaya başlar ve 1988 de Şadıman Hanımla evlendi.

1995’de İbrahim AKKAYA ve Mustafa YILMAZ ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdular. 1996’da ilk albümleri olan "Türkülerden Türkülere Yol Eyledik" adlı albümle profesyonelliğe adım attı.

1998’de ikinci albümleri olan “Türküler Kimliğimiz” i çıkarttılar.

1999 yılında ilk solo albümü olan “Gül Tükendi Ben Tükendim” piyasaya çıktı. (GAZETEVATAN)*

 

Mir Haber'in notu:

Kıvırcık Ali "Yaşamdan Ölüme" isimli türküsünde şöyle diyordu:

 

Yaşamdam ölüme  bir soluk yolda

Bu isyanlar kime bu feryat kime?

Kuşların bile yuvası dalda

Bu endişe niye bu telaş niye?

 

Eğer ki gelmeler topraktan  ise

Demek ki gitmeler aynı yeredir.

İhanetle kahpelik puşta göreyse

Sadakatla sevmek dostta göredir.

 

Sakakta yatanın kürkü alınmaz

Kundaklık babeğin sütü çalınmaz

İnsanlığa her kim kural koysa da

Merhametin yolu sağ-sol tanımaz.

 

Türkülerimizin bu "yanık sesli"  delikanlısına Allah'tan rahmet,başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine baş sağlığı dileriz.

 

*Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kivircik-ali-hayatini-kaybetti/352073/1/Gundem}

 



Bu haber 1,996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,331 µs