En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''AB ÇÖKÜŞTEN KURTULAMAZ''

7 Ocak 2011 11:56 tsi
HAYDAR BAŞ: ''AB ÇÖKÜŞTEN KURTULAMAZ'' Haydar Baş, “kaynakları tükenen, nüfusu yaşlanan ve para basamayan Avrupa Birliği dağılacak” dedi.

AB çöküşten kurtulamaz  

Avrupa Birliği ülkelerinin patır patır çökmeye mahkum olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, “kaynakları tükenen, nüfusu yaşlanan ve para basamayan Avrupa Birliği dağılacak” diye konuştu
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş Avrupa’nın içinde bulunduğu çıkmazla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. “Ortak para birimine geçiş Avrupa Birliği ülkelerini bitirdi” diyen Haydar Baş, “AB çöküşe mahkûmdur tezini” tekrarladı. Avrupa Birliği’nin kaynaklarını tükettiğini dile getiren Haydar Baş, birliğin nüfus olarak da dibe vurduğunu söyledi.

Avrupa patır patır dökülüyor

Avrupa’nın yer altı kaynaklarının tükendiğini söyleyen Haydar Baş, “Avrupa patır patır dökülmeye başladı” diye konuştu. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Şimdi bendeniz Avrupa’ya baktığım zaman Avrupa’nın yer altı kaynaklarını ve nüfusunu bitirdiğini çok net görüyorum. Aynı zamanda Avrupa’da gençlik diye bir şey kalmadı. Bir coğrafyası var. Var olan topraklarında da bazı ülkelerin tarıma müsait bazılarını ise değil. Batı dünyasında insanlar ya patrondur veya işçidir. Bu ikinin arasında bir sınıf batıda yoktur. Eğer şirketler batarsa işçiler açıkta kalacak. Şu anda Avrupa patır patır dökülmeye başladı. Bankaları da çökmeye başladı. Böyle bir birliğin ila nihaye devam etmesi hiç mümkün değildir. Küresel kriz baş gösterdiği zaman dört Avrupa ülkesini liderleri bir araya geldiler. Almanya Başbakan’ı Sayın Merkel bu toplantıda “Herkes kendi başının çaresine baksın. Her koyun kendi bacağından asılır” dedi. Avrupa Birliği dağılacak. Bu dağılma AB için bir kaderdir. Yıllar önce ‘ekonomik şartları oluşturmadan gerçekleştirilen bu şekildeki birliktelik Avrupa’nın yıkılışına sebep olacaktır’ demiştik. Öngördüğümüz şekilde de gerçekleşti.”

Çöken Avrupa Birliği’nin elinde Türkiye oyuncak

Açıklamalarında Avrupa Birliği’ne üye ülkeleri iflas noktasına getiren nedenleri sıralayan Haydar Baş, AKP hükümeti Türkiye’yi, çöküşe mahkum Avrupa Birliği’nin elinde oyuncak etti” dedi. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: “Avrupa Birliği dağılıyor. Bizim iktidarlarımız ise Avrupa Birliği’nden gelen talimatlara göre ülkeyi idare ediyorlar. Ekonomi kurallarını ortaya koyuyorlar, sosyal projeleri kanun olarak, hüküm olarak takdim ediyorlar. Şimdi siz Avrupa’yı düşüneceğinize kendinizi düşünün.”

AB süratle çöküyor

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, dile getirdiği “Avrupa Birliği çöküşe mahkûmdur” görüşünü aslında yıllardır seslendiriyor. 19 aralık 2004 tarihinde Ankara’da tertip edilen Bağımsız Türkiye Partisi İkinci Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan Haydar Baş, “Avrupa Birliği süratle çöküşe gidiyor” demiş ve bunun sebeplerini şöyle sıralamıştı: “Ben ilim adamı olarak konuşuyorum. Avrupa Birliği süratle çöküşe gidiyor. Bunun birinci sebebi Avrupa yer altı kaynaklarını bitirmiştir. İkincisi, Avrupa’nın nüfusu ihtiyarlamıştır. Üçüncüsü ve en önemlisi birliğe geçtikten sonra Avrupa, emisyonunu genişletme kabiliyetini kaybetmiştir. Bundan sonra Avrupa her geçen gün daha büyük bir para darlığına girecek. Şu an Türkiye’nin yaşadığı kaderi Avrupa ülkeleri tek tek daha fazlasını yaşayacak.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=11000074&tarih=2011-01-07}
 


 



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,311 µs