En Sıcak Konular

ÜLKÜCÜ'NÜN ÖLÜSÜNÜ SEVİYORLAR (!)

7 Ocak 2011 11:19 tsi
ÜLKÜCÜ'NÜN ÖLÜSÜNÜ SEVİYORLAR (!) AKP iktidarı, 12 Eylül mahkemelerinde yargılanıp beraat edenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için verilen kanun teklifine karşı çıktı.

ÜLKÜCÜNÜN ÖLÜSÜNÜ SEVİYORLAR

Erdoğan, şehit Mustafa Pehlivanoğlu için ağlamıştı!

Erdoğan’ın gözyaşlarının sahte olduğu ortaya çıktı

AKP iktidarı, 12 Eylül mahkemelerinde yargılanıp beraat edenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için verilen kanun teklifine karşı çıktı.

Maskeleri Meclis’te düştü
MHP milletvekilleri, ‘Torba Tasarı’ komisyonda görüşülürken darbe döneminde tutuklu kalıp beraat edenlerin, sigortalı olmasalar  da, cezaevinde kaldıkları sürenin sigortalı sayılmasına dair önerge verdi. Önerge, referandum öncesi, idam edilen Ülkücüler için gözyaşı döken AKP’lilerce reddedildi.

Darbelerin mahsulüsünüz
OYLAMA sonucuna tepki gösteren MHP’li Erkan Akçay, Başbakan Erdoğan ve AKP’lilere seslenerek, “Referandumda ‘Evet’ çıkarsa 12 Eylül’den hesap soracaktınız. Ne oldu da soramadınız? Soramazsınız. Çünkü siz 12 Eylülcülerle kol kolasınız. Darbelerin mağduru değil mahsulüsünüz” dedi.

AKP iktidarı samimiyetsiz
12 Eylül’de tutuklanıp cezaevine konulanların sigortalı sayılmaları için verilen önergenin reddedilmesi muhalefeti kızdırdı: Darbelerin mahsulü olan AKP iktidarının iki yüzlülüğü ve samimiyetsizliği ortaya çıktı

MHP Milletvekilleri Erkan Akçay, Prof. Dr. Münir Kutluata, Emin Haluk Ayhan, Doç. Dr. Mehmet Günal ve Mustafa Kalaycı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “Torba Tasarı”nın görüşmeleri sırasında 12 Eylül askeri darbe yönetiminde cezaevinde tutuklu kalıp beraat edenlerin, sigortalı olmasalar dahi, gözaltında geçen ve cezaevinde kaldıkları sürelerinin sigortalılıktan sayılmasına dair verdikleri önerge CHP’lilerin desteğine rağmen AKP oylarıyla reddedildi.

Evren siyasi dedeniz
Oylamanın sonucuna tepki gösteren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ardından Başbakan Erdoğan ve AKP’lilere seslenerek, “Referandumda ”Evet“ çıkarsa 12 Eylül’den hesap soracaktınız. Ne oldu da soramadınız? Soramazsınız. Çünkü siz 12 Eylülcülerle kol kolasınız. Darbelerin mağduru değil mahsulüsünüz. 12 Eylülcü Kenan Evren siyaseten dedeniz, 28 Şubat’çı Çevik Bir siyaseten babanız, gizli Dolmabahçe görüşmelerini yaptığınız Yaşar Büyükanıt sırdaşınız, Barzani ağabeyiniz, Talabani de amcanızdır” dedi.

Halkı kandırdılar
Önerge sahiplerinden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “AKP’nin samimi olmadığının en somut göstergesidir. Başbakan’ın referandum süresince 12 Eylül mağdurlarını istismar ettiğini belirten Öztürk, ”12 Eylül 1980 darbesiyle ve darbecileriyle hesaplaşmak propagandasıyla referandumu yürüttüler. Orada da dediler ki ; ’bize evet oyu verin, 12 Eylül darbecilerinden hesap soralım’. Halk da buna inanarak evet oyu verdi. 12 Eylül 1980 darbecileriyle hesaplaşmak adına o günden bu yana bir şey yapmadılar. Hesaplaşma konusunda samimi olmadıkları TBMM’de yaşanan bu olayla bir kere daha anlaşılmıştır“ şeklinde konuştu.

12 Eylül edebiyatı
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, bu yapılanın AKP’nin iki yüzlülüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi. Günal şöyle dedi: ”Referandum süresince 12 Eylül edebiyatı yapıldı. ‘Yargılayacağız’ dediler ama hala köşe başlarında tutuluyorlar. Sadece 12 Eylül’ü yapanlar değil, 28 Şubatçılar da AKP tarafından baştacı ediliyor. 27 Nisan’da e-muhtıra veren Paşa özel korumaya alınmış, bütün paşalar hayali senaryolarla sorgulanırken, orada suçu sabit olan kişi hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Burada bir defa daha AKP’nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakan’ın şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okurken ağlamasını hatırlıyorsunuz. Biz de bunu hatırlattık. ’Hani orada ağlıyordunuz. En azından yapmacık da olsa o senaryonun hatırına bunu burada kabul edin’ dedik. Maalesef tutarsız davrandıkları için o talebimiz kabul edilmedi. Sonuç olarak AKP’nin bir kez daha samimiyetsizliği ortaya çıktı“ diye konuştu.(Haber: Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak:




Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,394 µs