En Sıcak Konular

TALABANİ HÜKÜMETİN NİYETİNİ AÇIK ETTİ!

25 Aralık 2010 17:01 tsi
TALABANİ HÜKÜMETİN NİYETİNİ AÇIK ETTİ! Türkiye’de bulunan Talabani, İstanbul’da görüştüğü DTK’lı Tuğluk, Türk ve BDP’li Sakık’a, “Yetkililerle görüştüm. Devlet 5 yıl içinde anadil konusunda hızlı adımlar atacak” dedi.

Talabani’den al ‘ana dil’de haberi!

Irak Cumhurbaşkanı, “Kürtçe bilen eleman ve personel yetiştirilmesine hız veren Türkiye’nin 5 yıl içinde yasalar bazında ana dilde eğitim sorununu çözeceğini” söyledi. Talabani, İmralı canisine de mektupla ‘sabır’ tavsiye etti!

Haberi Talabani’den al
Türkiye’de bulunan Talabani, İstanbul’da görüştüğü DTK’lı Tuğluk, Türk ve BDP’li Sakık’a, “Yetkililerle görüştüm. Devlet 5 yıl içinde anadil konusunda hızlı adımlar atacak” dedi
Türkiye’de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, önceki gün İstanbul’da BDP ve DTK temsilcileriyle görüştü. Talabani, Türkiye’deki devlet yetkilileriyle görüştüğünü, yetkililerin, “Beş yıl içinde anadil konusundaki yasal düzenlemeleri hayata geçirme çalışmaları yapıyoruz” dediğini aktardı. Demokratik Toplum Koordinasyonu (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve BDP Milletvekili Sırrı Sakık ile Çırağan Sarayı’nda görüşen Talabani,  Türkiye’nin bu amaçla Kürtçe bilen eleman ve personel yetiştirilmesine hız verdiğini, bu elemanların bir çoğunun da Kuzey Irak’taki üniversitelerde eğitim gördüğünü söyledi.

Caniye sabır diledi!
Talabani, bir avukatı aracılığıyla İmralı’ya gönderdiği mektupta da bölücübaşı Abdullah Öcalan’a, “Kesinlikle haziran seçimlerine kadar ateşkesi bozma. Sabırlı ol, bekle” dedi. Talabani’nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede ağırlıklı olarak ateşkes süreci ve DTK’nın dile getirdiği iki dilli yaşam projesi ele alındı. Öte yandan, Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin, devletin beş yıl içinde yasalar bazında anadil sorununu çözeceğini ve  Türkiye’nin bu amaçla Kürtçe bilen personel yetiştirilmesine hız verdiğini söylemesine sendika başkanlarından sert tepki geldi.

Hassasiyetler dumura uğratıldı
Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Şuayip Özcan, daha önce belli yerlerin gizli kapaklı talimatlarıyla alınan kararların yavaş yavaş uygulanmaya başlandığını söyledi. Özcan, “Bu açılım adı altında başlayan uygulama harekatı, önümüzdeki süreçte daha hızlı bir şekilde gidecek. Türk milletinin hassasiyetleri dumura uğratılarak yavaş yavaş, hazmettire hazmettire uygulamaya konacak şeylerdir. ”

Gizli anlaşmalar var
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de, Başbakan ve AKP iktidarının ne düşündüğünün önemli olduğunu belirterek, “Başbakan birileri ile görüşüyor, görüştürüyor pazarlıklar oluşturuluyor ve bizleri de ona göre yönlendiriyorlar” şeklinde konuştu.

Yönetim aymazlık içinde
Türk Eğitim - Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da bu durumun görülen köy olduğunu söyledi. Koncuk, “Kılavuza, Talabani’nin şahitliğine gerek yok. İşin bu noktaya gelmesinin ana müsebbipleri bu ülkeyi yönetenler. Türkiye anadilde eğitime de, iki dilliliğe de hazır olmalıdır” dedi.

 

Kaynak:  

 



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,692 µs