En Sıcak Konular

PKK'YA SİLAHI SADECE RUSLAR MI SAĞLIYOR?

6 Aralık 2010 11:00 tsi
PKK'YA SİLAHI SADECE RUSLAR MI SAĞLIYOR? Wikileaks belgelerinde Rusya’nın PKK’ya silah sağladığına dair bir takım bilgiler var.Oysa PKK’ya silah sağlayan sadece Rusya değil. Bütün Avrupa ve ABD bu tezgahın içinde!

PKK, silahları nereden alıyor?  

Wikileaks belgelerinde Rusya’nın PKK’ya silah sağladığına dair bir takım bilgiler var.
Oysa PKK’ya silah sağlayan sadece Rusya değil. Bütün Avrupa ve ABD bu tezgahın içinde! Amerikalı diplomatlar adeta kendi pisliklerini gizlemek için “topu Rusya’ya atarak” politik manevra yapmak istemişler anlaşılan.
PKK’nın silahları nasıl temin ettiğine dair çok geniş bir araştırmayı Batının Kanatları Altında PKK isimli eserimizde anlatmıştık.
Kitabımıza başvurup PKK bu silahları nereden temin ediyor sorusunu yeni gelişmeler ışığında cevaplayalım:
“Demokratik geçinen devletlerin!”  PKK’ya silah sevkıyatının izlerini sürmeye devam edelim:
PKK’nın elindeki silahların menşei ile ilgili yapılan çalışmalarda bu silahların genel olarak Rus, Çin, ABD, Alman, Belçika ve Fransız yapısı olduğu görülür.
Genelkurmay Başkanlığı’nın bu konuda yaptığı bir çalışmaya göre, PKK 8 ayrı ülke tarafından üretilen farklı mayın kullanıyor. Bu mayınlar içinde en büyük payı İtalyan mayınları. Valella Meccotecnica SPA firmasının VS–50 mayınları plastik olduğu için dedektörle tespit edilemiyor. Buna topuk koparan deniliyor. PKK en çok bunu tercih ediyor. FİAT otomobil firması ise üç mayın üreticisinden BPD ve Valsella’nın yüzde 50 sahibi.
Şu an aktif olarak 6 bin teröristin dağ kadrosunda olduğu ve bunların her birinin uzun namlulu silah, mühimmat ve bomba başta olmak üzere bir orduyu donatacak her türlü silah ve teçhizata sahip oldukları düşünüldüğünde karşımızdaki gücün perde arkası hamilerinin de boyutu anlaşılacaktır.
Bir ülkenin ürettiği silahların başka bir ülkeye ya da kuruma ya da örgüte ulaştırılmasının üretici ülkenin onayı ya da en azından bilgisi olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Silah üreticisi batı ülkeleri, bu silahları ya doğrudan ya da dolaylı olarak PKK’ya ulaştırmaktadırlar.
Human Rights Watch isimli kuruluşun 1993 tarihli raporuna göre İtalyan Valsella ve BPD dünyanın en büyük mayın üreticileridir. Valsella’nın ortaklarından birinin FİAT olduğu ve bu firmanın Türkiye’deki yatırımları göz önünde bulundurulduğunda PKK’nın elindeki tehlikeli mayınların Türk milletinden kazandığı paralarla üretim yapan bir yabancı firma tarafından Türkiye’ye sokulduğuna dair iddiaların ürkütücü boyutu daha iyi anlaşılacaktır.

Avrupa’dan PKK’ya mayın

Güneş Gazetesi’nin 22 Kasım 1998 tarihli haberinde, “Bölücü eşkıya PKK’nın katliamlarda kullandığı silahların büyük bir bölümü, özellikle Güneydoğu’da binlerce askerimizin şehit düşmesine, binlercesinin sakat kalmasına neden olan “topuk mayını”, satışının yasaklanmasına ilişkin sözleşmeyi İtalya hükümetinin de imzalamasına rağmen, İtalyan Vasella firması tarafından PKK’ya satılmıştır.
Türk istihbarat birimlerinin yıllardır bu konuda hükümete verdiği bilginin doğruluğunu İtalyan Başbakanı Massimo D’Alema tarafından da ‘maalesef doğrudur, İtalyan endüstrisi de silah ihraç etmektedir’ diye itiraf etmiştir” bilgisine yer verecekti.
Terör örgütünün elindeki silahların seri numarasından yola çıkarak bu silahların hangi ülkeye ait olduğu kolaylıkla bulunuyor. Ancak bu silahlar menşei bilgisine ulaşılmaması için silahlara ait bazı bilgilerin üreticiler ya da satıcı firmalar tarafından silindiği de biliniyor. Hatta PKK’nın da zaman zaman silahların seri numaralarını sildiği biliniyor.
Bu konuda araştırmalar yapan Genelkurmay yetkililerinin aktardığı bilgiler PKK silahları konusunda yukarıdaki raporları doğrulayıcı niteliktedir:
“Hafif silahların çoğunluğu, başta Rusya olmak üzere eski Doğu Bloku ülkeleri ve Çin kaynaklı. Bir kısım silahlar ise Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, ABD gibi ülkeler tarafından üretildikten sonra, doğrudan veya dolaylı yollarla terör örgütlerine aktarılıyor. Arazide yeri tespit edilen ve emniyet gerekçesiyle yerinde imha edilen mayınlardan büyük çoğunluğunun ise İtalyan menşeili olduğu anlaşılıyor.’’
PKK’ya dönük operasyonlarda ele geçirilen binlerce silahın kaynak araştırması, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılıyor. Bu konuda yapılan araştırmaya göre, menşei tam olarak belirlenen silah ve patlayıcıların ülkelere göre dağılımı şöyle:
Kalaşnikoflar: Ele geçirilen ve menşei tam olarak belirlenen 4 bin 500 Kalaşnikof’un (AK–47) yüzde 71.6’sı Rusya, yüzde 14.7’si Çin, yüzde 3.6’sı Macaristan, yüzde 3.6’sı da Bulgaristan orijinli.
Kannas’lar: Ele geçirilen toplam 5 bin 713 suikast silahı Kannas, BKC, Dragunov, Arbiki, G–3, M–16, G–1, mavzer gibi silahlardan 959’unun menşei tam olarak belirlendi. Bunların yüzde 45,2’sinin Rusya, yüzde 13,2’sinin İngiltere, yüzde 9,4’ünün de ABD orijinli olduğu saptandı.
Roketler: PKK’nın eylemlerde de yaygın olarak kullandığı roketlerden ele geçirilen 1.610’u üzerinde inceleme yapıldı. Bunlardan ancak 313’ünün menşei belirlenebildi. Bunların da yüzde 85’inin Rusya, yüzde 5,4’ünün Irak, yüzde 2.5’inin Çin menşeli olduğu anlaşıldı.
Tabancalar: 2 bin 885 tabanca ve makineli tabancadan 2 bin 208’inin menşei belirlendi. Bu silahların yüzde 21,9’u eski Çekoslovakya, yüzde 20,2’si İspanya, yüzde 19.8’i İtalya orijinli çıktı.
El bombaları: 3 bin 490 el bombasından 136’sının menşei belirlendi.
Bunların yüzde 72’sinin Rusya, yüzde 19,8’inin ABD, yüzde 8’inin ise Alman menşeli olduğu görüldü.
Mayınlar: Bulunan 11 bin 568 mayından 8 bin 15’inin menşei araştırması sonuçlandı. Bu mayınların yüzde 60,8’i İtalya, yüzde 28,3’ü Rusya, yüzde 6.2’si Almanya kaynaklı.

Ve radar!

Yukarıdaki listede olmayan başka savaş malzemeleri de var PKK’nın. Mesela radar!
Türk ordusunun PKK’ya karşı yürüttüğü sınır ötesi hava operasyonları bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Türk istihbarat birimlerinin verdiği bilgiye göre PKK’nın elinde 2 adet “pasif radar” var. Teknolojik olarak, bilinen klasik radarlardan daha ileri olan bu pasif radarların yerini tespit etmek çok zor. Çünkü pasif radarlar herhangi bir ışıma yaymadan, havadaki çeşitli sinyalleri kullanarak havadan yaklaşan cisimlerin yerini önceden haber verebiliyor. Bu da aktif radarlar gibi yerlerinin tespit edilmesini neredeyse imkânsız kılıyor.
Bu radarların silah sanayinde çok ileri noktada olan ABD, İngiltere, İsrail, Rusya gibi ülkeler tarafından üretildiğini belirtmekte fayda var!
Avrupa ülkelerinin PKK’ya “doğrudan ya da dolaylı olarak” silah aktarımı çok büyük bir skandal ve düşmanlık olarak değerlendirilmesi gerekirken, Türkiye bu konunun üzerine gitmemeyi yeğlemiştir. AB sürecinde sürekli olarak müzakere masasına oturduğumuz AB üyelerinin ürettiği silahların habire PKK’nın elinden çıkması bu ülkelere ne kadar güvenilebileceğini de ortaya koyuyor.”

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004500&tarih=2010-12-06}



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,630 µs