En Sıcak Konular

EVİNE HOŞGELDİN ''UMUDUN ADI'' MAVİ MARMARA

27 Aralık 2010 11:00 tsi
EVİNE HOŞGELDİN ''UMUDUN ADI''  MAVİ MARMARA Tarihin en büyük "insanlık seferi" için Gazze'ye doğru çıktığı yolda barbar İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak 9 yolcusunu şehit veren Mavi Marmara Gemisi 7 ay sonra yola çıktığı limana, İstanbul Sarayburnu İskelesi'ne geri döndü.

Mavi Marmara’yı Sarayburnu’nda onbinler karşıladı

“Umudun adı” evine döndü

Tarihin en büyük "insanlık seferi" için Gazze'ye doğru çıktığı yolda barbar İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak 9 yolcusunu şehit veren Mavi Marmara Gemisi 7 ay sonra yola çıktığı limana, İstanbul Sarayburnu İskelesi'ne geri döndü. Mavi Marmara'yı Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen onbinlerce insan karşıladı. Gemi limana yanaşırken, törene katılan bazı vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. ''Mavi Marmara'' gemisinin üzerinde saldırıda şehit olanların resimlerinin de asılı olduğu görüldü.

Tarihin en büyük "insanlık seferi" için Gazze'ye doğru çıktığı yolda barbar İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak 9 yolcusunu şehit veren Mavi Marmara Gemisi 7 ay sonra Gazze'ye yola çıktığı yere, İstanbul Sarayburnu İskelesi'ne geri döndü. Mavi Marmara'yı Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen on binlerce insan karşıladı.

Çanakkale'nin Kepez limanından güvenlik gerekçesiyle yolcusuz olarak yola çıkan Mavi Marmara Çanakkale'den İstanbul'a romörkorlar getirdi. Gemi İstanbul'da onbinlerce insan tarafından karşılandı.

Sarayburnu'ndan 219 gün önce 22 Mayıs'ta yola çıktıktan sonra 31 Mayıs'ta İsrail'in saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisi, gece saat 01.10'da Çanakkale'deki Kepez Limanı'ndan resmi işlemlerinin tamamlanmasından sonra yola çıktı.

İstanbul'a saat 13.00'de ulaşan ''Mavi Marmara'' gemisini Sarayburnu Limanı'na geminin kaptanı Mahmut Tural yanaştırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Sarayburnu'da düzenlenen törenle, ''Mavi Marmara'' gemisi vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. ''Mavi Marmara'' gemisinin Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne bağlı iki römorkör eşliğinde boğaza girişinde Galata Köprüsü üzerinde havai fişekler patlatıldı. Gemi limana yanaşırken, törene katılan bazı vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. ''Mavi Marmara'' gemisinin üzerine saldırıda şehit olanların resimlerinin de asılı olduğu görüldü.

Deniz polisi de boğazda güvenlik önlemi aldı. Anamur-Girne arasını kafessiz yüzerek dünya rekoru kıran milli yüzücü Alper Sunaçoğlu da ekibiyle Sarayburnu'ndan denize atlayarak, ''Mavi Marmara'' gemisinin İstanbul'a gelişini yüzerek karşıladı. Tören alanının girişine ve sahneye de ''Mavi Marmara'' şehitlerinin resimleri asıldı.

ONBİNLER KARŞILADI
Sarayburnu'nda toplanan kalabalığa hitap eden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Yola çıktık. Gemimizde birçok ülkeden insan vardı. Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler... Erdemliler ittifakını kurduk. Dedik ki, 'Vicdan sahipleri gelsin bir şeyden korkmasın. Özgürlüğe doğru bir yol açalım ve o yoldan gidelim.' Bize dediler ki karşınızda zalim güç Siyonistler var. Doğru zalimdiler atom bombası hariç her şeyle saldırdılar" dedi.

Biz korkak değiliz!
Aktivistlerin İsrail askerlerine direniş gösterdiği eleştirilerine de açıklık getiren Yıldırım, "Bize "Neden direniş gösterdiniz" diyorlar. Direniş göstermeyi büyük bir mutluluk onur olarak görüyoruz. Bundan utanmıyoruz. Bize niye direniş gösterdiniz diyen yerli yabancı herkese sesleniyorum: Biz korkak değiliz" ifadelerini kullandı. "Bizden uzak durun" diyen İsrail'e seslenen Yıldırım, "Siz Gazze'den, Batı Şeria'dan, Mescid-i Aksa'dan uzak durun biz de sizden uzak duralım. Eğer tekrar Gazze'ye dokunursanız biz de size dokunacağız. Artık bütün dünya halkları zalim Siyonizm'in karşısında duruyor" dedi.

"Gemideki herkes cesurdu"
İsrail askerlerinin Mavi Marmara'daki aktivistlere Zodyak botlar, savaş gemileri, helikopterler ve savaş uçaklarıyla saldırdığının altını çizen Yıldırım, Onlar bizim korkacağımızı sandılar. Gemide cesur olan sadece Müslümanlar değildi. Yahudiler de, Hıristiyanlar da cesurdu. Kimse kaçmadı. 50'den fazla arkadaşımızı yaraladılar. İşkence yaptılar. Vücutlarındaki mermileri uyuşturmadan keserek çıkardılar" şeklinde konuştu.

Şehit mezarları Filistin'in tapu senedidir
Dünya halklarının harekete geçtiğini vurgulayan İHH Genel Başkanı Yıldırım "Artık Gazze'ye, Batı Şeria'ya, Mescid-i Aksa'ya saldırdığınız zaman İstanbul'a saldırıyorsunuz demektir. Londra sokaklarına, Paris sokaklarına saldırıyorsunuz demektir. Dünya halkları zayıf değil. Biz insanlığın ortak vicdanıyız. Yılmayacağız. Mavi Marmara'da şehit olup da Diyarbakır'da, Adıyaman'da, Siirt'te, İskenderun'da, Kayseri'de, İstanbul'da, Adana'da, İzmir'deki şehit mezarlıkları Filistin'in İstanbul'daki tapu senedidir. Orada oldukları müddetçe unutulmayacaklar. Biz Türkiye olarak siyasileriyle STK'larıyla onurlu bir duruş gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz" dedi.[1]

Demagojiyi kes, özür dile!

Gazze'deki vahşi İsrail ablukasına karşın, Filistinlilere insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 Türk'ü şehit eden terör devleti İsrail, utanmadan Türkiye'yi suçlamaya devam ediyor.

 İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, uluslar arası karasularında işledikleri cinayet için özür dileyeceğine, kendilerinin Türk yetkililerden çok daha doğru ve dostça şeyler söylediğini iddia etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, İsrail'in Türkiye'ye yapmış olduğu insani yardımın kayıtlarının fazla söze gerek bırakmadığını bildirdi. İsrail basınında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, köşe yazarlarıyla biraraya geldiğinde İsrail ile ilgili yaptığı yorumlara geniş yer verildi. İsraille barışma niyetinin bulunduğunu belirten Davutoğlu, buna karşın aynı iradenin İsrail'den gelmemesinin zorluk yarattığını kaydetmişti. Davutoğlu, İsrail'deki yangına yardım için uçak gönderme kararının iki dakikada alındığını, İsrail'de benzer bir kararın Türkiye için alınması gerekseydi, koalisyon arasında günlerce tartışma çıkacağını, bu tartışmanın basına sızacağını ve sonuca varılamayacağını söylemişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Palmor, Davutoğlu'nun açıklamalarına karşılık, "İsrail'in Türkiye'ye yapmış olduğu insani yardımın kayıtlarının başka söze gerek bırakmadığını ve İsrailli yetkililerin, Türk Dışişleri Bakanı'nın demecinden çok daha doğru ve dostça şeyler söylediğini" ifade etti.

Yigal Palmor, yaptığı açıklamada, "İsrail, Türkiye'ye iki kez deprem yardımı sağladı ve yakın zamanda da Türkiye'nin geri çevirdiği yardım önerisinde bulundu" dedi.

İsrail Dışişleri Sözcüsü ayrıca, "İsrail'in, Türkiye ile iyi ilişkiler arzuladığını ve bunu hiçbir zaman sır haline dönüştürmediğini" de belirterek, "Bu bizim değişmez hedefimiz olmuştur ve olmaya devam etmektedir" ifadesini kullandı.[2]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE

[1] {http://www.milligazete.com.tr/haber/umudun-adi-evine-dondu-185796.htm}

[2]  {http://www.milligazete.com.tr/haber/demagojiyi-kes-ozur-dile-185782.htm}



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,815 µs