En Sıcak Konular

HÜKÜMET YARGITAY İÇİN DÜĞMEYE BASTI

6 Ocak 2011 10:10 tsi
HÜKÜMET YARGITAY İÇİN DÜĞMEYE BASTI Adalet Bakanı Ergin ile Başbakan Erdoğan’ın “tahliye” zirvesinden Yargıtay’a yeni düzenleme çıktı. “Yargıtay’ın kapasitesinin artırılması” için kanun tasarısı başbakanlığa gönderildi.

Hükümet Yargıtay için düğmeye bastı

Yargıtay'a 80 yeni üye geliyor

Adalet Bakanı Ergin ile Başbakan Erdoğan’ın “tahliye” zirvesinden Yargıtay’a yeni düzenleme çıktı. “Yargıtay’ın kapasitesinin artırılması” için kanun tasarısı başbakanlığa gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantıda tutukluluk süresini sınırlandıran kanunun yürürlüğe girmesinden sonra yaşanan tahliyeler nedeniyle ortaya çıkan durumun masaya yatırıldığı bildirildi. Görüşmede, Bakan Ergin’in dün VATAN’a yaptığı “Radikal önlemler alıp yargılama süresini kısaltacağız” açıklaması doğrultusunda atılabilecek adımlar da konuşuldu.

Yeni daireler için

Adalet Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise atılacak adımlar konusunda çarpıcı bir ipucu da yer aldı. Açıklamada, “Yüksek yargı organlarının talep ve ihtiyaçları gözönünde bulundurularak yüksek mahkemelerin kapasitelerinin güçlendirilmesi için hazırlanan kanun tasarısı Başbakanlık’a sevk edilmiştir” denildi. Bakanlık yetkilileri, tasarının içeriğine ilişkin ayrıntı vermezken, tasarının Başbakanlık’ta değerlendirileceği ve revize edilebileceğini belirttiler.

Hükümet, daha önce, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in 2 yıl önce Yargıtay’a yeni daire kurulmasını istediğini anımsatmış, bu talep doğrultusunda düzenleme yapılabileceği mesajı vermişti. Gerçeker ise 2 yıl önceki şartların ortadan kalktığını, yapılması gerekenin Yargıtay’a yeni daire kurmak yerine bölge adliye mahkemelerinin yaşama geçirilmesi olduğunu savunuyor. Buna rağmen hazırlanan ve Başbakanlık’ta son şekli verilecek olan taslakta, Yargıtay’a yeni daireler kurulmasının düzenleneceği bildirildi.
Yeni daireler yeni başkana

Kulislerde Yargıtay’da yeni kurulucak daire sayısının 10’u bulacağını, böylece Anayasa ile yapısı değişen ve genel olarak hükümete yakın isimlerden oluşan HSYK’nın seçeceği 70-80 civarında yeni Yargıtay üyesinin Yargıtay’ın yapısını büyük ölçüde değiştireceği yorumları yapılıyor. Yeni dairelerin, Yargıtay başkanlığı için Haziran ayında yapılacak seçimlerden önce hayata geçirilmesi ve böylece hükümete yakın bir Yargıtay başkanın seçilmesinin sağlanacağı da yargı kulislerinde yoğun biçimde konuşuluyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/hukumet-yargitay-icin-dugmeye-basti/351070/1/Gundem}



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,380 µs