En Sıcak Konular

CiNDORUK: ''BUNLAR HAMAM SOHBETİ DEĞİL''

2 Aralık 2010 11:32 tsi
CiNDORUK: ''BUNLAR HAMAM SOHBETİ DEĞİL'' DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, WikiLeaks İnternet Sitesinin yayınladığı ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bunlar hamam sohbeti değil; üzerine gideceğiz” dedi.

Bunlar hamam sohbeti değil!  

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, WikiLeaks İnternet Sitesinin yayınladığı ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bunlar hamam sohbeti değil; üzerine gideceğiz” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, WikiLeaks İnternet Sitesi yoluyla sızdırılan ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından otantik olduğu teyit edilen belgeler konusunda yaptığı açıklamada, “Bunlar hamam sohbeti değil; üzerine gideceğiz” dedi. Şu ana kadar bu sekiz bin belgeden çok az bir kısmının kamuoyuna açıklandığını da belirten Cindoruk, diğer yazışmaların internet ortamına konulması sonucunda durumun berraklaşacağını ifade etti.
Cindoruk’un WikiLeaks internet sitesinde yayınlanan belgelerle ilgili şunları söyledi:
“Şu ana kadar ortaya çıkan yazışmalar dikkatle okunup tahlil edildiğinde, bunların nihai politikaların izahını yapan belgeler olmaktan ziyade, belirlenen politikalar doğrultusunda toplanan bilgilerin / istihbaratın Washington’a gönderildiğini gösteren raporlar olduğu görülmektedir. ABD’li diplomatlar tarafından yoğun bir bilgi toplama faaliyeti yürütüldüğü kendiliğinden ortaya çıkıyor ve belgeler, bu yönüyle oldukça önem taşıyor. Kısacası; bu yazışmalar, AKP yetkilileri, Cumhurbaşkanı Gül ve AKP’ye her durumda destek vermeyi adetâ ibadet sayan çevrelerin televizyonlarda söylemeye çalıştığı gibi önemsiz ‘hamam sohbeti’ cinsinden dedikodular değildir.’

Belgelerde, ihale yolsuzlukları anlatılıyor!

Metinlerde, Demokrat Parti’nin sürekli olarak vurguladığı gibi, AKP hükümetinin yolsuzluk batağında debelenmekte olduğu görüşünün öne çıktığını söyleyen Cindoruk açıklamasını şöyle sürdürdü: “ABD belgelerinde, eski ve yeni bakanlar ile üst düzey AKP yöneticilerinin pek çoğunun bizzat kendilerinin ve ailelerinin kirli ihale ve yolsuzluk ilişkileri içerisinde olduğuna dikkat çekilmesinin ötesinde, bazılarının uyuşturucu kaçakçılığı ile itham edilmesi de, Türkiye devleti için bir yüz karasıdır. Yazışmalarda, isimler verilerek veya tarifler yapılarak AKP’li bakanların veya üst düzey yöneticilerin, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul’daki Başkonsolosluğuna bilgi vermek için adetâ sıraya girdiklerinin anlaşılması, Türk devlet geleneği açısından utanç verici bir manzaradır. Manzaranın da ötesinde, milli devlete ihanettir.”
Raporlardaki bilgilere göre; AKP’li bakanlardan bazılarının ve pek çok üst düzey yöneticinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınmayacağını bildiklerine, hatta alınmamasının daha doğru olacağını özel görüşmelerde ABD diplomatlarına anlattıklarına işaret eden Cindoruk, AKP’nin bilinçli bir şekilde halkımızı aldattığının belgelenmiş olduğunu vurguladı. Cindoruk sözlerine şöyle devam etti: “Bizim, AKP’nin AB konusunu bir bahane olarak kullandığından ve asıl amacının milli devlet yapımızı ortadan kaldırmak olduğundan hiç kuşkumuz yoktu. Başta AB ve ABD olmak üzere dış güçlerin de AB konusunu aynı amaçlarla kullandıklarını açıkça görebiliyorduk. Bu yazışmaların ortaya çıkması bizi doğrulamıştır.”(YENİMESAJ - İSTANBUL)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004450&tarih=2010-12-02} 



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,333 µs