En Sıcak Konular

BERHAN ŞİMŞEK MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

8 Ocak 2011 18:44 tsi
BERHAN ŞİMŞEK MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Berhan Şimşek istifa etti!

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa ettiğini açıkladı
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Berhan Şimşek, Haziran ayında görevi devraldığını hatırlatarak, 6,5 aylık bir yolculuğa veda ettiğini dile getirdi. Şimşek, il başkanlığı olarak 6,5 aylık süre içinde teknolojiyi kullandıklarını vurgulayarak, "Bu süreç içinde 15 bin arkadaş partimize katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçek yüzünü halkımızla paylaştık. İGDAŞ’ın satışını yargıya taşıdık. Şehir hatlarını usulsüz bir şekilde bir şirkete peşkeş çektiler. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin, AK Parti kültür günleri olduğunu, yandaşlarını zengin etme projesi olduğunu anlattık. Yolsuzluklar devam ediyor. AK Partililer zenginleşti" diye konuştu. AK Parti döneminde bir lale devri yaşandığını söyleyen Şimşek, "Halk yoksul, AK Partililer ise lale devrinde. Öğrenciler cop, üniversiteler YÖK, iş adamları maliye, işçiler ise biber gazıyla susturuluyor" dedi.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN İSTİFA EDİYORUM
Şimşek, istifasını ise şu sözlerle aktardı: "Aylar önce bir toplantıda öneride bulundum. 1978’den beri partinin üyesiyim. Birçok seçim çalışmasına katıldım. İl başkanları seçime az bir zaman varken milletvekili olmak için istifa ediyordu. Partinin başında kimse kalmıyor.
’5-6 ay önce istifa etsin ve yeni heyecanlar yaratılsın’ demiştim. Bu öneriyi il başkanı kimliğimle aylar önce söylemiştim. Kabul gördü. Genel başkanımız, ’Haziran ayına kadar görevinde kal’ dedi. Ancak ben, milletvekili adayı olmak istediğim için istifa ediyorum. Onun izniyle 6,5 aydır üyesi olmaktan hep şeref duyduğum partideki bu görevimden istifa ediyorum."

İL ŞOKTA DEĞİL
İl yönetimden bazı kişilerin istifa ettiği ve yönetimin düştüğü konusunda son günlerde dedikoduların yayıldığını ifade eden Şimşek, "Dün ’İl düştü Berhan Şimşek şokta’ dediler. İşte dün dedikleri arkadaşlarımızın hepsi burada oturuyor. Basın görevlisi olmak dedikodu yapmak değildir arkadaşlar. ’İl düştü şokta’, öyle bir şey yok. Ben arkadaşlarımla yan yana olmaktan her zaman onur duydum. Arkadaşlarımın birçoğu milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Bazı arkadaşlarımız istifa etmedi, ilde kalmayı düşünüyor. Yeni bir yapılanma, yeni bir heyecan, yeni bir arkadaşımız gelecek. Biz de CHP içinde katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU KALMAMI İSTEDİ
Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 3 gün üst üste konuştum ve Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin kalması yönünde görüş belirttiğini anlatarak, "Son güne kadar bana ’Bunu düşünüyor musun?’ diye sordu. Ancak ben milletvekili adayı olmayı düşünüyorum. Bu istifa, herhangi bir kırgınlığın, dargınlığın değil, CHP’nin, halkın iktidarına yolculuğunun İstanbul’daki adımı olacaktır. Ben şimdiden hangi arkadaşımız görevlendirilecekse başarılar diliyorum" dedi.

KEŞKE AVCILAR’DAKİ AFİŞ KRİZİ OLMASAYDI
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, "6,5 aylık başkanlık süresi içerisinde ’keşke’ dediğiniz hiç oldu mu?" şeklindeki soruya "Keşke Avcılar Belediye Başkanı o afişi asmasaydı ve keşke referandumda yüzde 45.20 değilde 50.20 ’hayır’ çıksaydı. Bu benim için gerçekten çok özel ve hayatımın akışı içerisinde önemli bir yolculuk olurdu. Ama bu demokrasi" diye cevap verdi.

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/berhan-simsek-istifa-etti/351571/1/Gundem}

 



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,205 µs