En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BİZ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDERİZ''

4 Ocak 2011 22:52 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BİZ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDERİZ'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin vatandaşın ayağına gitmeyi politikanın ve insan olmanın bir gereği saydığını belirtti.

Kılıçdaroğlu: Biz ayağa gideriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin vatandaşın ayağına gitmeyi politikanın ve insan olmanın bir gereği saydığını belirterek, "AKP ile aramızdaki temel fark, biz yurttaşımıza önem veririz, güven veririz, onun sorunlarını dinlemek için onun ayağına gideriz, bundan yüksünmeyiz.Ama onlar ayaklarına çağırırlar, yüzleri asık, firavunlaşmış, baskı şiddet, itiraz edene karşı çıkan bir anlayışla karşısına çıkarlar" dedi

Hakim ve savcıları, “Adaleti, sağduyuyu, güveni sağlamak zorundasınız” diye uyaran Kılıçdaroğlu, siyasete yeni bir söylem kazandırdı: İktidar kenze ekibi. Yani dünyalığını yapan ekip...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011’en ilk CHP grup toplantısında güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP liderinin konuşması özetle şöyle:

MADENCİLER SAHİPSİZ DEĞİL: 2010 yılın son günlerini Soma’da geçirdik. Herkes eğlenirken maden işçileri çalışıyordu. Soma’nın bir özelliği var. Manisa bize en az oy çıkan illerimizden birisi. İşçilerle maden ocağına indik. Onların hangi zor koşullarda emek harcadığını biliyorum. O işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için her şeyi yapacağız. Zonguldak’a gidip işçilerle beraber olan iki Bakan’ı da kutluyorum. Biz maden ocağına gideceğiz deyince onlar da madene gittiler. “Hafta sonu Kuşadası’na gidip Roman vatandaşlarla beraber olacağız” deyince, apar topar grup toplantısına Roman vatandaşları getirdiler. Ama bir fark var. Biz vatandaşın ayağına gideriz, onlar ayaklarına getirirler.

KENZE EKİBİ: Soma’da bir çiftçi arkadaş kolumdan tuttu çekti, “Başbakan çiftçinin durumu iyi dedi, ama durumumuz kötü. Neden hakkımızı korumuyorsunuz” dedi. Başbakan şunu söylemiş: “2002’de iktidara geldiğimizde çiftçi iflasın eşiğindeydi”. Bu kadar halktan kopuk olur mu bir Başbakan? Gözünü sevdiğimin Recep Bey’i, narenciye bahçesine gidip bir baksana. Çiftçi haciz kıskacında, borç kıskacında. Çiftçi kardeşlerim unutmasınlar biz onların sorunlarını biliyoruz. “Mazotta ÖTV alınmayacak” dedik. Hemen çıktılar “kaynak nerede” diye sordular. Konu çiftçi olunca hemen kaynak sormaya başladılar. “Kaynak yok” diye bir kavram yok. Kaynağı mantıklı kullanırsanız bulursunuz. Biz kaynağı bulacağız. Hiç kimse endişelenmesin. Kaynak toplumda vardır... Biz ortak dil kullanacağız. Ortak dil geliştireceğiz. Siyasette ortak dil geliştireceğiz. Türkiye’nin başında iktidar var, dünyalığını yapan bir iktidar var. Onlara ‘Kenze’ ekibi diyoruz. yani kendi dünyalığını yapan ekip.

FİŞLEME TARTIŞMASI: AKP’nin ileri demokrasisine iki örnek göstereceğim; Yargıçların fişlenmesi ve sınavlarda kameranın kaldırılması ile ilgili girişim. Yargıçlar niye fişlenir? Fişleme ne zaman başladı? 12 Eylül’de. Ne zaman bitti? Hiç bitmedi. Ne zamandır sürüyor? AKP iktidarıyla sürüyor. “12 Eylül’ü değiştireceğiz” demediler mi? Yargıcın fişlemesi olur mu? Bunların bir milletvekili ne demişti? “Onlar bizi fişliyordu, şimdi sıra bize geldi, biz onları fişliyoruz”. Sınava girdi çocuklar. Yazılıyı kazanıyorlar. Sözlüde elemek istedikleri kişileri eliyorlar. Gittiler yargıya başvurdular. Yargı karar verdi, “sözlüye kamera koyun” diye. Şimdi ne yapıyorlar? “Biz kamerayı kaldıracağız”. Yani yargıyı ikinci sınıf yapacağız diyorlar. “Anayasa hiç önemli değil. Her istediğimizi yaparız” diyorlar. Buna da “ileri demokrasi” diyorlar.

VESALİ BÜYÜK OLUR: İleri demokrasiden bir örnek daha vereceğim; Bir tutuklu itiraz ediyor, “Ben bu yargıçlara güvenmiyorum” diye. Mahkemeye başvuruyor. Mahkeme “bunların verdiği karar doğru değil” diye karar veriyor. HSYK’ya buradan sesleniyorum; Siz yargıda adaleti, yargıda sağduyuyu, yargıda güveni sağlamak durumundasınız. Yargı kararlarını uygulamak zorundasınız. Eğer bir yargı, bir yargıcın tarafsız olmadığına karar verirse, o yargıç o davaya bakamaz. Bunu görmemezlikten gelirseniz, yargının katlinde sizin parmağınız var demektir. O yargı artık her yerde tartışılır. Sorumluluğunuzu bilin, görevinizi bilin, gereğini yapın. Çünkü yargının kokması, tuzun kokması demek. Tuzu kokutan siz olursanız bunun altında kalırısınız, bunun vebali büyük. Toplumun güveni sarsılır.

AF YASASI: Parlamento gündeminde torba yasa var. Pek çok yasayı bir araya getirip çıkarıyorlar. Bir af yasası getiriyorlar. Kimsenin itirazı yok. 21 maddelik bir af yasası. “Hemen çıkaralım” diyoruz, “Hayır” diyorlar. “216 maddeyi beraber çıkaralım” diyorlar. Bu parlamento iradesine saygısızlıktır. İtirazımızı yaptık. “21 maddeyi getirin çıkaralım” dedik, dinlemediler.

BORÇLARI NEDEN SİLİNİYOR: Esnafın, çiftçinin KDV borcu duruyor gemi ve yat üretenlerin KDV borcu siliniyor. Bu torba yasaya sendikalar karşı. Sendikalardan hiçbir görüş alınmadı. İleri demokraside zaten buna gerek yok ki.

Yatağan’dan deve hediyesi

Partisinin grup toplantısındaki kohuşmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, deve maketi ve kasket hediye etti.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kilicdaroglu-biz-ayaga-gideriz/350768/9/Siyaset}



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,233 µs