En Sıcak Konular

AKDENİZ'DE İSLAM MEDENİYETİ KONFERANSI

3 Aralık 2010 10:54 tsi
AKDENİZ'DE İSLAM MEDENİYETİ KONFERANSI Akdenizde İslâm Medeniyeti konulu uluslararası konferans Lefkoşa’da başladı. Konferans 4 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

Akdenizde İslâm Medeniyeti Konferansı
 
İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Yakın Doğu Üniversitesi İslâm Araştırmaları ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Akdenizde İslâm Medeniyeti konulu uluslar arası konferansın açılışı KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, İKT Genel Sekreter Yardımcısı Bakary Dramme ve IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan’ın açılış konuşmalarıyla Lefkoşa’da başladı. Konferans 4 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

Kongre süresince iki farklı sergi de ziyaretçilere açık olacak. “Seçilmiş El Yazmaları” sergisi YDÜ Kütüphanesi Özel Koleksiyon Salonu’nda ve II. Abdülhamit’in fotoğraf arşivinden “Kıbrıs Manzaraları” adlı sergi YDÜ Büyük Kütüphanesi’nin fuayesinde yer alacak. Konferansta toplumlar arasındaki kültür ve bilim ilişkilerinin tarih boyu dönemsel değişiklikler göstermiş olan siyasî ilişkilerden farklı olarak neredeyse kesintisiz devam etmiş olduğu ve bu ilişkilerin nitelik, nicelik ve özelliklerinin en zengin bilimsel verileriyle din ve kültürlerin beşiği Akdeniz’de incelenebileceği ana çerçevesi içinde İslâm medeniyetinin Akdeniz’de yayılması, devletler ve bölgeler arasındaki kültürel ilişkiler, medeniyetin gelişmesinde İslâmın rolü, Akdeniz’de İslâm medeniyetinde fen ve teknoloji, sanat, mimarî ve şehircilik gibi konular ele alınıyor. Konferansa başta Türkiye ve KKTC olmak üzere Almanya, Arnavutluk, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, İtalya, Japonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Portekiz, Romanya ve Ürdün’den 50’den fazla uzman katılıyor.

KAFKAS GÖÇÜ SEMPOZYUMU

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR) ve YTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün birlikte düzenledikleri “1864 Kafkas Göçü: Savaş ve Sürgün” konulu uluslar arası sempozyum, 6-7 Aralık 2010 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş kampusünde bulunan Oditoryum’da gerçekleştirilecek. Toplantıda yerli ve yabancı 30’un üzerinde bilim adamı biraraya gelerek 1864’te ve daha sonraki yıllarda Kuzey Kafkasya’da yaşayan Müslüman toplulukların vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılmaları konusunu çeşitli yönleriyle ele alacak. Sempozyumda; 1864 olaylarının sebepleri, göç süreci ve Çerkes yerleşimleri, Rusya’nın iskân politikası, Kafkas halklarının göç sonrasında yerleştikleri bölgeler, Kafkas Diasporası, 1864 göçü üzerine bugüne kadar yapılan araştırmalar ve bu konuda kamuoyunun bilgisi, başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Bulgaristan, Danimarka, Kosova ve Yunanistan’dan gelen araştırmacılar tarafından ele alınarak değerlendirilecek.

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ {http://www.yeniasya.com.tr/2010/12/03/guncel/h9.htm}
 



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs