En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''BARIŞLA İŞGAL DÖNEMİ BAŞLADI''

1 Ocak 2011 12:54 tsi
HAYDAR BAŞ: ''BARIŞLA İŞGAL DÖNEMİ BAŞLADI'' 2. Dünya Savaşı’nın ardından ABD’nin yeni bir dünya düzeni kurduğunu belirten Haydar Baş, “Bu yeni düzende dün savaşla elde edemediklerini bugün barış yoluyla dünyadan elde ediyorlar” dedi

Barışla işgal dönemi başladı  

2. Dünya Savaşı’nın ardından ABD’nin yeni bir dünya düzeni kurduğunu belirten Haydar Baş, “Bu yeni düzende dün savaşla elde edemediklerini bugün barış yoluyla dünyadan elde ediyorlar” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, yaptığı açıklamada yeni dünya düzeni olarak takdim edilen globalizmi analiz etti. “Globalizmin temeli batının sömürgecilik mantığıdır” diyen BTP Genel Başkanı, globalizmin, tarihi, amacı ve bölgemiz üzerindeki etkileri konusunda çok kritik tespit ve değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmesinde “Globalizmin temeli sömürge mantığına dayanan ve de bütün insanların gelirlerini elinden alan bir düşüncenin, bir felsefenin adıdır” diyen Prof. Dr. Baş, “dün savaşla elde edemediklerini bugün barış yoluyla tıpış tıpış dünyadan elde ediyorlar” dedi. Globalizmin hedefleri ve planlarını deşifre eden Haydar Baş konuşmasında ılımlı İslam, dinlerarası diyalog ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne de dikkatleri çekti. BTP Genel Başkanı, “Ilımlı İslam düşüncesi Amerika Birleşik Devletleri’nin bizzat projesine aldığı dinlerarası diyalog kapsamında da Vatikan’ın proje olarak ortaya koyduğu bir akımdır” diye konuştu. Konuşmasının sonunda sosyal ve ekonomik açıdan Türkiye’nin içler acısı durumunu dile getiren Haydar Baş, “milletçe eğer uyanmazsak sonumuz hüsran olacak” uyarısında bulundu.

Globalizmin temeli sömürgeciliktir

Globalizmin temeli batının Ortaçağ’dan bu tarafa uyguladığı sömürgecilik mantığıdır” diyen Haydar Baş, Amerikanın keşfine dikkat çekti, oradaki Maya, İnka ve Astek medeniyetinin aynı mantıkla nasıl yok edildiğini anlattı. BTP Genel Başkanı, “Kolomb ve arkadaşları bunları maalesef katletmiştir. Başlangıç böyledir. Bilahare ülkelerine dönüp bu bilgileri verdikten sonra İngilizler, İspanyollar ve Portekizler akın akın o bölgeye gidiyorlar ve Amerika kıtasını bunlar istila ediyorlar” diye konuştu.

Barışla işgal dönemi başladı

ABD’nin, 2. Dünya Savaşının ardından yeni bir dünya düzeni kurduğunu belirten Prof. Dr. Baş, savaşmadan sömürmenin bu düzenin temel felsefesi olduğunu söyledi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Dünya insanlığı bir olmalıdır, devletler bir araya gelmelidir. Güçlerini buluşturmalı ve birleştirmelidir, gibi kendilerinin menfaatlerine uygun felsefi doktrinler icat ettiler ve bunların uygulamasına başladılar. Dün savaşla elde edemediklerini bugün barış yoluyla tıpış tıpış dünyadan elde ediyorlar. Yani artık milli devletlerin sonu gelmiştir, milli varlıklarını devam ettirmeleri mümkün değildir. Kendileri global çıkarları bir araya toplarken globalizmi savundukları halde mili devletlere de siz gene içinizde parçalanın talimatını vermiştir.” 

Mezopotamya’yı ele geçirmek ana amaç

Irak ve Afganistan’ın bu amaçla işgal edildiğini anlatan Haydar Baş, “şimdi sıra bu coğrafyada dedi” ve şu tarihi bir uyarıda bulundu: “Afganistan işgal edildi, Irak işgal edildi. Tarihi Mezopotamya’nın iki kilidi var. Bunun bir tanesi Türk devleti ve Türk milleti, ikincisi de kabul etseniz de etmeseniz de İran’dır. Yani Mezopotamya Türkiye’nin işgaliyle birlikte ellerine geçmiş olsa Amerika’yı İran’ın rahat bırakmayacağı düşüncesi vardır ki, o noktada doğrudur. Yapılacak olan iş evvela bu iki dünyayı birbirine düşürmek ondan sonra da teker teker bu ülkelerin işini bitirerek bu coğrafyayı elde etmektir.”

İşgallerin 3 temel nedeni var

“Global güçlerin özellikle bu bölge üzerinde durmasının nedeni veya nedenleri neler? Haydar Baş, bu kritik soruyu 3 başlık altında toplayarak şöyle cevapladı: “Uzun zamandan beri bunların asıl niyeti üç nedenden dolayı bu coğrafyayı işgal etmektir. Birinci nedeni; kaynaklar, ikinci nedeni; enerji, üçüncü nedeni ise kendi vatanlarının iklim şartlarından dolayı tehdit altına girmesinden dolayı kendilerine vatan aramam ihtiyacıdır.”

İslam’ın içini boşaltıyorlar

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın üzerinde durduğu bir başka konu da ılımlı İslam, dinlerarası diyalog ve Büyük Ortadoğu Projesiydi. Bu projelerin tehlikelerine dikkat çeken BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Bu ılımlı İslam Amerika Birleşik Devletleri’nin bizzat projesine aldığı dinlerarası diyalog kapsamında da Vatikan’ın proje olarak ortaya koyduğu bir akımdır. Burada asıl maksat Müslümanları, görünüşte Müslüman ama hakikatte İslam’ın içini boşaltarak onları Hıristiyan yapmak. En sonunda gelecek olduğu neticede Hıristiyanlığın değerlerini kabul eden bir kişinin ve bunlardan oluşan kitlelerin de o dünyadan gelecek olan her türlü akıma da kucak açmaktır. Yarın işgal edildiği zaman bir ülke o ülkenin vatandaşları Amerika’ya karşı çıkmasın. Vay bunlar kurtarıcı diye karşılasınlar. Bu edayla ülkeye girsinler. Şimdi buna biz kapıyı açtık. Aynı zamanda Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını da kendimiz aldık. 2004’te bu vazifeyi Türkiye’ye resmen elbise gibi giydirdiler. Bizim siyasilerimiz de bunu gururla her yerde anlatıyor, ‘ben bu projenin eş başkanlığını yürütüyorum.’ Yani Türkiye resmen işgal sürecine dâhil edildi. Sadece mesela İran ve Irak değil, tam 22 İslam ülkesinin burada işgali, söz konusu. Ama dediğimiz gibi burada savaş yapmadan, silaha dokunmadan nasıl işgal edebilirizin hesabıyla yola çıktılar. İşte geldikleri nokta da bugün geldikleri noktadır.”

Eğer uyanmazsak sonumuz hüsran

Globalleşen, yani biz global dünyanın bir parçasıyız diyen ülkelerin ekonomisini, hukukunu ve sosyal hayatını batı dünyasına devrettiğini söyleyen Haydar Baş, Türkiye’den çarpıcı örnekler verdi. Piyasadan Türk parasının çekildiğini, bankaların yabancıların eline geçtiğini, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının yabancılara satıldığını, büyük gelir getiren dev şirketlerin özelleştirme adı altında bir bir elimizden çıkartıldığını, tarım ve hayvancılık gibi iki kritik sektörün AB’ne verilen sözler uğruna bitme noktasına geldiğini anlatan BTP Genel Başkanı konuşmasının sonunda “eğer uyanmazsak sonumuz hüsran” uyarısında bulundu.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=11000001&tarih=2011-01-01}


 



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,489 µs