En Sıcak Konular

MONŞERLERİN BAKANLIĞINDA MESCİT DEVRİMİ

6 Ocak 2011 09:33 tsi
MONŞERLERİN BAKANLIĞINDA MESCİT DEVRİMİ Monşerlerin bakanlığı olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı'nda, mescit devrimi yaşanıyor.

Monşerlerin bakanlığında mescit devrimi

Monşerlerin bakanlığı olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı'nda, mescit devrimi yaşanıyor. Dört yıl önce çalışanların şoförlere ait kullanılmayan bir odayı yeniden düzenleyerek namazlarını kılmaya başlaması üzerine mescit olarak kullanılan bu odaya kilit vuran Bakanlık, aradan geçen sürenin ardından geri adım attı.

 Monşerlerin bakanlığı olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı'nda, mescit devrimi yaşanıyor. Dört yıl önce çalışanların şoförlere ait kullanılmayan bir odayı yeniden düzenleyerek namazlarını kılmaya başlaması üzerine mescit olarak kullanılan bu odaya kilit vuran Bakanlık, aradan geçen sürenin ardından geri adım attı. Başta başbakanlık olmak üzere birçok bakanlıkta çalışanların ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları için tahsis edilen mescit, farklı yapısıyla bilinen Dışişleri Bakanlığı'nın Başkent'te Eskişehir Yolu üzerinde bulunan hizmet binasında da ibadete açıldı. Alınan yeni kararla, mescit için bodrum katta özel bir oda tahsis edildi. İç teşrifatı henüz bitmeyen mescitte, bakanlık memurları ve çalışanları namazlarını eda etmeye başladılar.

Neden açıldı?
Mescidin açılmasına ilişkin farklı görüşler, ileri sürülüyor. Buna göre, İran veya Libya'dan gelen bir yabancı misyon heyeti, bakanlık ziyaretinin ardından namazlarını kılmak istedi. Ancak Dışişleri'nde bunun için uygun yer gösterilemeyince, heyetin bu isteği sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine heyette yer alan misafirler, durumu Bakan Davutoğlu'na ilettiler. Davutoğlu da, bundan sonra aynı sıkıntıların yaşanmaması için bakanlık hizmet binasında bir mescit tahsis edilmesi için talimat verdi. Başka bir görüşe göre, Abdullah Gül ve Ali Babacan'dan daha etkili bir tavır koyan Bakan Davutoğlu'nun bizzat kendisinin mescit açılmasını istediği belirtiliyor.

Mescit bodrumda
Dışişlerindeki mescit, kamu binalarının birçoğunda olduğu gibi yine alt katta tahsis edildi. 2. kattaki bir oda ibadet yerine dönüştürülürken, mescidin zemini güzel bir halı ile teşrif edildi. Duvarlara asılmak için ise Arapça lafızların yer aldığı levhalar için sipariş verildi. Mescidin tam olarak teşrifatı bitmemesine rağmen çalışanlar, hemen ibadet etmeye başladı. Odanın kapısına da mescit levhası asılacak.

Kilit vurulmuştu!
Bundan dört yıl önce Dışişleri'nde Abdullah Gül döneminde yine bir mescit krizi yaşanmıştı. Gül'ün bakanlığının son günlerinde; ısrarlı taleplere rağmen uzunca bir süre mescit tahsisi yapılmayınca çalışanlar zemin katta şoförlere ait olan, ancak kullanılmayan bir odaya seccade, temiz halı ve kilim serip namaz kılmaya başladılar.

Başlangıçta 8-10 kişi olan cemaatin sayısı, mescidin açıldığının duyulmasının ardından 20-25'e kadar yükseldi. Bunu duyan Bakanlık üst düzey yönetimi, olaya hemen müdahale ederek, hemen mescidin kapatılması kararını aldı ve odanın kapısına kilit vurdurmuştu.

Ancak kapatma kararından dönemin Dışişleri Bakanı Gül'ün, imzasının olup olmadığı bilinmiyor. Gül'den sonra Bakan olan Ali Babacan da, bu sorunu görmezden geldiği için onun döneminde de hiçbir gelişme olmamıştı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/monserlerin-bakanliginda-mescit-devrimi-186838.htm}



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs