En Sıcak Konular

''BM İNSAN HAKLARININ UYGULANABİLİRLİĞİ KONUSUNDA MESAFE KAYDEDEMEDİ''

10 Aralık 2010 14:32 tsi
''BM İNSAN HAKLARININ UYGULANABİLİRLİĞİ KONUSUNDA MESAFE KAYDEDEMEDİ'' DP Kadın Kolları Başkanı Kahveci;"İnsan hakları evrensel bildirgesini 1948 yılında kabul eden Birleşmiş Milletler ; maalesef bu hakkın dünya üzerinde uygulanabilirliği konusunda mesafe kaydedememiştir" dedi.

DEMOKRAT PARTİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI Av.Ayşegül Dalkır Kahveci ; 10 Aralık insan hakları günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı...

Kahveci'nin mesajı şöyle: 
 
"Bugün Türkiye'de, başta yaşama hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükler ; Özgürlük pelerini ile baskı altına alınmıştır.Vesayetin her türlüsü insan haklarına en ağır darbeden öte değildir.
 
İnsan hakları evrensel bildirgesini 1948 yılında kabul eden Birleşmiş Milletler ; maalesef bu hakkın dünya üzerinde uygulanabilirliği konusunda mesafe kaydedememiştir.
 
Bizler öyle büyük bir milletin torunlarıyız ki ...Fatih Sultan Mehmet Han' ın Kanunnamesi uygar dünyadan yüzlerce yıl önce insanlığa barışı ve saadeti getirmek için tarihe bir nottur.
 
Yine öyle bir dinin mensubuyuz ki ...Veda hutbesinde sevgili Peygamberimizin hitabındaki cümleler ile insanlığa armağan ettiği insan haklarına riayet hususunda söyledikleri dünyaya rehberdir..
 
Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu ulu önder Atatürk'ün devrimler ile milletimize armağan ettiği insan haklarının ; Türk milleti olarak takipçisi olmak devamlı vazifemizdir.
 
Bireysel haklarını bile kullanmaktan aciz bir toplum yaratma çabaları dün olmadığı kadar bugün şiddetle insanlarımız üzerinde hissettirilmektedir.
 
- Öğrencilere yapılan orantısız şiddet sonucunda yaşama hakkını kaybeden bebeklerimizi her gün hafızalarımıza kazımamız gerekmektedir.
 
-Hamile bir annenin sokak ortasında öldürülüşünü ve bebeğinin kurtarılması için sarf edilen çabayı her gün hafızlarımıza kazımamız gerekmektedir.
 
-Sığınma evi altında Kadınlarımızı ve kızlarımızı mülteci gibi gösteren anlayışı bir an olsun aklımızdan çıkartmamamız gerekmektedir.
 
-Töre adı altında iktidar tarafından hukuktan üstün tutulan bir yapının hastanelerde ve metropol şehirlerde , birilerinin insanca yaşama hakkını yok ettiğini hatırımızdan hiç çıkartmamamız gerekmektedir.
 
-Toplumu birbirine düşman hale getiren beceriksizce yapılmış açıklamalar sonucunda yaşama hakkı gaspedilenleri unutmamamız bir zarurettir.
 
-Sadece kadın ve çocuk olduğu için ve devlet tarafından korunmaması sebebi ile yaşama hakkı yok edilenleri her zaman hatırlamamız gerekmektedir.
 
-Gerçek olmayan rakamlar ile yapılan milli gelir artışlarından bu kadar birbirine karşı cepheleştirilen toplumun haklarını daha dikkatlice kullanmaları gerekmektedir.
 
-Gaspedilmiş seçilme hakkımızın iade-i itibarını her gün hafızalarımızda canlandırarak sandık başlarından insan olduğumuzu fark etmemiz gerekmektedir..
 
İnsan hakları sadece 10 Aralık gününe mahsus olmayıp ; insanca yaşama hakkı ile ; mevcut iktidar sahiplerinin demokrasi ve din üzerinden yapıyor oldukları siyasette ;
 
Hem evrensel bir hak ; hem de kul hakkı gibi çok önemli bir hak olduğunu ve her gün ülkemizde yaşananların  insan gibi haklarının kullandırılması beklentisi içerisindeyiz.
 
10 Aralık İnsan hakları günü münasebeti ile ; terör yüzünden ; insan olarak yaşama hakkını  kaybetmiş şehitlerimizi rahmetle  ve yaşama hakları sakat bırakılmış gazilerimizi minnetle anıyoruz.
 
Tüm Türkiye' ye sevgi ve saygılarımla ."

 

Not: Bu mesaj Mir Haber'e "demokrathaberlerajansi" tarafından yayınlanmak üzere e posta ile gönderilmiştir.



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,783 µs