En Sıcak Konular

NEW YORK TIMES İFŞA ETTİ:''PKK İLE TÜRKİYE GÖRÜŞÜYOR''

2 Ocak 2011 21:46 tsi
NEW YORK TIMES İFŞA ETTİ:''PKK İLE TÜRKİYE GÖRÜŞÜYOR'' Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times, 31 Aralık 2010 tarihli haberinde çok önemli bir bilgiyi ifşa etti.

NEW YORK TIMES İFŞA ETTİ: PKK İLE TÜRKİYE GÖRÜŞÜYOR

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times, 31 Aralık 2010 tarihli haberinde çok önemli bir bilgiyi ifşa etti.

New York Times yazarı Steven Lee Myers bilgiyi Türk ve Irak’lı yetkililerden aldığını açıkladığı yazısında, PKK’yla yapılan görüşmelerin Türk yetkililer tarafından inkar edilse bile arabulucuların gizli görüşmeler yaptığını iddia etti. Yazar, Kandil’de Murat Karayılan’la görüştü.
 
Hükümetten yeni jest
 
Gazete, aksi yöndeki resmi iddialara karşı Karayılan’ın silahlı adamlarla çevrili bölgede “kanun”u temsil ettiğini ve Erbil yolu üstünde kontrol noktası oluşturduğunu yazdı ve bir de iddiada bulundu: Hükümet (AKP) “Karayılan grubunu marjinalleştirmek için” Kürtlere yönelik yeni jestlerde bulunacak. 

Emri veren Karayılan Öcalan değil

Kandil’deki fiziki ortamla ilgili bilgiler de veren gazete “hareketin saygı duyulan lideri” Abdullah Öcalan’ın mesaj ve yazılarının dolaşımda olduğunu vurguluyor ama Karayılan’ın açıklamalarına göre, Öcalan’a sadece saygı duyuluyor, emirleri veren kendisi, Öcalan o pozisyonda değil. 
Gazete, PKK’nın Alman bir doktorun da görev yaptığı bir klinik ile “savaşçılar”a üniforma üreten bir fabrika işlettiğini yazdı. 

PKK ile resmi görüşme!

New York Times,  “Karayılan ve geçen yıldan bu yana da ABD tarafından bir uyuşturucu kaçakçısı olarak isimlendirilen örgütü yeni ateşkes ilan etti ve yeni yılda uzattı” diye yazdı. Gazete, Karayılan’ın 2003’te ABD’nin Irak’a saldırılarının ardından Irak’ta Kürtler için hazırladıkları federal sistemden esinlendiğini belirterek, terör örgütünün özerklik taleplerinde bulunduğunu kaydetti. PKK ile gizli görüşmelerin sürdüğü belirtilen haberde, “Türkiye’de yetkililer partinin kendisiyle müzakere yapıldığını reddetseler bile Türk ve Iraklı yetkililere göre, aracılar barışın uzatılması olasılığını tartışmak üzere gizli görüşmeler yapıyor” denildi.
 
New York Times gazetesi ayrıca, terör örgütünün yuvalandığı Kandil’le ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Öcalan yakalandıktan kısa süre sonra Kandil’e gittiler ve sayıları belirtilmeyen barınaklarda gizli ya da açık yaşamaya başladılar. Dağları her zaman bir barınak kullanırlarken Saddam Hüseyin’in devrilmesi bunu kolaylaştırdı. Karayılan’ın kesin üssü elbette gizli ama örgütün Kandil’in boğaz ve geçitlerindeki varlığı gizli değil. Karayılan’ın da değindiği gibi, cezaevinde yatan Öcalan’ın mesaj ve yazıları sürekli olarak kendilerine geliyor.” 

İstediğinizi alabilirsiniz

Gazete, ayrıca  PKK’nın Alman bir doktorun bulunduğu bir klinik ile üniforma üreten bi fabrika işlettiğini de yazdı. Gazete, 10 metreye yakın bir taşın belirlediği mezarlıkta Irak, Türkiye ve Suriye’den teröristlerin bulunduğunu kaydetti. Amerikan ve Türk yetkililerin PKK ve Karayılan’ın kaçakçılık yaptığının belirlediğini belirten New York Times, Karayılan’ın silahlar konusunun açıldığında, “İstediğiniz herşeyi alabilirsiniz. Burası Orta Doğu” dediğini yazdı. Haberde şu yoruma yer verildi: “Ateşkes arası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türk hükümetinin örneğin Kürtçe televizyon ve üniversitelerde Kürtçe ile ilgili bölümlerin açılması gibi ülkenin Kürt azınlığa hakların genişletilmesi ayrıcalıklarıyla geniş ölçüde çakıştı. Hükümet Haziran’daki seçimlerden önce daha milliyetçi bir ton takındı. Buna karşın hükümetin Karayılan grubunu marjinalleştirmek için Kürtlere yönelik yeni jestlerde bulunması bekleniyor.”

Çelik: Önşartlar normal

New York Times, haberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in, “Ön şart diye söylenenlerin bazıları zaten hükümetimizin sadece Kürtler için değil, tüm vatandaşlarımız için öngördüğü demokratik standartların bir kısmıdır” sözlerine yer verdi. Karayılan’ın Türk hükümetinin siyasetinin yetersizliğinden yakındığını, ancak kapıyı müzakerelere kapamadığını belirtti.

 

Kaynak: gazeteyurt.com {http://www.gazeteyurt.com/haberdetay.aspx?haber_id=4666}



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs