En Sıcak Konular

TÜBİTAK ABD'YE GÖÇ ETMİŞ BEYİNLERE ''İSTİKAMET TÜRKİYE'' DEDİ

4 Aralık 2010 20:56 tsi
TÜBİTAK ABD'YE GÖÇ ETMİŞ BEYİNLERE ''İSTİKAMET TÜRKİYE'' DEDİ TÜBİTAK'ın organize ettiği ''Destination Turkey-İstikamet Türkiye'' adlı etkinlik ABD'nin Boston eyaletinin ardından ünlü Michagen Üniversitesi'nde de düzenlendi.

İstikamet Türkiye

TÜBİTAK'ın organize ettiği ''Destination Turkey-İstikamet Türkiye'' adlı etkinlik ABD'nin Boston eyaletinin ardından ünlü Michagen Üniversitesi'nde de düzenlendi. Etkinliğe katılan Türkiye'nin önemli endüstri kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, ABD'de önemli görevler yüklenen Türk araştırmacılara ülkeye dönün mesajı verdi. Şirket temsilcileri, ABD'deki Türk araştırmacılara ABD'deki imkânları Türkiye'de de rahatlıkla bulabilecekleri mesajını verdi.

 BİLİMADAMLARI VE ŞİRKETLER BULUŞTU

Etkinliğe eyalette ve çevre eyaletlerde yaşayan 100'ün üzerinde Türk ve yabancı bilim insanı katıldı. ''İstikamet Türkiye, Beyin Dolaşımı, Ar-Ge İşbirliği ve Araştırma Kariyeri İçin Avrupa ve Ulusal Fon Imkânları Çalıştayı'' etkinliğinde birçok üniversite ile birlikte TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Arçelik, ASELSAN, Türk Telekom, FNSS ve Yıldız Holding'den üst düzey temsilciler de hazır bulundu.

DÖNÜN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Yıldız Holding İnsan Kaynakları Başkanı Melih Özuyar, ''Beyin göçünün Türkiye'ye yönelmesine katkıda bulunmak bizi heyecanlandırıyor. Türkiye'de özel sektör, ücretler ve altyapı olarak yurt dışındaki imkanlara sahip" şeklinde konuştu. ASELSAN Sistemler Müdürü Bülent Bilgin, ASELSAN'ın altyapısının, yurt dışındaki şirketler kadar araştırmacıları tatmin edecek düzeyde olduğunu kaydederken, Arçelik Ar-Ge Direktörü Cemil İnan da öğrencilere, "Dönmek isterseniz gelin birlikte fark oluşturalım" dedi.

TÜBİTAK'ın organize ettiği ''Destination Turkey-İstikamet Türkiye'' adlı etkinlik ABD'nin Boston eyaletinin ardından Michagen eyaletinde ve ABD'nin ünlü Michagen Üniversitesi'nde de düzenlendi. ''İstikamet Türkiye'' etkinliğine katılan Türkiye'nin önemli endüstri kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, ABD'de önemli görevler yüklenen Türk araştırmacılara ülkeye dönün mesajı verdi. Şirket temsilcileri, ABD'deki Türk araştırmacılara Türkiye'nin ve şirketlerinin Ar-Ge ortamını anlattı ve ABD'deki imkânları Türkiye'de de rahatlıkla bulabilecekleri mesajını verdi.

Temsilciler, etkinliğin, Türkiye'ye bir şekilde dönmek isteyen Türk araştırmacıların Türkiye'nin Ar-Ge iklimini yakından tanımaları ve ülkeye dönüş için büyük cesaret verdiğini düşünüyor.

Etkinliğe eyalette ve çevre eyaletlerde yaşayan 100'ün üzerinde Türk ve yabancı bilim insanı katıldı.

''İstikamet Türkiye, Beyin Dolaşımı, Ar-Ge İşbirliği ve Araştırma Kariyeri İçin Avrupa ve Ulusal Fon Imkânları Çalıştayı'' etkinliğinde Ankara, Bahçeşehir, Boğaziçi, Ege, İTÜ, İstanbul Şehir Üniversitesi, Sabancı, Uludağ Üniversiteleri ile TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Arçelik, ASELSAN, Türk Telekom A.Ş, FNSS, Yıldız Holding'den üst düzey temsilciler de hazır bulundu.

Yıldız Holding İnsan Kaynakları, Hukuk ve Tedarik Zinciri Grup Başkanı Melih Özuyar, toplantılarda Amerika;da eğitimlerini sürdüren araştırma görevlilerine Yıldız Holding çatısı altında gerçekleştirebilecekleri Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Özuyar, ''Bu platform ile birlikte Amerika;da akademik alanda çalışan birçok araştırma görevlisine ulaşarak onlara şirketimizi tanıtma ve onlarla birlikte gerçekleştirebileceğimiz projeleri paylaşma fırsatı bulduk. Bu projede yer almak şirketimize nitelikli iş gücü sağlamak açısından oldukça önemli. Beyin göçünün Türkiye;ye yönelmesine katkıda bulunarak toplumumuz için de artı bir değer oluşturacak olmak bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Özuyar, şöyle konuştu:

''Ülker uluslararası bir firma. Godiva'nın merkezi ABD'de. Benim de görevim bu ilişkileri geliştirmek. Eğitim ve bilime verdiğimiz destek anlamında hem de ticari anlamda kullanabilmek adına sadece doktora öğrencilerini Türkiye'ye getirmek adına değil, burada çalışan yabancı ve Türkleri de ABD'deki laboratuvarlara çekebilmek amacıyla bir network oluşturmak amacıyla etkinliğe ilgi gösterdik. Etkinliğe ilgi de çok yüksek oldu.''

Özuyar, şöyle konuştu: ''Altyapı olarak da yurt dışındaki imkanlara sahibiz. Türkiye eski sıkıntılı günlerini aşmış bir ülke. İthalat yapamadığımız üretemediğimiz günler geride kaldı. Bugün bizim laboratuvarlarımızın donanımı Avrupa ve ABD'dekine benzer özellikler taşıyor. Başka şirketlerin laboratuvarları ne kullanıyorsa biz de aynısını tedarik ediyoruz. Ücretler anlamında da bir sıkıntı yok. Bu anlamda Ülker adına gıda konusunda biz araştırmacılara yurt dışındaki cazip imkânları Türkiye'de de sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Araştırma, laboratuvar, malzeme ve ücretler anlamında.''

ASELSAN Savunma Sistem Teknolojileri Grubu insansız Sistemler Müdürü Bülent Bilgin de, ''ASELSAN'ın altyapısı, yurt dışındaki ABD'deki bir şirket kadar hatta en az onun kadar araştırmacıları tatmin edecek düzeyde. Teknik ve maddi anlamda da fark yok. ASELSAN Mikroelektronik Güdüm ve Elektro Optik Sistemler Müdürü Dr. Kubilay Pakin de ASELSAN'da çalışan 4 bin personelin yarısından fazlasının mühendis ve bunların binden fazlasının da Ar-Ge bölümlerinde çalıştığını anlattı.

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/istikamet-turkiye-183688.htm}


 



Bu haber 1,534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,423 µs