En Sıcak Konular

BTP BİNASINA YAPILAN SALDIRIYA HAYDAŞ BAŞ'TAN ''İLGİNÇ'' TESPİT

1 Aralık 2010 11:23 tsi
BTP BİNASINA YAPILAN SALDIRIYA HAYDAŞ BAŞ'TAN ''İLGİNÇ'' TESPİT İstanbul Okmeydanı’nda geçtiğimiz cuma akşamı yüzleri maskeli 25 – 30 kişilik bir grubun BTP Beyoğlu İlçe Teşkilatı’na saldırmasının ve üzerinde ‘Cephe’ yazan bir pankart bırakmasının yankıları devam ediyor.

Kardeş olmamızı sindiremiyorlar  
 
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, partisinin Okmeydanı’ndaki Beyoğlu İlçe Teşkilatı’na yapılan saldırı konusunda, “Alevi – Sünni kavgasını inşallah biz bitiriyoruz. Kardeşçe yaşadık, yaşıyoruz. Şimdi ülkemizde bunu istemeyen hainler var. Bu birlik ve beraberlik olmasın!” dedi

İstanbul Okmeydanı’nda geçtiğimiz cuma akşamı yüzleri maskeli 25 – 30 kişilik bir grubun Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Beyoğlu İlçe Teşkilatı’na saldırmasının ve üzerinde ‘Cephe’ yazan bir pankart bırakmasının yankıları devam ediyor. BTP Lideri, dikkat çeken bu eylem konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eylemi BTP’ye yönelik provokatif hareketlerden bir tanesi olarak niteleyen Prof. Dr. Baş, “Bu eylem görünenlerden bir tanesi. Görünmeyen çok sayıda eylem var. Kamuoyunu meşgul etmemek için bunları gündeme getirmiyoruz” dedi. 

Eylemin failleri
 
Haydar Baş, eylemin faillerine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunarak, eylemin sol bir örgüt ya da PKK yandaşlarının işi olduğu iddialarını yalanladı. BTP Lideri, eylemi kimlerin gerçekleştirdiğine ilişkin şu tespitlerde bulundu: “Behice Boran’ın sekreteri şu anda bizim parti teşkilatımızda. ‘Esiden bizi kurtaracak bir el arıyorduk, meğer bu el sizmişsiniz’ diyor. Şimdi solun en uçtaki kişinin kurduğu partinin teşkilatındaki adam gelecek benimle birlikte emperyalizme karşı mücadele verecek, bir başka sol unsur bana karşı çıkacak? Bu mümkün değil. Yine bizim düzenlediğimiz panellere, sempozyumlara, kongrelere ya da konferanslara ‘sol’dan birçok ilim ve fikir adamı katılarak, düşüncelerini özgürce beyan ettiler. Biz bu insanlarla vatanı koruyup kollamada fikir birliği içindeyiz. Bu milletin inancına karşı saygılarını ve sevgilerini görüyoruz. Onun yöntemi ayrıdır, bu Allah ile kendi arasında... Bizi ilgilendirmez. Şimdi bu zihniyette olanların kalkıp orada gösteri yapmaları, hiç alakası olmayacak şekilde tepki koymaları mümkün değil. Bu uydurma.” Eylemi PKK’nın gerçekleştirdiği şeklindeki iddiaların sorulması üzerine de Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: “Dağa çıkmışların anneleri, babaları Güneydoğu’da bizim arkadaşımız. Bizim partimize üye olmuş insanlar. ‘Hocam ancak bunları siz düzeltip yola getirirsiniz. Sizin isminizi duyduklarında saygıyla selamlıyorlar. Siyasette sadece size saygı gösteriyorlar.’ Şimdi ben bunları bilen bir insan olarak bu işi PKK yaptı, diyebilir miyim? Bu da mümkün değil.”

Gerçek failler kimler?

Haydar Baş, olayın meydana geldiği bölge hakkındada da dikkat çekici bir ifade kullandı: “Polisin istihbaratıyla en yoğın olduğu bilinen bir bölgede nasıl bir saat boyunca böyle bir eylem  tezgahlanıyor da, hiç bir emniyet mensubu işe el koymuyor? Tekerler yakılıyor, nümayişler yapılıyor, bombalar atılıyor ve bunu kimse duymuyor. Bu kadar ifrat derecesinde bir senaryo olabilir mi? Aslında iktidarın hemen işe eğilip, polisten bu işin gerçek faillerinin bulunmasını temin etmesi lazım. Hukuken bana bıraksınlar, ben gidip faili ortaya çıkarayım.”

BTP Beyoğlu Teşkilatı’na yönelik saldırı sol bir örgütün işi değilse, kimin işidir? BTP Genel Başkanı, Azerbaycan’da yaşadıklarından son olarak hafta içinde Hatay’da gerçekleştirilen Ehl–i Beyt Konferansı’ndan örnekler vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Bakınız Türkiye’de bizimle kimler uğraşıyor? Biz Azerbaycan’da 20 yıldan bu yana Müslüman Türk kardeşlerimize dönük hizmet veriyoruz. Ben 14 sene fiilen Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yaptım. Yerime asistanım Harun Kayacı devam etti. Orada ne oyunlar oynandı? Bu iktidar döneminde CIA ile işbirliği yapan Müslüman görünümündeki ikiyüzlü adamlar... Ben faili benimle dünyanın her yerinde uğraşanlarda, ABD’nin ajanlığını yapanlarda arıyorum. Bunlar benimle uğraşıyorlar. Suriye’de yapılan hizmetlerin önünü kesmek isteyenler bunlar. Alevi – Sünni kavgasını inşallah biz bitiriyoruz. Türkiye’de Alevi kardeşlerimizin bu memleketin has evlatları, bu devletin kurucu unsuru olduğu, Ehl–i Beyt’in müdafii olduğunu ben yaptığım programlarda açık olarak yaşadım. Kardeşçe yaşadık, yaşıyoruz. Şimdi ülkemizde bunu istemeyen hainler var. Bu birlik ve beraberlik olmasın! Çünkü burada onların siyasi ve iktisadi rantları var. Bunlar kaybolacak. Ben faili burada arıyorum. Biz Hatay’da program yapıyoruz. Müftü gelecek, engellendi! Vali gelecek, o da engellendi! Bakan gelecek, gelemedi! Faili buralarda arayalım. Bunlar mı yaptı, yüzde 100 diyemeyiz ama ben demek isterim ki, bana namluyu doğrultanlar bunlar.”

Neden maske kullandılar?

Son bir nokta! Terör eylemlerinde dahi artık gerek görülmeyen maskeler burada neden kullanılmıştı?  Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: “PKK’lılar çıkıyor, devlete, askere, polise karşı istediği şekilde eylem yapıyor. Maskesi yok. Haydar Hoca’ya tavır koyacak bu adamlar maske takacak? Bunu akıl alır mı?”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10004437&tarih=2010-12-01} 



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,682 µs