En Sıcak Konular

İNTERNETTE SÜPER HIZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

25 Aralık 2010 18:11 tsi
İNTERNETTE SÜPER HIZ DÖNEMİ BAŞLIYOR Türk Telekom, genişbant erişiminde internet hızını 100 Mbps’ye çıkaran yeni tarifelerini açıkladı.

İnternette süper hız dönemi başlıyor

Türk Telekom, genişbant erişiminde internet hızını 100 Mbps’ye çıkaran yeni tarifelerini açıkladı. Yeni tarife paketleriyle geniş bant internette ortalama saniyede bir şarkı, dakikada bir film indirmek mümkün olacak. Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, “100 Mbps’lik tarifeden 600 bin müşterimiz yararlanabilecek” dedi.

TÜRK TELEKOM İNTERNET HIZINI ÜÇE KATLADI: 1 saniyede 1 şarkı, 1 dakikada 1 film

Türk Telekom, genişbant erişiminde internet hızını 100 Mbps’ye çıkaran yeni tarifelerini açıkladı. Kartepe’de düzenlediği toplantıda yeni tarifelerini açıklayan Türk Telekom, 3 bin kullanıcı ile pilot uygulamaların gerçekleştiği ve 32 Mbps hızında sunduğu VDSL2 hizmetinde hızı 3 kat arttırdı. Ortalama bir filmi 1 dakikada indirmeye imkan verecek olan 100 Mbps’lik tarifenin yanında 50 Mbps’lik VDSL2 hizmetini ve ADSL’de hızı 16 Mbps’ye çıkaran yeni tarifelerini açıklayan Türk Telekom, gelecek yıl internet hızını 300 Mbps’ye ulaştırmayı hedefliyor.

Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, “Yeni paketlerimizle Türkiye’nin hızına hız katıyoruz” dedi. 2006’dan bu yana konsolide 8.1 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Bozkurt, “15 Mbps’lik tarifeden 5.5 milyon, 32 Mbps’den 3.1 milyon, 50 Mbps’den 2.2 milyon ve 100 Mbps’den ise 600 bin müşteri yararlanabilecek” bilgisini verdi. Genişbantta data kullanımının son 21 ayda yüzde 89, hızın VDSL ile son 5 yılda 16 kat arttığına dikkat çeken TT Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da “Şimdi 149 TL’ye 100 Mbps ve 109 TL’ye 50 Mbps’lik tarifelerimizi sunuyoruz. Adil kullanım kotası sonrası da ek bir ücret almıyoruz. Hızı internette hemen hemen herşeyi yapmayı yetecek olan 1 Mbps’ye çekiyoruz” dedi.

Demircan, yeni paketlere ilave olarak 8 Mbps’ye kadar ADSL hizmetinde adil kullanım miktarını 15 GB’den 25 GB’ye çıktığını ifade etti. Yeni paketlerde de hızda alt limit sunmadıklarını, müşterilerin bölgelerine göre kullanabileceği maksimum hız konusunda yönlendirdiklerini söyleyen Demircan, “Kaç kişinin ne kadar kapasitye kullanabildiğini takip ediyoruz. Türkiye ortalaması da genişbantta 12 GB” diye konuştu.

Fiber ağı dünyayı üç kez turluyor

TÜRK Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay, 3 yılda 11 binden fazla lokasyonda VDSL hizmetini verir hale geldiklerini söyledi. Atalay, şöyle konuştu: “128 bin 150 kilometrelik fiber altyapı ağına ulaştık. İnvitel’in satın alınmasıyla bu rakam 150 bin kilomerteye çıktı. Bu kapasite ile dünyanın etrafını 3 defa dönebiliriz. Önümüzdeki dönemde 300 Mbps’lik hıza çıkmak için çalışıyoruz. Son 5 yılda yurtdışı çıkış hızımız 20 kat arttı. 10 bin 270 santrali dijitale dönüştürdük. 50 binden fazla yerleşim yerine genişbant hizmeti sunabilir hale geldik.”

Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ile Operasyon Başkanı Memet Atalay’ın Kartepe’de açıkladığı yeni tarifeler 1 Ocak 2011’de tüketiciye sunulacak.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/internette-super-hiz-donemi-basliyor/348740/43/Teknoloji}



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,225 µs