En Sıcak Konular

HALKALI BOMBACISI YAKALANDI

25 Aralık 2010 17:05 tsi
HALKALI BOMBACISI YAKALANDI İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına saldırıda kullanılan bombaları temin eden ve eylem talimatını verdiği ileri süren terörist Diyarbakır'da yakalandı.

Halkalı bombacısı yakalandı 

İstanbul Halkalı'da İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yönelik saldırı ve Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik intihar eylemlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda olayda, bomba düzeneklerini hazırladığı ve eylemleri koordine ettiği belirtilen 1 kişi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yakalandı. Hüseyin A'nın, İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdaki bombaları temin ettiği belirtildi. Yakalanan terörist Hüseyin A, jandarmadaki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanıp, cezaevine konuldu. 

İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına saldırıda kullanılan bombaları temin eden ve eylem talimatını verdiği ileri süren terörist Diyarbakır'da yakalandı. Jandarma ekipleri, 21 Aralık günü sabah saat 05.30'da Lice'nin Yamaçlı köyüna operasyon yaptı. Operasyonda yakalanan Hüseyin A'nın çok sayıda bombalı saldırı ile ilişkisi olduğu belirlendi.

H.A'nın, İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdaki bombaları temin ettiği belirtildi.

ESRARLA YAKALANDI

Jandarma ekipleri, terörist Hüseyin A'yı takibe alıp, Lice İlçesi Yamaçlı Köyü'nde gizlendiği eve 21 Aralık günü saat 05.30'da operasyon düzenledi. Operasyon Hüseyin A., ele geçirildi. 

Teröristle birlikte, başka bir kişinin adına düzenlenmiş şahsın fotoğrafının bulunduğu 1 adet sahte nüfus cüzdanı, ticari taşıt kullanma belgesi, 7 aet kartvizit, üzerinde cep telefonu numaraları yazılı bulunan muhtelif dokümanlar ile 23 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şahsın, bölücü terör örgütünün kırsal alan ile büyükşehir/metropol iller arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine ve sevk aşamasında, finansal desteği uyuşturucu madde üzerinden sağladığı ayrıca dikkat çekicidir" denildi.

EYLEMLERİ...

Diyarbakır'da yakalanan teröristin, planladığı, eylem talimatanı verdiği, bomba düzeneklerini hazırlanması, sevkedilmesini sağladığı eylemler şöyle açıklandı:

-İstanbul Halkalı'da İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yapılan eylem, 

- İstanbul, Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan intihar eylemi,

-Gaziantep merkezde polis otosuna yönelik yapılan eylem,

- Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Zerdeşt'kod adlı Abuzer Doymaz tarafından yapılan bombalı eylem

- Zerdeşt kod adlı Abuzer Doymaz'ın İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındakiken yakalanması

- Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 'Dr. Orhan'kod adlı Hüseyin Barsak'ın araca yerleştirilmiş el yapımı uzaktan komutalı düzenekli patlayıcı madde ile yakalanması,

- Diyarbakır'ın Silvan İlçesi yolunda kamyon kasasında uyuşturucu madde ile birlikte Antalya'ya sevk edilen el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması.

- Malatya, Battalgazi Tren İstasyonun da 7.750 gram el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması

Yakalanan terörist Hüseyin A, jandarmadaki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanıp, cezaevine konuldu.

 

Kaynak:

 



Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,256 µs