En Sıcak Konular

DEĞİŞİK BİR BAHÇELİ PROFİLİ

11 Aralık 2010 21:37 tsi
DEĞİŞİK BİR BAHÇELİ PROFİLİ MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geleneksel hale getirdiği yılsonu kahvaltılı basın toplantısına iştirak eden Milliyet yazarı Fikret Bila,toplantı hakkındaki izlenimlerini köşesine taşıdı.

Değişik bir Bahçeli profili
 
MHP lideri Devlet Bahçeli, geleneksel hale getirdiği yıllık kahvaltılı basın toplantısını dün gerçekleştirdi.
Rahat bir ortamda soru-cevap biçimindeki basın toplantısında değişik bir Bahçeli profili gördük. Gazetecilerle sıcak bir diyalog içinde şakalaşan, soruları cevaplarken arasına espri katmayı unutmayan, televizyon dizilerinden, parmağındaki yüzüğü nasıl dizayn ettiğinden söz eden, yüzüğüyle objektiflere poz veren, her MHP’linin nasıl 24 oy toplayacağını matematikle izah eden, twitter’dan söz eden, güler yüzlü bir Bahçeli gördük.

Yüzüğün sırrı
Bahçeli, meslektaşlarımızın sorusu üzerine parmağındaki yüzüğü nasıl dizayn ettiğini anlatırken, elini yüzüne götürerek foto muhabiri arkadaşlara görüntü verdi. Bahçeli, yüzüğünün sırrını açıklarken, “Yüzüğün bir yanında Selçuklu, diğer yanında Osmanlı ve üzerinde de Türkiye Cumhuriyeti var. Dizaynını birlikte yaptık” dedi ve gülerek ekledi:
“Yüzüğün reklamını bu kadar yapmak doğru mu, onu da bilmiyorum ama, arkadaşlara gösterelim.”

twitter’ın şifresi bende
Bahçeli, twitter’ın çok yaygın bir sosyal paylaşım sitesi olduğunu, toplumun her kesimiyle iletişim kurabilmek için bu teknolojiden de yararlanmak istediğini ve bu nedenle katıldığını belirtti. “Mesajları kim yazıyor, danışmanlarınız mı?” diye sorunca da, “Hayır” dedi, gülerek devam etti:
“Ben yazıyorum. Şifrem bende, başkasında yok. Başkaları yaptı diye özenip de twitter’a girmiş değilim, biraz gecikmeli de olsa teknolojiden yararlanmanın faydalı olacağını düşündük.”

Bahçeli’nin Wikileaks önlemi
Basın toplantısına geçmeden MHP lideriyle kısa bir süre sohbet ettik. Wikileaks’in yayımladığı belgelerden söz ederek, yabancı diplomatlarla nasıl görüştüğünü sordum:
“Yabancı büyükelçiler beni de ziyaret ediyorlar tabii. Ben yalnız görüşmem. Mutlaka Genel Sekreterimiz Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcımız Deniz Bölükbaşı da hazır bulunur. Mutlaka tutanak tutarlar. Sonra görüşmeyi değerlendiririz. Önemli görüşmelerin tutanaklarını da mutlaka Dışişleri Bakanlığı’na gönderirim.”

“İç politika konuşmam”
Bahçeli, yabancı diplomatlarla Türkiye’nin iç sorunlarını ilke olarak konuşmadığını da söyledi:
“Ziyarete gelen büyükelçilerle genel olarak dış politikayı, iki ülke ilişkilerini konuşurum. Tabii iç politikayla ilgili genel anlamda partimizin görüşleri zaten belli. Bunun haricinde Türkiye’nin içişlerini konuşmam. Mesela iç yapımızla ilgili, anayasal kurumlarımızla ilgili soru sorarlarsa; kusura bakmayın, bunları sizinle ilke olarak konuşamam, derim.”

Wikileaks’ten endişem yok
Bahçeli, Wikileaks’in yayımlayacağı belgelerle ilgili olarak bir endişesi olup olmadığını sorduğumda da şu yanıtı verdi:
“Hayır, benim bir endişem yok. Dediğim gibi benim görüşmelerim zaten tutanak altındadır ve Dışişleri Bakanlığı’na verilmiştir. Bizim görüşlerimiz açıktır. Tabii bazen büyükelçilik mensupları bizim milletvekillerimizle, başkanlık divanı üyelerimizle de konuşuyorlar.” [1]

Bahçeli’nin 68 uyarısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemde artan öğrenci olaylarını değerlendirirken, hem 68 olayları konusunda öğrencileri hem de bugün Türkiye’yi yöneten 68’liler kuşağını uyardı.
Bahçeli’nin öğrencilere yaptığı uyarı, 68 kuşağının düştüğü tuzağa düşmemeleri yönündeydi. Kendisi de aynı kuşaktan olan MHP lideri, bu dönem gençliğinin devrimciler ve ülkücüler olarak olayların içine çekildiğini ve çok acı tecrübelere sahip olduklarını vurguladı.

Aynı tuzağa düşmeyin
Bahçeli, bu anımsatmayı yaptıktan sonra bugünün üniversite öğrencilerine, 68 gençliği gibi birbirlerine düşmemeleri gerektiği uyarısında bulundu. Bazı olayların ve öğrenci hareketlerinin 68’de olduğu gibi provokasyon nitelikli olabileceğine dikkat çekti, son olayların birbiriyle zincirleme içinde gelişmesi üzerinde özenle durdu.
Bahçeli, öğrencileri genel olarak uyarırken bugünün ülkücü gençliğine de mesaj vermeyi unutmadı. MHP lideri, bugünkü ülkücü gençliğin provokasyonlara gelmeyeceğine, tuzağa düşmeyeceğine, ancak demokratik yasal zeminde demokratik haklarını kullanacağına inandığını belirtti.
Bahçeli’nin şu değerlendirmesi dikkat çekiciydi:
“Öğrenciler, konuşmalarda bulunacak olan değerli siyasileri dinlemeden daha başlangıçta tepki ortaya koyduklarına göre, anlaşılıyor ki bir kesim gençlik, yine 68 yıllarına benzer olayların içerisine doğru çekilmeye ve gelecekte de eğer bir eksen kayması olur ise öğrencilerin o, ‘masum taleplerini dile getiriyorlar’ yaklaşmasının dışına taşarak Türkiye’yi belli amaçlara yönelik anarşi ortamına sürüklüyorlar ise bu tecrübeye Türkiye sahiptir.”

68’li yöneticiler
MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün Türkiye’yi genel anlamda 68 kuşağının yönettiğini de vurguladı. Günümüz üniversite gençliğinin 68 olaylarına çekilmeye çalışıldığı vurgusu yaparken, yönetici konumundaki 68’lilere de büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Bahçeli, bugün birçok siyasetçinin, valinin, genel müdürün, emniyet müdürünün 68 kuşağından olduğuna işaret ederek, başta siyasi iktidar olmak üzere üst düzey 68’li bürokratlara da o yılların tecrübesine sahip yöneticiler olarak sorumluluk düştüğünü vurguladı. Bahçeli, 68’li yöneticilere dönük şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bugün ülkeyi 68 kuşağı yönetiyor. Bu çok büyük bir avantajdır. Her türlü sıkıntıyı, mağduriyeti görerek gelmiş olan nesil aynı hatanın yapılmaması için gayret göstermeli.
68 yıllarındaki kuşak bugünün yöneticisi olarak bu tecrübeye sahip. Bu avantajı kullanmak gerekir. Bu sorumlulukla hareket etmek gerekir. 68 kuşağı diye ortada bulunan çevre bunları çok daha iyi biliyor. Bir başka kuşak daha yaratmayalım. 68 kuşağında devrimcisi de var ülkücüsü de var. Ama 68 kuşağına devrimciler biraz daha sahip çıktı. Daha önce vakıf kurdukları için. 68 kuşağı deyince, hemen devrimcilerde alınganlık olmaması lazım. Biz de 68 kuşağıyız.”

Bahçeli’nin aklıselimi
Devlet Bahçeli, MHP liderliğine geldiği günden bu yana ülkücü gençliği sokağın dışında tutmayı başardı. Her çatışma olasılığı doğduğunda ülkücü gençliği sokakta değil bilgisayar başında görmek isteğini vurgulayarak, aklıselim çağrılar yaptı. MHP lideri, son öğrenci olaylarını değerlendirirken de aynı mesajı vermeye özen gösterdi. Partisinin ülkücü gençliğe gösterdiği yol, silahlı değil bilgisayarlı bir yol. Bahçeli’nin bu tutumunun Türkiye’nin geçmekte olduğu hassas dönem itibarıyla gerginlik ve çatışmaların önlenmesinde önemli rolü olduğunu teslim etmek gerekir.[2]

Fikret Bila - Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://www.milliyet.com.tr/degisik-bir-bahceli-profili/fikret-bila/siyaset/yazardetay/10.12.2010/1324401/default.htm?ref=haberici}

[2] {http://www.milliyet.com.tr/bahceli-nin-68-uyarisi/fikret-bila/siyaset/yazardetay/11.12.2010/1324949/default.htm?ref=haberici}

 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,169 µs