En Sıcak Konular

''VATAN OLMADAN DİN OLMAZ''

11 Aralık 2010 19:42 tsi
''VATAN OLMADAN DİN OLMAZ'' İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem, eğer bu topraklarında, Müslüman olarak yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçlu olduğumuzu belirterek, "Vatan Olmadan Din Olmaz, Özgürlük Olmaz. Özgürlük Olmayınca da İbadet Olmaz " dedi.

'Vatan olmadan din olmaz'

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem, eğer bu topraklarında, Müslüman olarak yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçlu olduğumuzu belirterek, "Bazı kuş beyinliler şunu hiç unutmasınlar " Vatan Olmadan Din Olmaz, Özgürlük Olmaz. Özgürlük Olmayınca da İbadet Olmaz " dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ceyhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem, " İslamiyet'in Işığında Türk Milliyetçiliği " konulu bir konferans verdi.

Devlet Bahçeli Spor Tesislerinde gerçekleştirilen konferans Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile şehitlerin anısına bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, gelen misafirlere bir hoş geldiniz konuşması yaptı. 

VARLI, MHP DİNCİ DEĞİL, DİNDARDIR

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise yaptığı konuşmasında Parti olarak bu tür konferansları daha sık yapacaklarını belirterek, " Ankara Milletvekilimiz Deniz Bölükbaşı ve TBMM Başkan Vekili eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'i konferans için Ceyhan'a getirmeyi düşünüyoruz. Mustafa Erdem hocamda bizleri kırmayarak buraya katıldıkları için teşekkür ediyorum " dedi. 

Varlı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin dindar bir parti olduğunun altnı çizerek, " MHP dindar bir partidir ama asla dinci bir parti değildir. Allah'a hamd olsun ki; Müslüman Türk Milletinin bir mensubu olarak dünyaya gelmeyi bizlere nasip eyledi.

Ülkenin Devleti ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünü savunmaktan başka hiçbir siyasi çıkar peşinde olmayan Türk milliyetçiliği davasına gönül veren dava erleri zaman zaman çeşitli ithamlarla karşı karşıya kaldı. Kimi, bizi ırkçılık yapmakla suçları, kimi kafatasçı dedi, kişi faşist olmakla suçladı. Bir kısmı inancımıza bile dil uzattı. Ama Allah'a şükürler olsun hiç kimse bize 'din bezirg‰nı'ya da 'inanç hortumcusu'diyemedi " diye konuştu.  

VATAN BİZİMKEN KIYMETİNİ BİLELİM

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem ise konferansa gelenlerin İslamiyet hakkında bildiklerimiz tazelemek ve paylaşmak için geldiklerini belirterek, " Sizler İslam dinine mensup şanslı insanlarsınız. Ama hiç birimiz kendi irademizle İslamiyet'i seçmedik.

Çünkü hiç birimiz çok sayıda dini araştırıp ta Müslümanlığı seçmedik. Müslüman ana babaların evlatları olduğu için şanslıyız. Eğer bu gün Müslüman topraklarında, Müslüman olarak yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçluyuz. "dedi.

İnsan olmanın iki ana temel sebebi olduğunu belirten Erdem," Birincisi akıl sahibi olmak, diğeri de mutlaka bir dine mensup olmaktır. "dedi. 

KUŞ BEYİNLİLER UNUTMASIN...

Ecdadın İslam dinini araştırıp incelemeseydi bu gün dinimizi başkaları araştırmış ve incelemiş ve kendi inandığı şekilde yorumlamış olacağını söyleyen Erdem," Bu gün Anadolu topraklarında rahat bir şekilde ibadetlerimizi yapıyorsak bunu bazılarının ink‰r ettiği ecdatlarımıza borçluyuz.

Bazı kuş beyinliler şunu hiç unutmasınlar "Vatan Olmadan Din Olmaz, Özgürlük Olmaz. Özgürlük Olmayınca da İbadet Olmaz" dedi. Prof. Dr. Mustafa Erdem, bunun en bariz örneği Irak, Pakistan, Afganistan ve Balkanlar olduğunu, bu gün Osmanlı'nın çekildiği topraklarda kan ve gözyaşı olduğunu, bu topraklarda ki insanlar hiç düşünmeden çocuklarının geleceğini 3 günlük dünya hayatına sattıklarını da sözlerine ekledi.

Konferansa Ceyhan Belediye Başkan Vekili Celal Arık, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşların Başkanları, Belde Belediye başkanları, MHP Kadın Kolları, Ülkü Ocağı Başkanı, Partililer ve vatandaşlar katıldı.  ( Lütfi KÜPELİ-Ortadoğu)

Kaynak:



Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,948 µs