En Sıcak Konular

DİYANET-SEN'DEN TV YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

31 Aralık 2010 13:14 tsi
DİYANET-SEN'DEN TV YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI TV'ler aracılığıyla maddi- manevi hayatın yıpratıldığını vurgulayan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Toplumu ayakta tutan değerlerimizin reyting uğruna yıkılması, ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdendir" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı’ndan TV yöneticilerine çağrı

Tehlikenin farkında mısınız?

TV'ler aracılığıyla maddi- manevi hayatın yıpratıldığını vurgulayan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Toplumu ayakta tutan değerlerimizin reyting uğruna yıkılması, ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdendir" dedi.

TV'ler aracılığıyla maddi- manevi hayatın yıpratıldığını vurgulayan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Toplumu ayakta tutan değerlerimizin reyting uğruna yıkılması, ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdendir" dedi.  TV yöneticilerine çağrıda bulunan Bayraktutar, "Maddi ve manevi değerlerimizi tüketen programlara son verin.  Bir nesil tehlikede! Farkında mısınız?" diye sordu.

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna en fazla şikâyet edilen programların başında Türk dizilerinin geldiğini vurgulayan Bayraktutar, "RTÜK'e yapılan şikayetlere mercek tutulduğunda; ''Türk Aile Yapısına ve Ahlaka Aykırılık'' konusunda yapılan değerlendirmelerin yüzde 78'i, ''Milli ve Manevi Değerlere Aykırılık'' konulu kritere ilişkin şikayetlerin yüzde 77'si ve ''Program Kaldırılsın'' şeklinde gelen şikayetlerin yüzde 75'i dramatik dizilerle ilgili olduğunu görüyoruz. Söz konusu şikâyetleri değerlendiren RTÜK gerekli cezai yaptırımlara gitse de kalıcı çözümün medya yöneticilerinin atacağı adıma bağlı olduğuna inanıyoruz. Ve medya yöneticilerine; 'maddi ve manevi değerlerimizi tüketen programlara son verin' çağrısı yapıyorum" dedi.

Ramazan Ayı istismar ediliyor
Ramazan ayı dışında bazı TV kanallarının dini içerikli programlara yer vermediğini vurgulayan Bayraktutar, "Batıya özenip İslam dinini yok sayacak projelere imza atanlar, Ramazan Ayı geldiğinde vatandaşların dinî hassasiyetlerini sömürmeye başlıyorlar. Büyük çelişkilere imza atıyorlar. Oysa bizim onlardan beklentimiz, tümüyle insanlara varlık nedenlerini anlatan programlara imza atmalarıdır. TV'lerde İslam kardeşliği şuuru çerçevesinde konular işlenmeli, fikri planda gençleri besleyip doğrulara özendirme temel kural olmalıdır" dedi.

Diziler maneviyattan uzak
Reyting uğruna yayınlanan dizilerin seviyesizleştiğine vurgu yapan Bayraktutar, "Zaten yeteri seviyede din eğitimi alamayan nesil, bu diziler ile iyice yıpratılıyor. Diziler maneviyattan uzak hayatları dayattıkça da çocukların ruh dünyaları bozuluyor. Büyük bir tahribatla karşı karşıya kalan gençlik uçurumun kenarına itiliyor. Gençlerimizi çağdaşlaşma adı altında ahlaken yozlaştıran ve manevi değerleri yok eden dizilere artık bir son verilmelidir. Toplumu ayakta tutan değerlerimizin reyting uğruna yıkılması, ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdendir" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/tehlikenin-farkinda-misiniz-186174.htm}



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,604 µs