En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ ES-ES KARŞISINDA 30 YIL SONRA YIKILDI:2-0

11 Aralık 2010 10:42 tsi
BEŞİKTAŞ ES-ES KARŞISINDA 30 YIL SONRA YIKILDI:2-0 Siyah-beyazlı ekip, zirve yarışındaki en kritik virajda hiçbir varlık gösteremedi. Ev sahibi Veysel ve Sezer ile 30 yıl sonra rakibini devirdi.

2.0 PROMİL!

Siyah-beyazlı ekip, zirve yarışındaki en kritik virajda hiçbir varlık gösteremedi. İspanyol yıldızın da oyun dışı kalmasından sonra tüm kontrolü eline alan ev sahibi Veysel ve Sezer ile 30 yıl sonra rakibini devirdi. Kartal bu yenilgiyle şampiyonluk şansını iyice ateşe attı

Bursasporlu Volkan, Beşiktaş maçında ikinci sarıdan kırmızı kart gördüğünde, Guti onu sakinleştirerek, Fırat Aydınus’un yanından uzaklaştırmıştı. İspanyol oyuncu, Volkan’ın soğukkanlı olmasını isterken bir hafta sonra aynı akıbeti yaşayarak kırmızı göreceğini herhalde aklının ucundan bile geçirmemişti.
Oyuna gereksiz bir agresiflikle başlayan Beşiktaş’ın en önemli silahı Guti, yediği tekmelerin de etkisiyle açtığı isyan bayrağını 39’da gördüğü kırmızı kartla indirmek zorunda kaldı. Halbuki İspanyol oyuncu 18’de ceza sahasına çok iyi kaçan Ali Kuçik’e attığı pas, 28’de Necip’in kafasına çarptırdığı klasikleşen serbest vuruşu ve 35’te yine Ali’ye verdiği aşırtma pasıyla üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirmişti.
Eskişehirspor 61. dakikada Veysel’in attığı golle öne geçmiş olabilir, ama Es-Es’in bu başarısı sadece Guti’nin yokluğuna bağlanmamalı, çünkü Eskişehirspor 3’te Batuhan ve 7’de ise Burhan ile zaten yüzde yüz gol şanslarını elde etmişti.
Tabi ki oyunun Guti’den öncesi ve Guti’den sonrası dönemleri arasında büyük farklılıklar var. İspanyol yıldızın yokluğunda büyük bir travma yaşayan Beşiktaş, 49’da Erkan Zengin 58’de Batuhan Karadeniz’in bulduğu net pozisyonlarla, kalesinde büyük badireler atlattı. Beşiktaş ise bu ataklara 68’de Ersan ile cevap vererek beraberliği sağlamak istedi, ama Es-Es savunmasına takıldı.
Guti’nin kırmızı kartı maçın kaderini ne kadar değiştirdiyse, Tello’nun ikinci yarıda oyuna girişi bir o kadar etkili oldu. Şilili ilk golde olduğu gibi 78’de de topu Sezer ile buluşturarak farkın ikiye çıkmasında büyük pay sahibi oldu.

İyi Noeller GUTİ!

Siyah-beyazlı taraftarlar, Guti'nin Noel tatiline gidebilmek için böyle bir hareket yaptığı düşüncesine kapıldı. Karşılaşmanın başından, atıldığı dakikaya kadar sürekli itirazda bulunan İspanyol oyuncunun, 15 Aralık’taki Rapid Wien maçında yer alacağı, kupadaki Konya Şeker maçı için de affını isteyerek İspanya'ya gideceği iddia edildi. Bu teze karşı çıkan diğer grup ise, "Böyle olsa 80. dakikada atılır çıkardı" yorumunu yaptı.

MAÇIN ADAMI
TelloEskişehirspor’a gittiğinden beri belki de en etkili futbolunu dün gece oynadı. İki golde de yaptığı asistlerle başarının mimarı olurken, performansıyla da Beşiktaş’taki günlerini aratmadı.

KIRILMA NOKTASI
KırmızıGuti Hernandez’in, 39. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart, maçın kaderini değiştirdi. İspanyol oyuncunun yokluğu hem teknik hem de psikolojik olarak Beşiktaş’ın bütün gücünü tüketti.

ANALİZ SERDAR SARIDAĞ-Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/2-0-promil-/spor/spordetay/11.12.2010/1324931/default.htm} 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,157 µs