En Sıcak Konular

''ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ'' DİZİSİNE ÜLKÜCÜLERDEN BÜYÜK TEPKİ

5 Aralık 2010 17:01 tsi
''ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ'' DİZİSİNE ÜLKÜCÜLERDEN BÜYÜK TEPKİ Kanal D’nin ’Ülkücü operasyonu’ milliyetçi camiayı ayağa kaldırdı.

Kanal D’den Ülkücülere operasyon Protesto edildi...

'Öyle Bir Geçer Zaman ki'  dizisindeki karalamaya öfke
MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak, beraberindeki partililerle Kanal D’de yayınlanan ve Marksist solu sevimli, Ülkücüleri ise ‘işbirlikçi, her türlü kirli işi yaparlar’ imajıyla sunan diziyi Cibali’deki setinde protesto etti.

Provokatif diziye tepki yağıyor Oktay Vural (MHP İzmir Milletvekili)
YANLIŞ ve çarpıtıcı değerlendirme. Ülkücü hareket 1960-65 döneminde
sadece fikri mücadele sürdürmüştür.

 
Hamit Homriş (MHP Bursa Milletvekili)
MHP’liler, Başbuğ’dan beri ne katildir,ne de kavgacı... Asıl saldırıya uğrayan, komünizme ‘Dur’ diyen Ülkücülerdir.
 
Cemil Akbulut (E.Ülkü Ocakları Gn.Sek)
BASINDAKİ eski Marksistler ideolojik hareket ediyorlar. Ülkücüleri tanımak istemiyorlar, sadece tanımlıyorlar.
 
Şuayip Özcan (Avr. Eğt. Fed. Başkanı)
OLAYLARI bu şekilde işlemek yerine, yaşayanların gözüyle işlemiş olsalardı çok daha farklı bir dizi çıkardı ortaya... 
 
Bu iftira senaryosuna derhal son verilmeli!
MHP’li Oktay Vural, “Ülkücü Hareket, sadece fikri mücadele sürdürmüştür” dedi
 
Kanal D’nin ’Ülkücü operasyonu’ milliyetçi camiayı ayağa kaldırdı. Kanal D’de yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman ki” adlı dizide Ülkücülerin karalanmasına sessiz kalmayan MHP Fatih İlçe Teşkilatı’nın, çekimlerin yapıldığı sete giderek yapımcıları alkışlarla protesto etmesiyle başlayan tepkiler çığ gibi büyüyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı açıklamada, dizide yaşananları “son derece yanlış ve çarpıtıcı bir değerlendirme” olarak nitelendirdi. Vural, şunları söyledi:

Yakışıksız değerlendirme
 “Ülkücü Hareket, 60 -65 sırasında sadece ve sadece fikri mücadele sürdürmüştür.  Ülkücü Hareket’in; Milliyetçi Hareket’in literatüründe güç kullanmak, korku, şiddet yoktur. Fikir mücadelesidir. Hele hele o dönemler fikri mücadelesini sürdürdüğü bir dönemdir. Bunlar son derece yanlış ve yakışıksız değerlendirmelerdir. Ülkücü Hareket, hiçbir zaman şiddeti, kavgayı bir araç olarak benimsememiştir. Bizde tamamen bir fikri mücadele vardır ve bunu da edebiyat, yazı ve diğer araçlarla iletmek vardı. Biz hiçbir zaman zoru, şiddeti bir yöntem olarak benimsemedik. Ama maruz kaldığımız şiddet karşısında da  her canlı organizma gibi kendisini korumak amaçlı davranışlar olmuştur ama bizim kitabımızda şiddet yazmaz. Şiddeti okumak isteyenler Marksist, Leninist ya da başka türlü ideolojilere baksınlar.”
 
Basit bir sağ-sol mücadelesi değildi
MHP Bursa milletvekili Hamit Homriş, dizide yaşananların tamamen yalan olduğunu söyledi. Homriş, şunları kaydetti: ”MHP mensupları ne katildir, ne de kavgacıdır, bu rahmetli Başbuğ’dan beri bu böyledir. Özellikle o yıllarda, Sovyetler Birliği’nin komutasındaki beynelmilel komünizmin, ülkeleri ele geçirme stratejisi biliniyordu. Türkiye’de bu stratejiyi uygulayarak komünist bir rejim kurmaya çalıştılar. Bunu hepimiz yaşadık. Bu basit bir sağ-sol mücadelesi değildi. Türkiye’de Afganistan’a çevirme mücadelesiydi. Önce sosyalist bir hükümetin kurulması arzu ediliyordu. Ardından komünist rejim haline getirme mücadelesiydi o zaman ki mücadele . O zaman Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri bunu gördüler ve bu gidişe ’dur’dediler. 5000 Ülkücü öldü. Öldürülenler, şiddete maruz kalanlar, işkence görenler, okulların pencerelerinden atılanlar hep ülkücülerdir. Bu tamamen yalan . O yılların komünist literatürüne uygun olarak bizleri faşist diye değerlendirdiler. Biz hiçbir zaman faşist olmadık. Bizim hiçbir zaman kimsenin ne canında, ne malında gözümüz olmadı.”
 
İdeolojik taassupla hareket ediyorlar
Ülkü Ocakları eski Genel Sekreteri Cemil Akbulut da yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Basında genellikle eski Marksistler hakim. Bu altyapıyla, bu bağnazlıkla ve ideoloji ile hareket ediyorlar. Ülkücüleri hiç tanımak istemiyor, sadece tanımlamak istiyorlar. 20 yıldır 5 tane TİP’linin öldürülmesini konuşurlar ama POL-DER’li polislerin desteği ile Adana’da bir gecede 7 tane öğretmenin şehit etmesinden bahsetmezler. Abdi İpekçi’den bahsederler ama öldürülen Gün Sazak’tan, gazeteci İlhan Darendelioğlu’nun öldürülmesinden bahsetmezler. Burada ideolojik taassupla hareket ediyorlar.”
 
Şirin görünme isteği
Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Şuayip Özcan, diziyi kınadığı belirterek şunları söyledi: “Bugün kanallar ne hikmetse birilerine şirin görünmek adına geçmişi karalayarak gidiyorlar. Dün de nesillere bu verilmişti, bugün de bu verilmeye çalışılıyor. Halbuki olayları o günün şartlarına göre değerlendirseler ve o gün onların sayesinde bugün kazan
dıklarını bu dizileri çekebildiklerini bilmiş olsalardı bu yanlışı ve bu çirkinliği yapmazlardı. Maalesef olayları üzülerek izliyoruz. Tasvip etmiyoruz, kınıyoruz. Olayları eğer bu şekil işlemek yerine, gerçekten olayları yaşayanların gözüyle baksalar veya onlara sorarak diziyi işlemiş olsalardı çok daha farklı, herkesin tasvip ettiği bir dizi çıkardı ortaya. Çok yazık gerçekten.”
 
Dört nala kaçıyorlar!
“...Beş kadar tipsiz ”ülkücü“(!), bir yakışıklı-delikanlı devrimcinin etrafını çevirmiş... Ülkücülerin (!) elebaşı, ”Bakalım şimdi seni kim kurtaracak“ diyerek pis pis gülerken, ”Ben!“ diye bağıran eli silahlı bir ”devrimci genç kız“ çıkıyor piyasaya. Ülkücüler silahları yere atıyor, infaz an meselesi... Biraz evvel kafasına silah dayanmış olan komünist genç, azamet yüklü duruşuyla ”Hayırrrr!“ diyor... ”Bırak gitsinler!..“ Böyle diyor ve olanca ”Cüneyit“liği ile, iyice büzülmüş olan ”ülkücü“lere (!) dönüyor: ”Hadi, defolun!..“ Ülkücü (!) takımı iki büklüm, dört nala kaçıyor oradan. Sonra da... Bir gün sonra da, hayatlarını bağışlamış olan devrimci gencin sevdiği genç kızı kaçırıyor.”
Serdar Arseven-Yeni Akit
 
Dizi setinde alkışlarla protesto
MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak öncülüğünde bir grup Ülkücü, önceki akşam “Öyle Bir Geçer Zaman ki” adlı dizinin çekimlerinin yapıldığı Fatih Cibali’deki sette yapımları protesto etti. “Öyle Büyük Bir Yalan ki” ve  “Ülkücülük Güneştir” yazılı pankartlar taşıyan MHP’liler, Marksist solu sevimli, Ülkücüleri ise işbirlikçi, her türlü kirli işi yapan imajla seyirciye sunan dizinin setine siyah çelenk bıraktı. (Haber: Faruk MALİK-Yeniçağ)

 

Kaynak: 


 

 


 



Bu haber 1,929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,691 µs