En Sıcak Konular

AVRUPA'YA ''MİNİ'' BUZUL ÇAĞI UYARISI

1 Ocak 2011 21:51 tsi
AVRUPA'YA ''MİNİ'' BUZUL ÇAĞI UYARISI Avrupa uzun süredir zaten soğuk ve karlı havayla boğuşuyor. Ancak havaların daha da soğuyacağını bildiren İngiliz hava tahmincileri, 327 yıl önceki Thames nehrinin donduğu günlere benzer soğukların kapıda olduğunu söylüyorlar.

Mini buzul çağı geliyor

Mart’a kadar donacağız

AVRUPA uzun süredir zaten soğuk ve karlı havayla boğuşuyor. Ancak havaların daha da soğuyacağını bildiren İngiliz hava tahmincileri, 327 yıl önceki Thames nehrinin donduğu günlere benzer soğukların kapıda olduğunu söylüyorlar.  Daily Mail’in haberine göre hava tahmincileri, bu kışki “mini buz çağının” mart ayı ortalarına kadar sürebileceğini belirtiyorlar. 

Atlantik’ten gelecek

BİLİM insanlarına göre Avrupa, Atlantik Okyanusu üzerinden gelen jet akımının etkisi altında kalacak. Yer yüzeyinin 8 kilometre üzerinden esen güçlü rüzgarlar, kıtayı etkisi altına alacak. Dondurucu havalar  kuzeyden aşağı doğru hareket edecek. Yeni yıl, 1910’dan beri en sert kış başlangıcına sahne olacak ve bu iklim şartları mart ayının ortasına kadar sürecek

Moskova’da 79 kişi dondu

AVRUPA’nın kuzey ve doğusundaki aşırı soğuklar can almaya ve hayatı aksatmaya devam ediyor. Soğuktan en fazla zarar gören ülkelerden Rusya’nın başkenti Moskova’da toplam ölü sayısı 79’a yükseldi. 20 kişinin hipotermiden hastaneye kaldırıldığı şehirde, hava sıcaklığı biraz artarak eksi 18 dereceye yükseldi.

Almanya eksi 24’e düştü

HAFTA sonu Litvanya’da iki kişi daha hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı sekize ulaştı. Bozuk ısıtıcılardan kaynaklanan yangın sayısı ise 100 olarak belirlendi. Ukrayna’da geçtiğimiz haftadan beri ölenlerin sayısı 24 oldu. Almanya’da hava sıcaklıkları eksi 24’lere kadar düşerken, ülkenin güneyinde dört kişi aşırı soğuklardan hayatını kaybetti.

Gaz boruları soğuktan patladı

ÇEK Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka’da da hava ve yol trafiği aksıyor. Polonya Ekonomi Bakanı, Rus gazının anlaşılan miktardan yüzde 34 az teslim edildiğini açıklarken İtalya ve Romanya’dan da benzer açıklamalar geldi. Rusya’da gaz borularındaki patlama, Gürcistan ve Ermenistan’a gaz naklini durdurdu.

 

Kaynak:



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,039 µs