En Sıcak Konular

MEDYA VE İLETİŞİM DERNEĞİ (MEDYADER) KURULDU

10 Ocak 2011 14:20 tsi
MEDYA VE İLETİŞİM DERNEĞİ (MEDYADER) KURULDU Medya mensuplarının birliğini sağlamak ve medyanın milli-manevi değerleri korumasını teşvik etmek amacıyla Medya ve İletişim Derneği ismiyle yeni bir medya derneği kuruldu.

Medya ve İletişim Derneği MEDYADER kuruldu

Medyanın pusulası olacak

Medya mensuplarının birliğini sağlamak ve medyanın milli-manevi değerleri korumasını teşvik etmek amacıyla Medya ve İletişim Derneği ismiyle yeni bir medya derneği kuruldu. Kısa adı MEDYADER olan derneğin kurucuları arasında Mustafa Kurdaş, Zeki Ceyhan, Mustafa Yılmaz, Selami Güdener, Bekir Gündoğmuş, Furkan Düzcan ve Levent Cengiz yer alıyor. MEDYADER'in Genel Başkanlığını ise Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş yürütecek.

 Medya mensuplarının birliğini sağlamak ve medyanın milli-manevi değerleri korumasını teşvik etmek amacıyla Medya ve İletişim Derneği ismiyle yeni bir medya derneği kuruldu. Kısa adı MEDYADER olan derneğin kurucuları arasında Mustafa Kurdaş, Zeki Ceyhan, Mustafa Yılmaz, Selami Güdener, Bekir Gündoğmuş, Furkan Düzcan ve Levent Cengiz yer alıyor. MEDYADER'in Genel Başkanlığını ise Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş yürütecek. Medya alanında büyük bir boşluğu doldurması beklenen MEDYADER'in kuruluşuna gazete, TV, ajans, radyo ve internet dünyasından tanınmış bir çok akademisyen, gazeteci, yazar ve medya kuruluşları destek veriyor.

MEDYADER'in amacı
"Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet haberciliği ve yayınları alanlarında çalışan medya mensuplarının birliğinin sağlanması, hakların korunması ve şuurlu gelişimini sağlamak; medyanın milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin tahribine değil bilakis bu değerlerin gelişmesi için mücadele eden unsur haline gelmesini temin etmek" MEDYADER'in en önemli amaçları arasında yer alıyor. Tüzüğün ikinci maddesindeki Derneğin Amacı başlığı altında şu ifadelere de yer veriliyor:

"MEDYADER'in amacı, toplumsal yozlaşmayı tetikleyen medya yayınlarını izlemek, değerlendirmek, denetimini yapmak ve böylece basın, yayın organlarının faydalı medya haline gelmesini temin etmektir. Sosyal dokuyu korumaya dönük tedbirlerin alınmasına öncülük etmek de Medya-Der'in amaçları arasındadır. Medya mensubu üyelerini milli, manevi ve kültürel değerler bakımından bilinçlendirmek, mesleki gelişimlerini sağlamak ve böylece milli şuuru benimseyen yayıncılığa zemin oluşturmak da Derneğin amaçlarındandır."

Ulusal ve yerel radyo ve televizyonlardan yine ulusal ve yerel bütün gazetelere, internet haber sitelerinden dergilere ve haber ajanslarına kadar medyayla ilgili bütün basın ve yayın organlarının MEDYADER'in faaliyet kapsamı içerisinde yer aldığı belirtildi.

Temsilcilik ve şubeler açılacak
Medya mensupları ve kuruluşları arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini de açıklayan MEDYADER Genel Başkan Mustafa Kurdaş, yurt genelinde şubeler ve temsilcilikler açmak suretiyle süratle teşkilatlanma çalışmaları yapacaklarını belirtti. "Bir slogan derneği olmayacağız" diyen Kurdaş, "Sadece yılda bir kez kuruluş yıldönümlerinde etkinlik yapan medya kuruluşlarından biri olmayacağız. Hızla toplumun bütün kesimlerinde derin kırılmalara neden olan manevi çöküntü ve ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlayan bir medya yerine milli ve manevi değerlerin yeşermesine katkı sağlayacak bir medya oluşumu için gayret sarfedeceğiz. MEDYADER; milletin DNA'sını değiştirmeye yeltenen değil, milletimizi millet yapan değerlerin korunmasını benimseyecek medyanın öncüsü olacak" dedi.

"Görsel, yazılı ve işitsel bütün medya kuruluşlarında mesleğini icra etmekte olan gazeteci, televizyoncu, radyocu ve bütün yayıncı meslektaşlarımız da derneğimizin hedef kitlesini oluşturmaktadır" diyen Mustafa Kurdaş, şunları da kaydetti: "Bütün yayın organlarına ve meslektaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Dahası sayıları her geçen gün artan İletişim Fakülteleri ve bu fakültelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri de MEDYADER'in faaliyetleri açısından önemli bir zemin oluşturmaktadır. Yol haritamızda verimli ve etkin bir çalışma zorunluluğu var. MEDYADER olarak çok kısa bir zaman içerisinde medyanın pusulası haline geleceğiz"

Zihinler işgal edilmesin
Hem Türkiye'de hem de dünyada medyanın kültürel yozlaşma ve sömürünün aracı haline dönüştürüldüğünü belirten Kurdaş, insanlığın yeni bir medya düzenine de ihtiyacı olduğunu belirtti. Tek yönlü haber ve kültür akışının milli ve yerel olan her şeyi öldürdüğünü vurgulayan MEDYADER Genel Başkanı Mustafa Kurdaş, "Sömürü ve haksızlıklara son verecek Yeni Bir  Dünya'da yeni bir medya düzenine de büyük ihtiyaç var. İslam dünyası ve ezilen, sömürülen bütün halklar kültürel işgalden ancak medya alanındaki güçbirliği ile kurtulabilir. Küresel medya düzenindeki yönlendirilmiş haber akışı ve Amerikan tarzı kültür ve yaşam pompalaması karşısında zihin işgallerine ancak yeni bir medya düzeniyle son verilebilir. MEDYADER'in kurulması bu bakımdan da tarihi bir adım olmuştur" şeklinde konuştu.

Çalışan Gazeteciler Günü
MEDYADER'in kuruluş gününün kamuoyuna deklaresinde basın mensupları için önemli bir gün olan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü özellikle tercih ettiklerini vurgulayan MEDYADER Genel Başkanı Mustafa Kurdaş, bu gün dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da vaka-i adiyeden kutlama mesajları yayınlanacağını hatırlattı. Kurdaş, "Türkiye'de çalışan gazetecilerin kazanımları maalesef her geçen gün bir bir ellerinden alınmaktadır. Kutlama ve nezaket açıklamalarından ziyade artık çalışan gazetecilere hakların iadesi ve imkânlarının artırılması yönünde somut adımların atılması gerekmektedir" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/medyanin-pusulasi-olacak-187212.htm}

 



Bu haber 1,640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,131 µs