En Sıcak Konular

İSRAİLLİLER KAÇKAR DAĞLARI'NDA ELDE HARİTA NE ARIYOR?

21 Aralık 2010 23:05 tsi
İSRAİLLİLER KAÇKAR DAĞLARI'NDA ELDE HARİTA NE ARIYOR? İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsraillilerin ellerinde Rize'nin Kaçkar Dağları'ndaki patika yollara ait haritalar bulunduğunu iddia etti.

İsrailliler Kaçkar Dağları'nda dolaşıyor!

İHH Genel Başkanı Yıldırım: İsraillilerin Kaçkar Dağları'nda dolaşması hayra alamet değil.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsraillilerin ellerinde Rize'nin Kaçkar Dağları'ndaki patika yollara ait haritalar bulunduğunu iddia etti.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Bülent Yıldırım, "İsrailliler Rize'ye Kaçkar Dağları'na çok önem veriyor. İsrail'in bölgeye ilgisinin Kaçkarlar'daki bitki örtüsünden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu bölgede çok ciddi araştırma yapıyorlar. Edindiğimiz bilgilere göre, ellerindeki haritalar çok uzun yıllar öncesine ait. İsraillilerin ellerinde Kaçkar Dağları'nda yaşayan 60-70 yaşındaki insanların dahi bilmediği patika yollara ait haritalar var. Rize halkının dikkat etmesi lazım.'' dedi.

Bölgeye gelen İsrailli turistlerin yerli halka turizm adına önemli bir katkıda bulunmadığını ifade eden Yıldırım, ''Halkın içine girmiyorlar. Sadece kendi imkânları ile şehrin yukarı kısımlarına çıkıp araştırma yapıyorlar. Bitki örnekleri alıyorlar. Bu bitki örneklerinin dışarı çıkarılması yasaktır. Gümrüklerde titiz uygulama var. Ancak bitki tohumlarını çeşitli şekillerde dışarı çıkarıyorlar. Bu 'one minute' olayından sonra biraz daha temkinli oldular. Bölge halkı da artık eskisi gibi değil. İsraillilere karşı daha duyarlı olmaya başladı. Umarım bundan sonraki süreçte bölgemize sahip çıkma adına daha duyarlı oluruz.'' diye konuştu.

Gazze'de insani yardım malzemeleri taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan baskına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bunu yaparken çok çeşitli sıkıntılar oluştu. Gemilerin verilmesi bu taleplerden biriydi. Ancak gelen gemilerin hepsi motorları bozulmuş, bütün kaptan köşkleri kırılmış olarak geldi. Bunun dışında özür ve tazminat konusunda Türkiye'nin talebi var. Bu konuda İsrail kendi iç kamuoyundaki ihtilafları aşamıyor. Şu anda herkes beklenti içerisinde ama İsrail'in kendisi için zararlı olan inadı hala devam ediyor. Çünkü bu inadın devamı esasen Ortadoğu halklarının işine geliyor. Çünkü İsrail'in aymazlığı, söz dinlemezliği, uluslararası hukuku hiçe sayması bu manada birçok halkı uyandırıyor. Umarım, özür, tazminat ve ablukanın kalkması konusunda İsrail biraz daha akıllı davranır. 2011 yılında Mavi Marmara gemisinin vurulduğu yere yeni bir konvoy çıkaracağız. 31 Mayıs'ta Latin Amerika, Avrupa merkezli olarak Asya'nın da katılacağı bir konvoy olacak. Mavi Marmara'ya olan saygılarından dolayı Mavi Marmara'nın vurulduğu günde, vurulduğu yerde buluşma yapacaklar. Doğal olarak Türkiye'de bizim de buna katılmamız gerekiyor. Çünkü Mavi Marmara içerisinde olan bizlerdik. Yapılan bu konvoyun da bir parçası olacağız.''

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/israilliler-kackar-daglari-nda-dolasiyor-185338.htm}

 



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,571 µs