En Sıcak Konular

PATRİK BARTHOLOMEOS: ''HÜKÜMETE MİNNETTARIZ''

5 Ocak 2011 11:14 tsi
PATRİK BARTHOLOMEOS: ''HÜKÜMETE MİNNETTARIZ'' Patrikhane’yi ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yüzlerce yıldır bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmeyi hükümet olarak bir görev sayıyoruz” dedi.

Rum Patrikhanesi’ni ziyaret eden Bülent Arınç:

‘Patrikhane’nin taleplerini yerine getiriyoruz’  

Patrikhane’yi ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yüzlerce yıldır bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmeyi hükümet olarak bir görev sayıyoruz” dedi.

Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaklaşık bir saat Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Ziyaretin ardından Bartholomeos ile basın mensuplarına açıklama yapan Arınç, Patrikhane’yi ilk kez ziyaret ettiğini ve bunun iki nedeni olduğunu belirterek, “Yeni bir yıla girdik. 2011 yılını tebrik etmek için yeni yılda başarılar sağlık, afiyet mutluluk dilemek için geldim. İkincisi de Sayın Patrik ile geçtiğimiz yıl ağustos ayında Büyükada’da yapılan toplantıda görüşmüş ve kendilerini ziyaret edeceğimi ifade etmiştim. Bugün kendilerini ziyaret etmek istedim. Bu ziyaretimizin hayırlı bir başlangıç olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haklarını verme irademiz güçlü

“Yurttaş olarak ülkemizde birinci sınıf vatandaş olarak tüm haklara sahip olan bu kurumların, bu kurumların mensuplarının mutluluk ve refah içinde yaşaması hepimizin dileğidir” diye konuşan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Vakıflar Kanunu ile yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler çerçevesinde hakları vermek konumundayız, bu konuda siyasi irademiz güçlüdür. Yüzlerce yıldır bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmeyi hükümet olarak bir görev sayıyoruz. Avrupa Birliği (AB) sürecinde hem de bu topraklarda yüzlerce yıldır birlikte yaşayan, birbirinin inancına, kültürüne, haklarına riayet eden bir medeniyetin sahibiyiz. İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde bu şekilde yaşayan yurttaşlarımızla iyi ilişkiler kurmak ve bunu devam ettirmek mecburiyetindeyiz.”

Patrik, Ruhban Okulu’nu talep etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, yeni  Vakıflar Kanunu’nun, yüzde yüz tatminkar olmamasına rağmen cemaatlere bazı yeni  imkanlar sağladığını belirterek, “Biz bu hususta daha yeni ve daha ileri adımlar  atılmasını, tabii ki ruhban okulumuzun açılmasını bekliyoruz” dedi. Bugünün kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu belirten Bartholomeos,  yeni yıla girerken bu ziyaretten dolayı gerek sevinç gerekse umutlarının  pekiştiğini, bu açıdan Bakan Arınç ve hükümete minnettar olduklarını dile  getirdi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000047&tarih=2011-01-05}
 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,003 µs