En Sıcak Konular

ÖCALAN İSTEDİ DÜĞMEYE BASILDI

6 Aralık 2010 21:17 tsi
ÖCALAN İSTEDİ DÜĞMEYE BASILDI Eşbaşkanlığını Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un yaptığı Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) çok çarpıcı bir karar alındı.

DTK'nın savunma gücü planı

Öcalan istedi düğmeye basıldı

DTK, Abdullah Öcalan'ın önerdiği 'Demokratik Özerklik' sistemi kapsamında "öz savunma birliği" için Doğu ve Güneydoğu'da sosyal, siyasal ve güvenlik alanında örgütlenmeye gidilmesi kararı aldı.

Eşbaşkanlığını Ahmet Türk ve  Aysel Tuğluk'un yaptığı Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) çok çarpıcı bir karar alındı. 11-12 Aralık'ta yapılacak toplantı öncesinde Abdullah Öcalan'ın önerdiği Demokratik Özerklik" sistemi kapsamında "Öz savunma birliği" için Doğu ve Güneydoğu'da sosyal, siyasal ve güvenlik alanında örgütlenmeye gidilmesi ve "Halkın kendi güvenliğini oluşturması" benimsendi.

Diyarbakır'da 17-18 Aralık'ta tüm bileşenlerin toplanacağı DTK Meclisi'nde Demokratik Özerklik'in uygulamaya geçirilmesi için kapsamlı bir tartışma yapılacak ve öneriler doğrultusunda uygulamaya son şekli verilecek.

DTK Örgütleme Komisyonu ise "Demokratik Özerklik" modelinin en önemli ayaklarından biri olan "Kent Meclisleri'ni güçlendirme ve meclislerin olmadığı yerlerde meclis kurma" kararı aldı. Bölge, ilçe, köy meclislerinin kurulması özerklik programının önemli maddesini oluşturuyor.

BDP'nin anayasa taslağı çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da düzenlediği anayasa çalıştayında özerkliğe vurgu yapacağı ve DTK'nın çalışmalarını esas alacağı belirtildi.

ÖZ SAVUNMA BİRLİĞİ

DTK Örgütlenme Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Öcalan'ın dikkat çektiği "Öz savunma gücü"ne vurgu yapılarak, bir "Güvenlik gücü" oluşturulacağı belirtilerek, "Halkımızın kültürel ve fiziki soykırıma maruz bırakılma süreci devam ettiği sürece, devlet eliyle yürütülen fuhuş, uyuşturucu ve diğer toplumsal istismarlara karşı Kürt halkının kendi güvenliğini ve örgütlülüğünü oluşturması gerekliliği ifade edilmiştir" denildi.

Oluşturulacak 'güvenlik gücü'nün, semt ve mahalle komiteleri şeklinde örgütleneceği, halkın sorunlarında hakem rolü üstleneceği, gelen şikâyetleri değerlendirip sonuçlandıracağı öğrenildi. Komitenin ayrıca fuhuş, uyuşturucu gibi suçlarla da mücadele edeceği ve bu kapsamda oluşturulan "sivil güvenlik birimleri" aracılığıyla caydırıcı rol üstleneceği kaydedildi.

DTK'nın Diyarbakır'da düzenlediği "Sağlık Kurultayı"nda demokratik özerkliğin sağlık ayağının da oluşturulması yönünde karar alındı.Taslakta, "Kürdistan coğrafyasında Kurucu Sağlık Meclisi'nin kurulması, Öcalan'ın sağlık koşullarının tespiti ve tedavisine yardımcı olmak amacıyla Kürdistan, Türkiye ve uluslararası sağlık örgütüne görev çağrısında bulunulması ve gönüllü bir ekibin kurularak sürece müdahil olması" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ocalan-istedi-dugmeye-basildi-183865.htm}



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,961 µs