En Sıcak Konular

GALATASARAY FENERBAHÇE'Yİ POTA'DA DİZE GETİRDİ

30 Aralık 2010 10:47 tsi
GALATASARAY FENERBAHÇE'Yİ POTA'DA DİZE GETİRDİ G.Saray Cafe Crown, 2010’un son derbisinde F.Bahçe Ülker’i devirip, ezeli rakibinden liderliği de aldı.

En son Aslan kükredi!

Galatasaray Fenerbahçe'yi dize getirdi

G.Saray Cafe Crown, 2010’un son derbisinde F.Bahçe Ülker’i devirip, ezeli rakibinden liderliği de aldı.

İlk 8.5 dakikada 10 sayı geriye düşen G.Saray, çareyi 5 kısaya dönmekte buldu.. Son çeyrekte 25-12’lik üstünlük kuran sarı-kırmızılılarda Tutku 12 sayı, 7 asist, 6 ribauntla kahramanlaştı.

BASKETBOL sahasında, basketbol kurallarıyla oynanan güreş maçı gibiydi dünkü derbi. Oyuncular savunmada o kadar çok boğuştular ki; zaman zaman şut atmaya bile mecalleri kalmamıştı. Bu seviyede hiç olmayacak kadar pota deymeyen atış izledik dün. G.Saray Cafe Crown yüzde 40’la, F.Bahçe Ülker de yüzde 35’le hücum etti. Ancak kaçan bu kadar çok şuta rağmen, yılın son derbisi korkunç keyifliydi. Ve bu savunma savaşından galip çıkan, son çeyrekte F.Bahçe Ülker’i tuş eden G.Saray Cafe Crown oldu.

İLK çeyrekte G.Saray çok iyi müdafaa yapıyor ama atamıyordu. Periyodun bitimine 2.5 dakika kala skor 13-5’ti. Sarı-kırmızılılar moladan 5 kısayla dönüp 2 de boş üçlük kaçırdılar ve son 1 dakikaya 13-6 geride girdiler. İşte bu anda Oktay Mahmuti, tam saha pres emrini verdi, G.Saray maça tutundu. Üst üste iki top çaldılar, iki fast break’e Shipp’in faul isabetleri de eklendi ve bir ara 10 sayıyı gören fark, 10 dakika sonunda 3’e kadar indi.
İKİNCİ periyotta da bir süre 5 kısayla oynama devam etti G.Saray. F.Bahçe’nin içerdeki avantajını geç hatırlaması, Shumpert’in de Mirsad’a karşı çabukluğunu kullanıp, dış atışlardan bulduğu isabetlerle öne de geçti sarı-kırmızılılar. Fakat çeyreğin sonuna doğru içerde Oğuz’u devreye sokan F.Bahçe, devreyi iki sayı farkla 29-27 önde bitirmeyi başardı.

ÜÇÜNCÜ periyotta da kavga devam etti. F.Bahçe yine Oğuz’u kullandığı bölümde dizginleri eline alıyordu. Bir ara fark 5 sayıya kadar çıktı ama Tutku’nun son saniyede attığı üçlükle G.Saray son çeyreğe 2 sayı geride girdi.

6 DAKİKA'DA 4 SAYI YEDİLER

MAÇIN kırıldığı, ibrenin G.Saray lehine döndüğü bölüm ise son çeyrekti... Sarı-kırmızılılar 6-0’lık seriyle başladı..

İlk 6 dakika sadece 4 sayıya izin verip, 12 sayı ürettiler. Üstüne alan savunmasına Tutku’nun turnikesi ve Shumpert’in üçlüğü de gelince fark 10’a çıktı. Bu kadar sert savunma yapılan, bu kadar zor skor bulunan maçta bu 10 sayılık fark bitime yaklaşık 3 dakika kala F.Bahçe’nin direncinin kırdı ve son topta Shipp’in üçlüğü maçı 67-56 G.Saray lehine bitirdi.

G.SARAY bir uzunu 3. çeyrekte, diğer uzunu da 4. periyodun başında 4 faul almasına karşın takım olarak büyük bir direniş gösterip, F.Bahçe gibi Avrupa Ligi’nde dahi bileği zor bükülen bir takımı 11 sayı farkla yıktı. Ancak bu galibiyette bir kişiye ayrı bir parantez açmak lazım... O isim Tutku Açık. 1 numaradaki partneri Rochestie’nin 5’te 0 atarak sadece 11 dakika oynadığı maçta 30 dakika oynadı, 12 sayısının yanı sıra 7 asist ve 6 ribaunt üreterek takımı çok iyi yönetti ve galibiyette aslan payını aldı.

EVİNDE KRAL

G.Saray Cafe Crown, bu sezon iç saha maçlarını oynadığı Abdi İpekçi’de yenilmedi.. Ligde 6, Avrupa Kupası’nda ise 3 maçı evinde oynayan Aslan, 9’da 9 yaptı..

Spahija: G.Saray galibiyeti hak etti

F.BAHÇE Ülker Koçu Neven Spahija, G.Saray’ın galibiyeti hak ettiğini söyledi. Çok hata yaptıklarını ve bu nedenle kazanacak bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade eden Spahija, “G.Saray’ın bizden daha iyi oynadığı kesin. Çok çalışmalıyız. Ömer’e yapılan faul sonrası verdiğim tepkiyle teknik faulü hak ettim. Ama Ömer de o faulü hak etmedi. Karşıyaka maçında da olmuştu. Ama biz oynadığımız oyunla mağlubiyeti hak ettik” şeklinde konuştu.

‘Sistemin ZAFERİ’

F.BAHÇE karşısında 12 sayı, 7 asist ve 6 ribauntla galibiyetin mimarı olan Tutku Açık, bu zaferi takım sistemine bağladı: “Kazansak da kaybetsek de belli bir oyun anlayışımız vardı. Atmosferin verdiği stresle karşılaşmaya kötü başladık. Ancak sonuna kadar iyi mücadele ettik. Bu galibiyeti çok abartmamak lazım. Lideriz ancak iyi oyuna devam etmeliyiz.”

Olayın kıyısından dönüldü

GEÇEN hafta U17 derbisinde çıkan olayların ardından gergin geçmesi beklenen dünkü maçta korkulan olmadı. Ancak son çeyrekte Ömer ve koç Spahija’nın hakemlere itiraz ettiği pozisyonun ardından G.Saraylı taraftarlar sahaya yabancı madde atmaya başladı. Neyse ki oyuncular tribünleri sakinleştirdi.

Tutku’ya Nash BENZETMESİ

G.SARAY’IN yıldız oyuncusu Ermal Kurtoğlu önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi: “Bizim için kutlamalar burada bitti. Beşiktaş maçını düşünüyoruz. Taraftarımız haklı sevincine devam etsin. Özellikle Tutku çok iyi oynadı. Onu NBA yıldızı Steve Nash’e benzetiyorum. Bu galibiyet taraftarlarımıza yeni yıl armağanı olsun.”

Mahmuti: Daha isabetli sut atmalıyız

“Maça tutuk başladık. Önemli bir rakibe karşı çok kaliteli bir basketbol oynamasak da galip geldik.”

G.SARAY Cafe Crown’ın koçu Oktay Mahmuti, son çeyrekte hücumda çok etkili olduklarını söyledi. Kendisinin çok fazla maça hamle yapan bir çalıştırıcı olmadığını ifade eden Mahmuti şöyle konuştu: “Biz düzene inanıyoruz herkes gibi. Maça tutuk başladık boş şutları kaçırdık ama tekrar maça girdik. Çok önemli bir rakibe karşı çok kaliteli bir basketbol olmasa da kazandık. Sadece kendi takımım değil F.Bahçe’yi de tebrik ediyorum. Çok iyi bir takım.

BİZ bu yola girdiğimiz zaman hiçbir şey vaadetmedik. Düzenli basketbol ve en iyi oyunumuzu sahaya koymak istedik. Ama demek ki seyircilerimiz bunu tebrik ediyor. Bazı noktalarda daha isabetli şut atmalıyız. Ama biz iyi oynayarak kazandık.“

Arda yerinde DURAMADI

G.SARAY Kaptanı Arda Turan, potadaki derbiyi kaçırmadı. Abdi İpekçi’de oynanan yılın son derbisinde basketbol takımına destek vermek için tribündeki yerini alan Arda, maçı izlerken heyecandan yerinde duramadı. (Müfit GÜREVİN / VATAN SPOR)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/en-son-aslan-kukredi/349817/5/Spor}



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs