En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BİZ HESAP ADAMIYIZ ONLAR GİBİ ÜFÜRMEYİZ!''

28 Aralık 2010 18:17 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BİZ HESAP ADAMIYIZ ONLAR GİBİ ÜFÜRMEYİZ!'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yapmaya söz verdikleri 41 vaat ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu: Biz hesap adamıyız onlar gibi üfürmeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yapmaya söz verdikleri 41 vaat ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine, "Biz hesap adamıyız, onlar gibi üfürmeyiz. Kaynak da var, para da var. Sen o kaynakları kullanmasını bilmiyorsun, çarçur ediyorsun, o kaynakları alıyor birilerine yediriyorsun, yolsuzluk yapıyorsun o kaynaklarla" dedi.

-"PARAYLA DEĞİL, AKILLA İLGİSİ VAR"-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "kaynak nerede" eleştirilerine yanıt verdi. Verdikleri sözlerin bir kısmının parayla ilgisi olmadığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Akılla ilgisi var. Ama aklı ve mantığı olmayanlar, onların aklı ve mantığı sadece paraya çalıştığı için, çünkü malı götürmeye alışmışlar" dedi.

-"MALI GÖTÜRMEYE ALIŞMIŞLAR"-

Verdikleri sözleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız dedik, bunların parayla ne ilgisi var. Askeri Yüksek İdare Mahkemelerini kaldıracağız, bunun parayla ne ilgisi var. Demokrasi, özgürlük bunlar işine gelmiyor. Dokunulmazlıkları kaldıracağız dedik. Bunların parayla ne ilgisi var. Dolaylı olarak ilgisi var; malı götürenler malı götüremeyecek."

-"BİRİLERİ HORTUMCULUK YAPMAYACAK"-

Siyasi Ahlak Yasası’nı getirmek istediklerini hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Ahlaklı adam siyaset yapsın, bunun parayla ilgisi var mı?" diye sordu. TBMM’de, Kesin Hesap Komisyonu kuracaklarını hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Onlar hesap vermek istiyorlar mı? Bunun parayla dolaylı ilgisi var; malı götürdüysen bunun hesabını vereceksin" dedi.

Kamu İhale Yasası’nı değiştireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Burada para çıkmayacak. Birileri hortumculuk yapmayacak. Bunu istiyorlar mı, istemiyorlar" diye konuştu.

-"AKP BASKI DÜZENİ KURMAK İSTİYOR"-

Mahkemeden karar alındığını ve İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin 1 yıl süreyle aranabileceğini belirten CHP Genel Başkanı, "İnsaf. Ben size diyorum, AKP’nin demokrasi ile ilgisi yok. Baskı düzeni kurmak istiyor" dedi.

Siyasetin finansmanını saydamlaştıracaklarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Hortumun önünü keseceğiz" dedi.

-"ARAMIZDAKİ FARK"-

"Bu söylediklerimin kaynakla ilgisi yok. Bu söylediklerim yeni kaynak yaratacaktır" diyen CHP Genel Başkanı, "Neden rahatsız oluyorlar? Biz demokrasi ve özgürlüğü amaç edinmiş bir partiyiz, onlar demokrasiyi araç edinmiş bir parti. Aramızdaki fark bu. Onlar devleti ele geçirmek için çaba harcıyor" dedi.

-"HIK DEYİCİLER"-

"Sadece AKP mi bunu söylüyor, hayır" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "AKP’nin geniş bir hık deyiciler grubu var. Başbakan ne derse haklıdır efendim, ne söylerse haklıdır efendim. Onlar da düşünmüyor, hık deyiciler düşünmüyorlar" dedi.

Bir dergide demokrasi endeksinin yayınladığını ifade eden CHP Genel Başkanı, "Türkiye melez demokrasi grubunda. Çünkü başımızda melez bir iktidar var" diye konuştu.

-"AKP, ADALETTEN KAÇANLAR PARTİSİ"-

CHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan’a, "Biz Türkiye’nin nimetlerine değil, külfetlerine talibiz. Aramızdaki fark bu. Kendileri, yakınları Türkiye’nin nimetlerine talip oldular. Bu iktidar Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı iktidar. Yolsuzluk eşittir AKP olarak zaten biliniyor. Onun için bunlara zaten Adaletten Kaçanlar Partisi deniyor" diye seslendi.

-"MISIR’DAKİ SAĞIR SULTAN DUYSUN"-

Kurultay’da söz verdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "AKP kısmen duydu. Şimdi söylüyoruz. Mısır’daki sağır sultan da duysun. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz, Aile Sigortasını çıkaracağız" dedi.

-"BENİM ADIM KEMAL, YOKSULLUĞU GİDERECEĞİM"-

"Türkiye’de 16 milyon yoksul varmış, biz, değil onlar itiraf etti" diyen CHP Genel Başkanı, "Benim adım Kemal, ben bu yoksulluğu gidereceğim" diye konuştu.

AKP’nin dağıtılan kömür ve makarna da bile yolsuzluk yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, "Verdiğin yardımda bile yolsuzluk varsa hangi dinden hangi imandan bahsediyorsun sen" diye seslendi.

-"BİZ HESAP ADAMIYIZ, ONLAR GİBİ ÜFÜRMEYİZ"

"Biz hesap adamıyız, onlar gibi üfürmeyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Kaynak da var, para da var. Sen o kaynakları kullanmasını bilmiyorsun, çarçur ediyorsun, o kaynakları alıyor birilerine yediriyorsun, yolsuzluk yapıyorsun o kaynaklarla" dedi.

CHP’nin iktidara geldiğinde, "Yeşil Kartı kaldıracak" iddialarının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Size bir sır vereyim. Yeşil kartı iptali ile ilgili kanunu AKP çıkardı, 2012’de uygulayacak" diye konuştu.

AKP’yi, "pırlanta hükümeti" olarak niteleyen CHP Genel Başkanı, "Fakir fukaranın ekmeğinden vergi alıp pırlantadan vergi almaz" dedi.

CHP’nin iktidara geldiğinde çiftçinin kullanacağı mazottan ÖTV’yi kaldıracağına yönelik vaadine gelen itirazlara da CHP Genel Başkanı, "Para yok diye itiraz ettiler. ÖTV’nin getireceği yük 3.6 milyar (katrilyon) lira. Bunlar hesap bilmiyor. 30 katrilyon parayı devlet nereden bulacak diyorlar, 30 katrilyon değil, millete yalan söylemeyin" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı, 1932 yılından bu yana 27 Aralık’ta yapılan seğmen yürüyüşüne de bu yıl izin verilmemesini de konuşmasında eleştirdi.

Yeni MYK’nın seçildiğine de dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Hiç kimse Ankara’da oturmayacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, DİSK yöneticilerine polis tarafından yapılan müdahaleye de tepki gösterdi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-biz-hesap-adamiyiz-onlar-gibi-ufurmeyiz/siyaset/sondakika/28.12.2010/1332079/default.htm?ref=haberici}


 



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,015 µs