En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BU KONUŞMA ERDOĞAN'IN KENDİNE CEVABIDIR''

27 Aralık 2010 19:55 tsi
BAHÇELİ: ''BU KONUŞMA ERDOĞAN'IN KENDİNE CEVABIDIR'' Bahçeli, ''Sayın Başbakan'ın konuşması, 12 Ağustos 2005 yılında Diyarbakır'da yapmış olduğu R. Tayyip Erdoğan konuşmasına, 26 Aralık 2010 tarihinde Ankara'dan, Başbakan R. Tayyip Erdoğan olarak verdiği cevaptır'' dedi.

Bu konuşma Erdoğan'ın kendine cevabıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 2011 Yılı Bütçesi üzerindeki konuşmasını değerlendirdi. Bahçeli, ''Sayın Başbakan'ın konuşması, 12 Ağustos 2005 yılında Diyarbakır'da yapmış olduğu Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, 26 Aralık 2010 tarihinde Ankara'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak verdiği cevaptır'' dedi.

Bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın bütçe üzerindeki konuşmasını değerlendirdi.

Bahçeli, şunları kaydetti: "Sayın Başbakan'ın konuşması, 12 Ağustos 2005 yılında Diyarbakır'da yapmış olduğu Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, 26 Aralık 2010 tarihinde Ankara'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak verdiği cevaptır. O bakımdan, Anayasanın ilk 3 maddesi çerçevesinde, bugüne kadar hatadan dönüş, gerçekleri görme, Anayasaya sadakat ve terörle mücadelede de millete vermiş olduğu söz olarak kabul ediyor ve o bakımdan da konuşmayı bu anlamda değerlendiriyorum."

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

''Yine aynı şeyi söylüyorum: Alt kimlik, üst kimlik... Üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bunun altında birçok etnik unsur vardır. Hepsi bizim kardeşimizdir. Ve hepsini Yaradan'dan ötürü severiz. Bu ülkede Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum ve savunmaya da devam edeceğim. Ama Kürtçülüğün karşısındayım. Aynen Türkçülüğün de karşısındayım.

Çünkü, bizim medeniyetimizde, bizim değerlerimizde ırkçılık yok, ama kavimlere saygı var. Biz buradan geldik böyle de devam ediyoruz. Şunu da söylüyorum: Milletimin dili tektir. O resmi dili Türkçedir. Fakat bu ülkede devletin kademeleri ile belediyeleri birbirinden ayırt eden anlayış devlet kurumlarını anlayamamış anlayıştır. Belediyeler de devletin resmi kurumlarıdır, diğerleri de resmi kurumlarıdır.

Orada da Türkçe kullanılır. Birisinde farklı, birisinde farklı olmaz. Bir diğer konu: Ben belediyecilikten geldim. Ademimerkeziyetçiliği savunan birisiyim. Ama ademimerkeziyetçiliğin üç tanımı vardır. Bir siyasi tanımıdır, iki idari tanımıdır, üç hizmet tanımıdır. Biz siyasi tanımına karşıyız, idari tanımına da karşıyız, hizmet içerikli olanın yanındayız.''

DİYARBAKIR'DA NE DEMİŞTİ?

Erdoğan 12 Ağustos 2005'te Diyarbakırlılara yaptığı konuşmada ise şu sözleri sarf etmişti: "Türkiye ne kadar Ankara, İstanbul, Samsun, Erzurum ise, o kadar da Diyarbakır'dır.Türkiye gibi büyük bir devlet ve güçlü ülke, pek çok zorluğun harmanından geçti. O nedenle geçmişte yapılan hataları yok saymak, büyük devletlere asla yakışmaz. Büyük devlet, güçlü millet, kendisiyle yüzleşip hata ve günahlarını masaya yatırarak geleceğe yürüme güvenine sahiptir. Ben milletimin ve devletimin öz güvenine, tarih bilincine ve coğrafya şuuruna inanan bir kadronun başbakanı olarak huzurunuzdayım…

Her soruna bir ad koymak da gerekmez. Sorunlar hepimizindir. İlla 'ad koyalım' diyorsanız, Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunudur. Bu sebeple 'Kürt sorunu ne olacak?' diyenlere diyorum ki, bu ülkenin başbakanı olarak, o sorun, herkesten önce benim sorunumdur.

Biz büyük bir devletiz ve her sorunu daha çok demokrasi daha çok vatandaşlık hukuku, daha çok refahla çözeceğiz, bu anlayışla çözüyoruz. Ülkenin hiçbir sorununu yok saymıyor, her sorununu gerçek kabul ediyoruz ve yüzleşmeye hazırız…"

 

Kaynak:

 



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,453 µs