En Sıcak Konular

TOPÇU: ''KAHRAMANMARAŞ'TAKİ GERGİNLİĞİ MANİDAR BULUYORUM''

20 Aralık 2010 16:32 tsi
TOPÇU: ''KAHRAMANMARAŞ'TAKİ GERGİNLİĞİ MANİDAR BULUYORUM'' BBP Genel Başkanı Topçu,Kahramanmaraş’ta 32 yıl önceki olaylarla ilgili olarak dün yaşanan gerginliği manidar bulduğunu söyleyerek şunları ifade etti.

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU’YU ZİYARET ETTİ

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici ve ''Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu'' üyeleri ile birlikte Bakan Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu beraberinde BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici ve  ''Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu'' üyeleri ile birlikte üniversiteden çeşitli nedenlerle atılan gençlerle Bakan Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun üniversiteden atılanlara ''af'' getiren düzenlemenin Torba Kanun ile çıkarılacağı sözünü verdiğini bildirdi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Çubukçu'nun, gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

Sayın Bakan, üniversiteden atılanlarla ilgili düzenlemelerin önümüzdeki eğitim dönemine kadar Torba Kanun içerisinde çıkaracağını, bu konuda yoğun çalıştığını söyledi.

Görüşmede, sözleşmeli öğretmenlerin sorununa da değindiğini bildiren Topçu, ''Kendisinin de buna karşı olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili bir tasarruf kullanılabileceğini, eğitim camiasının tamamının aynı özlük haklarına sahip olmasından yana olduğunu söyledi'' diye konuştu.

Ziyarete BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile beraber katılan ''Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu'' sözcüsü Harun Akalp, eğitim hakkını istemeden kaybeden yüz binlerce kişinin bulunduğunu belirterek, ''Kimimizin maddi yetersizlikten, kimimizin ailelerimizde yaşadığımız büyük kayıplardan, kimimizin yaşadığımız sağlık problemleri yüzünden okullarımızla ilişiği kesildi. Üniversite eğitimimize ara vermek zorunda kaldık. 2008 yılındaki aftan sonra şu ana kadar atılan ve hiçbir affa başvurma hakkı bile elde edemeyen yüz binlerce mağdur oldu'' dedi.

Akalp, Bakan Çubukçu'nun, ''yasanın şubat ayına kadar çıkarılacağı ve bahar döneminde üniversitelerine başlayabilecekleri müjdesini'' verdiğini söyledi.

“Manidar Buluyorum, Kahramanmaraşlıların Sağduyusuna Teşekkür Ediyorum”

Bakanlık ziyareti çıkışında basın mensuplarının Kahramanmaraş’ta 32 yıl önceki olaylarla ilgili olarak dün yaşanan gerginlik hakkındaki sorunları yanıtladı. BBP Genel Başkanı Topçu dün yaşanan gerginliği manidar bulduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“32 yıl öne milletimizin her bir ferdinin vicdanında derin yaralar oluşturmuş tasvip edilmeyecek bir olayın tekrar bu şekilde gündeme getirilmesini manidar buluyorum. Eski yaraları bile bile kaşımak doğru değil. ‘Bile bile’den ki kastım; herkes biliyor ki 32 yıl önce yaşanan olaylar uluslar arası şer odaklarının Türkiye'yi istikrarsızlaştırma planlarının bir ürünü ciddi bir provokasyonuydu. Ne 1978 yılında ne de bugün Kahramanmaraş’ımızda Alevi-Sünni meselesi ve çatışması yoktur. Olayların baş aktörü Maraş Elbistan'da faaliyet gösteren, mezhep farklılığını kullanarak provakatif eylemler içinde bulunan, dış odakların taşeronu Garbis Altınyan gibilerin faaliyetlerini ve dönemin devlet yöneticilerinin ağır ihmallerini göz ardı etmemek lazım. Bu Alevi-Sünni meselesi değildi. Bu gerçeği devlette biliyor millette biliyor… Alevisiyle Sünnisiyle Kahramanmaraşlılar bu tür eylemlere sıcak bakmıyor. Huzursuzluk çıkartacak bu tip eylem ya da provokasyonların ne ülkeye ne de Kahramanmaraş'a fayda getirmeyecektir. Tüm Türkiye'e barış ve huzur diliyorum. Kahramanmaraşlıların sağ duyusuna teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: bbp.org.tr {http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=868}

 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,506 µs