En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN ''WİKİLEAKS'' YORUMU

30 Kasım 2010 17:10 tsi
BAHÇELİ'DEN ''WİKİLEAKS'' YORUMU Bahçeli,"Biz ne Başbakan Erdoğan’ı, ne de hükümetini ve çalışma arkadaşlarını yabancıların görüşlerinden hareket ederek tanıyacak değiliz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Bahçeli,konuşması'nın dördüncü ve son bölümünü,dünya ile birlikte Türkiye'nin de gündemine oturan Wikileaks'in açıkladığı belgelere ayırdı.

Bahçeli konuşmasında şunları şöyledi:

"Değerli Milletvekili Arkadaşlarım,
Birkaç günden beri ülkemizde ve Dünya’da İsveç merkezli bir internet sitesinden ifşa edilen ve bizleri hayrete düşüren değerlendirmelere ve ifadelere şahit olmaktayız.
Servis edilen bilgilerin ise ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan sızdırılması konuya daha farklı bir boyut ve anlam kazandırmıştır.
Gizli ilişkilerin, kişilerle ilgili değerlendirmelerin, yorumların, devlet ya da hükümet başkanları, siyasetçiler, bürokratlar hakkındaki çarpıcı tespitlerin de bu internet sitesinin yayınları arasında yer aldığı görülmektedir.
Meselenin bizim açımızdan asıl önemli olan tarafı öncelikle ülkemizle ilgili olan kısmıdır.
Özellikle Başbakan Erdoğan’la birlikte, bazı AKP’li yönetici ve bakanlara yönelik açıklamalar, ibareler, teşhis ve görüşler çok dikkat çekicidir.
Parti olarak, yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak ve sağladığı bilgilere bel bağlayarak AKP hakkında hüküm vermeyiz ve iç politikamızın malzemesi olarak kullanmayız.
Bu en başta bizim ilkelerimiz açısından doğru ve hakkaniyetli bir tutum olmayacaktır.
Ancak milletimiz tarafından, kamuoyuna sızan bilgilerin ne kadar doğru olduğu ve iddiaların içeriğinin gerçekleri yansıtıp yansıtmadığı hususu önemli bir hal almıştır.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin konuyla ilgili tatmin edici ve inandırıcı açıklamalarına ihtiyaç vardır ve milletimiz bunun bir an önce olmasını beklemektedir.
Kaldı ki biz ne Başbakan Erdoğan’ı, ne de hükümetini ve çalışma arkadaşlarını yabancıların görüşlerinden hareket ederek tanıyacak değiliz.
AKP ne kadar yanlışa düşse de ve ihanete uzanan hatalar yapsa da, bunları biz milletimizden başka kimseyle konuşmayız ve iç politikamıza dışarından müdahalelerin yapılmasına kararlılıkla karşı çıkarız.
Biz, AKP’yi biliyoruz, tanıyoruz ve bu konuda bizim hiçbir kaynağa ihtiyacımız yoktur.
Geçmiş konuşma ve değerlendirmelerimize bakıldığında AKP’nin ne olduğu ve hangi amaçlara hizmet ettiği de açıkça ve bariz olarak görülebilecektir.
ABD’ye gidip de, Başbakan Erdoğan’ı kast ederek; deliğe süpürmeyin, kullanın diyerek yalvaranlar olduğunda biz AKP hükümetinin çok yanlış bir yolda olduğunu haykırmış ve bu küçük düşürücü küstah yaklaşımları eleştirmiştik.
Taviz vermeyin, teslim olmayın başkent Ankara’nın jeopolitiğinden ayrılmayın dediğimizde; içinde bulunduğumuz coğrafyayı yeniden tanzim etmek için hazırlanmış olan Büyük Ortadoğu Projesine eş Başkan olmakla övünülmüş ve küresel angajmanlara girilmişti.
Dünyayı fellik fellik dolaşmakla güçlü olunmaz, başka başkentlerin taşeronluğunu yaparak da ayakta kalınmaz dediğimizde, sesimiz ne yazık ki hükümet tarafından hiç işitilmemişti.
Uluslararası ilişkilerde dostluk değil karşılıklı çıkarlar geçerlidir ve reel politikanın da esası budur diye ikaz ettiğimiz de sözümüz dinlenmemişti.
Vatanımızda hergün şehit verilirken, etnik bölücülük gemi azıya almışken, içeriye bakalım, sıfır sorun politikalarıyla kendimizi avutmayalım dediğimizde, ne yazık ki duyan da olmamıştı.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetersizlikleri ve başarısızlıklarının yanı sıra küresel alandan aldığı yardımların ve desteklerin de sonuna yaklaşıldığına dair emareler gittikçe güçlenmektedir.
Bundan dolayı Başbakan Erdoğan kendisini Ortadoğu coğrafyasına taşımakta, Lübnan’da Telekom’u sattığı ailenin eteğine tutunmakta, ne gariptir ki, geçmişte çadır önlerinde bekletenlerden insan hakları ödülü alarak, daralan dış siyasetinde yeni alanlar açmaya çalışmaktadır.
AKP’nin, yücelttiği ve kendisini hasrettiği küresel dostları ve model ortakları eskisi gibi ilgi ve alaka göstermekten bugünlerde uzaklaşmaya başlamışlardır.
Eksen kaydı kaymadı tartışmalarıyla karanlık bir ortama giren AKP’nin, NATO kararlarına sessiz kalması da pek işe yaramamıştır.
Nitekim ABD’nin eski Ankara büyükelçisinin AKP’yi hedefine alan; ‘şımardılar’ sözüne karşılık bir açıklamayla cevap verilmiş, ancak geçtiğimiz günlerde bir AKP heyeti alelacele kendilerini anlatmak maksadıyla ABD’nin yolunu tutmaktan bir rahatsızlık duymamışlardır.
Unutulmamalıdır ki, ülkemizde görev yapmış yabancı bir büyükelçinin, böylesine bir yorum yapması haddi aşan bir ifadedir, kabul etmemiz ve onaylamamız asla söz konusu olmayacaktır.
Ayrıca medyada köşe tutmuş bazı kalem sahiplerinin, ABD’nin AKP’yle ilgili olumsuz ve karanlık niyetler taşıdığını ifade eden yaklaşımlarına da son dönemlerde sıklıkla tanık olunmuştur.
Kendisini ve ülkemizi böylesi bu çıkmaza, aşağılanmaya sürükleyen sorumlu bellidir.
Tabiidir ki bu AKP hükümetidir ve Başbakan Erdoğan’dan başkası değildir.
Bu kapsamda, yabancı bir ülkede faaliyet gösteren internet sitesinden yayımlanan ve herkesin bilgisine sunulan bilgileri dikkatle takip edeceğimizi, ancak dışarıdan yapılacak yönlendirme ve karartma niyetlerine de karşı duracağımızı ve iç politikayı tanzim etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi bu vesileyle belirtmek istiyorum.
Bu son sanal ihbar ve bilgi sağanağı hakkında iktidar partisinin sağlıklı bir muhasebe yapması ve bundan sonraki yol haritasını yeniden belirlemesi ülkemiz ve siyasi hayatımız açısından çok yararlı olacaktır.
İç ve dış politika alanında iflas noktasına gelen AKP hükümeti artık aklını başına almalı, girdiği şaibeli ilişkiler ağından ve teslimiyetçi bakış açısından süratle kurtulmalıdır.
Milletimizi bölmekten ve ayırmaktan vazgeçmeli, devletimizin itibarını zedelemeyi gecikmeksizin bir kenara bırakmalıdır.
Vatandaşlarımızı kandırmaya ve gerçekleri çarpıtmaya da bir son vermeli ve bu zamana kadar yaptıklarından dolayı hukuk karşısında mutlaka hesap vereceğini hatırından asla çıkarmamalıdır.
Konuşmama son verirken hepinizi saygılarımla selamlıyorum."

 

Not: Devlet Bahçeli'nin yaptığı bu konuşmanın tam metni, "mhp.org.tr" den iktibas edilmiştir.{http://www.mhp.org.tr/gbk.php?content=2940&cat=50}



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,007 µs