En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU PAPANDREU'NUN SÖZLERİNİ UMURSAMADI

10 Ocak 2011 13:59 tsi
DAVUTOĞLU PAPANDREU'NUN SÖZLERİNİ UMURSAMADI Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun cuma günü dile getirdiği görüşlerin Yunanistan’ın bilinen görüşleri olduğunu söyleyerek, skandal sözleri hafifsedi!

Davutoğlu skandalı umursamadı!  

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun cuma günü dile getirdiği görüşlerin Yunanistan’ın bilinen görüşleri olduğunu söyleyerek, skandal sözleri hafifsedi!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun cuma günü Erzurum’da dile getirdiği “Türklerin Kıbrıs’ta işgalci olduğu ve Ege’de Türk uçaklarının kendilerini taciz ettiği” yönündeki görüşlerin Yunanistan’ın bilinen görüşleri olduğunu söyleyerek, skandal ifadeleri umursamaz bir tavır takındı. Erzurum’da Üçüncü Büyükelçiler Konferansı’nın kapanış oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin Yorgo Papandreu’nun “Ege’deki uçuşlar, Kıbrıs ve azınlıklar” konularındaki söylemleriyle ilgili mesajların erkesi şaşırttığını belirtilmesi üzerine Davutoğlu, komşular arasında bu şekilde farklı görüşlerin ve pozisyonların olabileceğini ifade etti.

Yine de kararlıyız!

Komşu ülkelerle ilişkileri en üst düzeye çıkarmak ve bu ihtilafları minimize ederek sorunsuz bir hale getirme politikasını sürdürmeye kararlı olduklarını dile getiren Davutoğlu, “Bu kararlılık çerçevesindedir ki; bütün komşularımızla ilişkilerimizi geliştiriyoruz ve Sayın Papandreu’nun Üçüncü Büyükelçiler konferansına katılımı bizim açımızdan da onun açısında da karşılıklı bir iyi niyet jesti niteliği taşır ve aramızdaki ilişkilerin psikolojik eşikleri aşmak bakımından ne kadar doğru bir zeminde seyrettiğini gösterir” diye konuştu. Papandreu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Erzurum’da kendilerine katılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Davutoğlu, Yunan Başbakanının stadyumda ve konferansta yaptığı konuşmalarda verdiği mesajların bütününe bakıldığında dostluk ve işbirliği mesajlarının ağırlıklı olduğuna işaret etti. Davutoğlu, “Bahsettiğiniz konulardaki görüşleri ise Yunanistan’ın bilinen görüşleridir. Bu konular karşısında bizim görüşlerimiz de çok açık bir şekilde bilinmektedir. Ve Sayın Başbakanımız da bunu bütün açıklığı ile ortaya koymuştur. Bir pozisyonu tabii ki karşı tarafa, hele hele Türkiye’ye dayatmak mümkün değildir. Karşılıklı pozisyonlarımız biliniyor” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın geçen yılki Atina ziyaretinde de karşılıklı pozisyonların dile getirildiğine dikkati çeken Davutoğlu, bir anlamda bu pozisyonların dile getirilmesinin, bunların açık bir şekilde, kamuoyu önünde tartışılabildiğini gösterdiğini dile getirdi.

 

Kaynak : YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000115&tarih=2011-01-10}

 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,153 µs