En Sıcak Konular

MARMARARAY'DA ''KUR'AN AYETLERİ'' YAZILI DEVE KEMİĞİ BULUNDU

10 Ocak 2011 14:28 tsi
MARMARARAY'DA ''KUR'AN AYETLERİ'' YAZILI DEVE KEMİĞİ BULUNDU Birlik Vakfı'nda konuşan Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Marmaray tünel kazıları sırasında bir deve kemiğine yazılı Kur'an ayetinin bulunduğunu söyledi.

Marmaray'da hazine bulundu

Birlik Vakfı'nda konuşan Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Marmaray tünel kazıları sırasında bir deve kemiğine yazılı Kur'an ayetinin bulunduğunu söyledi.

Kemiğe yazılı ayetin, bilinen ilk nüshalardan önceki döneme ait olduğunu ilk kez bu toplantıda kamuoyuna açıklayan Altıkulaç, bu savaş hukuku ile ilgili Kur'an ayetinin Hz. Eyyub el- Ensari ve beraberinde gelenlerce İstanbul'a getirilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve 29 Eylül Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Birlik Vakfı'nın Cumartesi Konferanslarının konuğu oldu. "Kur'an'da tahrif iddiaları" başlıklı bir konferans veren Altıkulaç, Kur'an'ın tahrif edildiği iddialarında bulunanların bir kısmının batılı müsteşrikler/Oryantalistlere, bir kısmının da bazı sapık fikirli şahsiyetlere dayandığını söyledi. Altıkulaç Batı'da Kur'an'ın tahrif edildiği iddiasında bulunan müsteşriklerin Kur'an nushalarında parmak sayısını geçmeyen imla hatalarını Kur'an'da tahrifat var diye hacimli kitaplar yazacak kadar ciddiye almalarının arkasında Kur'an'ı da diğer tahrif edilmiş kitaplar derecesine indirme gayret ve beklentisinin yattığını anlattı.

Bilinen ilk nüshalardan önceki döneme ait
İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan Marmaray tünel kazıları sırasında bir deve kemiğine yazılı Kur'an ayetinin bulunduğunu söyleyen Altıkulaç, bu kemiğe yazılı ayetin bilinen ilk nüshalardan önceki döneme ait olduğunu ilk kez bu toplantıda kamuoyuna açıkladı. Altıkulaç, bu deve kemiğine yazılı savaş hukuku ile ilgili Kur'an ayetinin Hz. Eba Eyyub el- Ensari ve beraberinde gelenlerce İstanbul'a getirilmiş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/marmaray-da-hazine-bulundu-187284.htm}

 



Bu haber 1,553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,366 µs