En Sıcak Konular

RUS DEVLETİ İSLAM DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR

28 Aralık 2010 11:30 tsi
RUS DEVLETİ İSLAM DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR İngiliz Financial Times gazetesi, ülkede özellikle Müslümanlara karşı artan aşırı milliyetçiliği, Rus devlet yöneticilerinin körüklediğini yazdı.

Rus devleti, İslam düşmanlığını körüklüyor

İngiliz Financial Times gazetesi, ülkede özellikle Müslümanlara karşı artan aşırı milliyetçiliği, Rus devlet yöneticilerinin körüklediğini yazdı.

KREMLİN YÜZ VERİYOR
Moskova'nın aşırı milliyetçileri cesaretlendirmekle suçlandığı yazıda, "Yasa uygulayıcılar işe el attı ve Rusya'nın İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaklaşık 2000 aşırı sağcı çete üyesini gözaltına aldı. Ancak Kremlin'in yaklaşımı aşırı milliyetçilerle yüzleşmektense, onların suyuna gitmek" ifadesi kullanıldı. Yazıya göre, son olaylar, "kontrol altına alınmış milliyetçiliğin", kısa sürede kontrolden çıktığını gösterdi" denildi.

Financial Times, "Kontrollü milliyetçilik Putin için tatsız hale geldi" başlığıyla yayınladığı yazıda, Rusya'da artan aşırı milliyetçiliği mercek altına altı. Yazıda, Putin'in 10 yıldır milliyetçiliği körükleyerek, iktidarını sağlamlaştırmaya çalıştığı savunuldu.

Aşırı milliyetçilere müsamaha
Moskova'nın aşırı milliyetçileri cesaretlendirmekle suçlandığı yazıda, "Yasa uygulayıcılar işe el attı ve Rusya'nın İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaklaşık 2000 aşırı sağcı çete üyesini gözaltına aldı. Ancak Kremlin'in yaklaşımı aşırı milliyetçilerle yüzleşmektense, onların suyuna gitmek" ifadesi kullanıldı. Yazıya göre, son olaylar, "kontrol altına alınmış milliyetçiliğin", kısa sürede kontrolden çıktığını gösterdi. Financial Times, Devlet Başkanı Medvedev'i de saldırıları meşrulaştırmaya çalışmakla suçluyor.

Moskova dünyayı kandırıyor
Gazete, "Medvedev hükümeti, milliyetçilerin tepkisini, Moskova'ya ve diğer görece zengin Rus kentlerine yönelik yoğun göçe karşı duyulan, Avrupa'dakilere benzer bir tepki olarak göstermeye çalışıyor" yorumu yapıyor. Nüfusunun yaklaşık 20 milyonu Müslüman olan Rusya'da, son olarak 6 Aralık'ta St. Petersburg'da bir Rus genci öldürülmüş, cinayetten Çeçen mafyasını sorumlu tutan aşırı sağcılar da geçen hafta Moskova'yı savaş alanına çevirmişti. Financal Times, Rusya basınından, saldırgan ırkçıların bir kısmının, 2000 yılında kurulan ve Medvedev'in özel kaleminde çalışan Vladislav Surkov'un fikri eseri olan "Nashi" grubuna üye olduğu iddiasını aktarıyor.

Irkçı saldırılar can alıyor
Rusya'da sadece bu yıl 113 kişi ırkçı saldırılarda can verdi. Saldırılara hedef olanların başında Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan gibi Orta Asya Cumhuriyetlerinden gelenler bulunsa da Hindistan, Vietnam ya da Afrika ülkelerinden Rusya'ya okumaya gelen öğrenciler de tehdit altında. Rusya'da aşırı sağcı örgütlerin 70 bini aşkın üyeye sahip olduğu tahmin ediliyor. Dört aşırı sağcı örgüt bu yıl Moskova'da Rus Milli Hareketi adı altında birleşti. Hedef, gelecekte seçimlere de katılarak siyaset sahnesinde boy göstermek.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/rus-devleti-islam-dusmanligini-korukluyor-185875.htm}



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,652 µs