En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN DİL TARTIŞMALARINA NEDEN SESSİZ?''

25 Aralık 2010 18:04 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BAŞBAKAN DİL TARTIŞMALARINA NEDEN SESSİZ?'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Resmi dilin yanına başka bir dili koymak doğru değildir, ülkeyi böler, ayrıştırır ülkeyi" dedi. Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalmasını daeleştirdi.

Erdoğan'a ikinci dil eleştirisi

UZUN zamandır bu konuda sessiz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Resmi dilin yanına başka bir dili koymak doğru değildir, ülkeyi böler, ayrıştırır ülkeyi" dedi. Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalmasını daeleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi toplantıya ilişkin açıklamalar yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, yeni PM'nin eskiye oranla çok daha işlevli bir hale getirileceğini ve doğrudan partinin projelerine katkı verecek çalışmalar yapacağını belirtti.

"BAŞBAKAN DİL TARTIŞMALARINA NEDEN SESSİZ?"

Anadil yasağının kaldırılmasıyla ilgili ilk yasa teklifini CHP'nin verdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ama resmi dilimiz Türkçe'dir. Resmi dilin yanına başka bir dili koymak doğru değildir, ülkeyi böler, ayrıştırır ülkeyi" dedi. Belçika örneğini veren Kılıçdaroğlu, "Aynı kökten gelen insanların, farklı dil konuştukları için bölündüklerini görüyoruz. Bu tablo önümüzde dururken farklı bir dili Türkçe'nin seçeneğiymiş gibi ortaya koymanın doğru olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu konuda Başbakan'ın sessiz kalmasını anlayamadığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi ülkeyi pazarlamakla görevli olduğunu daha önce açıklamıştı. Ülkeyi pazarlamakla görevli olan bir Başbakan'ın bu olaylara sessiz kalması " Acaba perde arkasında yapılan görüşmelerin bir sonucu mudur'diye bir kaygıyı da gündeme getiriyor.

AYİM KARARI

Kılıçdaroğlu, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin verdiği 3 generalin terfilerinin durdurulması işleminin iptali kararını da değerlendirirken "Hukuk devletinde yargı kararları uygulanır, Anayasa'nın emri bu. Verilen yargı kararlarına siz de uyacaksınız. " Benim arzu ettiğim şekilde karar verdi, ben alkışlayayım, arzu etmediğim şekilde karar verdi, ben o kararın üzerine gideyim'diye bir mantık hukukta olmaz. Hukukun üstünlüğüne inanan bütün toplumlar yargının verdiği karara kendi kuralları ve zaman içinde uyarlar, uymak da zaten zorunludur Anayasa'ya göre, uymayanlar görevlerini kötüye kullanmış olurlar " diye konuştu.

" BİNLERCE ÇOCUK AÇKEN CUMHURBAŞKANI O YATTA GEZEMEZ "

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için hazırlanan 35 milyon TL'lik lüks yat konusundaki bir soruyu da yanıtlarken " Eğer bu ülkede işsizlik bu boyutlardaysa, binlerce çocuk gece yatağa aç giriyorsa bir ülkenin cumhurbaşkanı o yatta gezemez " dedi.

 

Kaynak:

 



Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs