En Sıcak Konular

KARADENİZ'E KIYISI OLAN KENTLER TURİZM İÇİN TOPLANIYOR

13 Aralık 2010 16:08 tsi
KARADENİZ'E KIYISI OLAN KENTLER TURİZM İÇİN TOPLANIYOR Rize Dernekler Federasyonu önderliğinde Karadenize kıyısı olan kentler ; Yüz turizm noktası Karadeniz çalıştayı için Rize de toplanıyor..

Rize Dernekler Federasyonu önderliğinde Karadenize kıyısı olan kentler ; Yüz turizm noktası Karadeniz  çalıştayı için Rize de toplanıyor..
 
Çalıştay Dr.Süleyman Basa ( Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ) ve Prof.Dr.Ali Alp ( TOBB Üniversitesi ) Çalıştay Koordinatörü önderliğinde Çayeli Kültür Merkezinde 16-17 Aralık tarihlerinde Rize de yapılacak.
 
Toplantı uluslararası boyutta gerçekleşecek olması sebebi uluslarası çapta bir çok akademisyen ve turizm dünyası'nın önemli isimleri çalıştaya katılıyor..
 
Çalıştaya Türkiye den  katılan önemli isimler ise şöyle ;
 
Rıza Çakır ( Çayeli Belediye Başkanı ) ,Metin Kalkavan ( Deniz Ticaret Odası Başkanı ) , Halim Mete ( TOBB Başkan Yardımcısı ),Başaran Ulusoy ( TURSAB  Başkanı ), Fikri Kolenoğlu ( Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolorler Kurulu Başkanı ) ,Nusret Bayraktar ( Milletvekili, Bayındırlık,Ulaştırma,İmar ve Turizm Komisyonu Başkanı ) ,Seyfullah Hacımüftuoğlu ( Rize Valisi ) ; Savaş Çolakoğlu ( SKAL Ankara Başkanı ) ,Seçim Aydın ( TUROFED 2.Başkanı ),Hüseyin Hakkı Kahveci ( Turizm Yazarı,Sektör Profesyoneli,TV Programcısı ve Gazeteci ),Azize Şahin ( Brandcomm ),Sait Aynacı ( 100 Yer Projesi ) ,Av.Ahmet Çamyar ( Katuder-Türkiye ),Yard.Doç,Dr.Nuray Türker ( Karabük Üniversitesi Turizm ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyesi ),Prof.Dr.Reşat Kasap ( Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü Başkanı),Yılmaz Dağcı (İMEAK Deniz Ticaret Odası Yön.Kur.Başdanışmanı),Levent Ballar ( Turmepa Genel Sekreteri) ,Mesut Şenol ( Karadeniz'in Kirliliğe karşı korunması komisyonu sekreterya danışmanı ),Doç.Dr.Bülent Verep ( Rize Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi );
 
Çalıştaya Yurtdışından katılan isimler ;
 
Sava Chapanov ve Sonia Koltuklieva ( Bulgaristan Seyehat yazarları ve Gazetecileri Derneği ) ,George Varshalomidze ( Adjara Turizm Bölümü Gürcistan ),Dragoş Florin David ( Brasov Metropolitan Ajansı Genel Müdürü Romanya ),Doç.Ivan Poshokov ve Doç.Olena Shapovalova ( Krazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi Ukrayna ) ,Vijtauts Bruvelis ( Turist Rehperleri Derneği  Başkanı Romanya Letonya),Doç.Oksana Krayevska ( Lviv ,İvan Franko UlusaL Üniversitesi Ukrayna ) ,Dr.Liudmila Fedotova ( Comrat Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Moldovya ),,,,
 
Çalıştay ile ilgili açıklama yapan Dr.Süleyman Basa ( Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı );
 
Kurultaya karadenizde kıyısı olan ülkeler Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Türkiye’den  turizmle ilgili sivil toplum katılıyor. Moldova, Letonya, Almanya, Filipinler’den ise  gözlemci sıfatı iler katılım sağlanmaktadır.
 
Uluslararası Kurultayda, Karadeniz’de görülmesi gereken 100 nokta “100 SPOTS” teması işlenerek Karadeniz bölgesinde turizm potansiyeli olan 100 noktanın belirlenerek ve dünya ülkelerinin beğenisine sunulacaktır.
 
Kurultay’la Karadeniz’in geleceğinin önemli ekonomik ve sosyal sektörü olan turizmde ortak kararların alınması ve uygulanması açısından güçlü yerel sivil kuruluşlarının aktif olarak yer aldığı bir planlama sürecinin sektöre öncülük etmesinin yolu açılmış olacaktır.
 
*Karadeniz ülkelerinin turizm sektöründeki eylemlerinde eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanmasına zemin hazırlayacak. {www.100spotsblacksea.org} web sitesi oluşturulmuştur. Bu site aracılığı ile; bölgenin turizm değerlerinin ortak tanıtımı, turizm rotalarının belirlenmesi ve tüm dünya kamuoyunun beğenisine sunulması amaçlanmaktadır..
 
Kurultayla birlikte Karadeniz kıyısal alan turizmi için ortak projeler üretilerek operasyonel ve verimli hale getirilerek turizmin bölgesel imajı güçlendirilecek ve ekonomik varlık haline dönüştürülmesinin yolu açılmış olacaktır.  Ayrıca Karadeniz ve turizm değerlerinin markalaşması için alt yapı oluşturma noktasındaki çalışmalar da kurultay gündemi arasında yer almaktadır.
 
Yine Karadeniz’in kirlenmesinde önemli rolü olan TUNA nehrinden kaynaklanan kirliliğe karşı ortak tavır alınması noktasında da önemli  mesajlar verileceği düşünülmektedir dedi,
 
Kurultay İngilizce ve Türkçe olarak simultane olarak düzenlenecek olup ; Karadeniz de sivil toplum kuruluşları önderliğinde ilk kez düzenlenen uluslarası turizm çalıştayı olması açısından büyük önem taşıyor...

 

Not: Bu Haber,Mir Haber'e "Demokrat Haberler Ajansı" tarafından yayınlanmak üzere e-posta ile gönderilmiştir.



Bu haber 1,186 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,706 µs