En Sıcak Konular

ABD TWİTER'DAN WIKILEAKS BİLGİLERİNİ İSTEDİ

8 Ocak 2011 22:07 tsi
ABD TWİTER'DAN WIKILEAKS BİLGİLERİNİ İSTEDİ ABD’de bir federal mahkeme sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan elindeki Wikileaks’le ilgili bilgileri Adalet Bakanlığı’na teslim etmesini istedi.

ABD Twitter'dan Wikileaks'in bilgilerini istedi      
 
ABD’de bir federal mahkeme sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan elindeki Wikileaks’le ilgili bilgileri Adalet Bakanlığı’na teslim etmesini istedi.

San Francisco merkezli Twitter’ın, Wikileaks kurucusu Julian Assange dahil sitenin önde gelen üç ismi ve belgeleri Wikileaks’e sızdırdığı şüphesiyle tutuklu bulunan ABD ordusunda görevli istihbarat uzmanı Bradley Manning hakkındaki belgeleri mahkemeye teslim etmesi talep edildi. 

İngiliz Guardian gazetesi Assange ve Manning dışındakilerin İzlandalı Milletvekili Brigitta Jonsdottir ve Hollandalı hacker Rop Gonggrijp olduğunu bildirdi. Assange, Gonggrijp ve Jonsdottir'in adı Wikileaks'in Nisan ayında gündeme getirdiği ilk sızıntı olan "Collateral Murder"da yapımcı olarak geçiyordu.

Mahkemenin Manning’in Wikileaks’le hangi kanallar ve kişiler aracılığıyla iletişim kurduğunu araştırdığı tahmin ediliyor.

"BU BİR TACİZDİR"

Virginia Eyalet Mahkemesi’nin gönderdiği celpte Twitter’dan mahkemeye “üyelerin isimleri, kullanıcıların isimleri, ekran isimleri, IP adresleri, posta adresleri ve ikamet adresleri” gibi detayları sunması isteniyor. Mahkeme ayrıca Twitter'a Wikileaks'i konuyla ilgili olarak bilgilendirmemesi emrini verdi. Ancak Twitter yetkilileri bu emre uymadı.

Wikileaks’ten bugün yapılan açıklamada, “Bugün ABD hükümetinin Wikileaks hakkında yaptırdığı gizli soruşturma mahkeme belgelerinin ortaya çıkmasıyla ilk kez teyit edilmiştir” denildi. Wikileaks ayrıca mahkemenin bu hamlesini kınayarak bunun bir "taciz" olduğunu söyledi. Twitter ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Öte yandan Wikileaks ABD'li yetkililerin, yürüttükleri soruşturma çerçevesinde diğer internet şirketleriyle temasa geçtiğinden de şüphelendiklerini ifade ederek Google ve Facebook’tan da kendilerine gönderilmiş benzer talepler varsa ortaya çıkarmasını istedi.

ADI GEÇENLER TEPKİLİ

Assange yaptığı açıklamada, “İran hükümeti bu belgeyi diğer ülkelerdeki gazeteciler ve aktivistlerden güç kullanarak almaya çalışsaydı, dünyanın her yerinde insan hakları grupları ayağa kalkardı” dedi.

 Jonsdottir ise Twitter mesajında, “Bence bana bir mesaj veriliyor, sanki bir telefonda nefes alıp veriyor gibi” yorumunu yaptı.(hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16714145.asp?gid=373}

 



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,930 µs