En Sıcak Konular

BAHÇELİ:''BU DEVRAN ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA BİTECEK''

30 Kasım 2010 16:27 tsi
BAHÇELİ:''BU DEVRAN ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA BİTECEK'' Devlet Bahçeli,"AKP nasıl geldiyse, öyle gidecek ve gittiği yerde de mutlaka hesaba çekilecektir.Milletimizin talebi ve beklentisi bu yöndedir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Bahçeli konuşmasının başında,geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum için taziyelerini bildirdi.

MHP Lideri konuşmasının ilk bölümünü,geçtiğimiz hafta sonu Antalya’nın Manavgat ilçesinde,MHP'ye mensup belediye başkanlarıyla gerçekleştiren toplantıya ayırdı.

Devlet Bahçeli şunları söyledi:

"Değerli Milletvekili Arkadaşlarım,Kıymetli Basın Mensupları,
Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.
Konuşmama, Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi Belediye Başkanı değerli dava arkadaşımız Sayın Mehmet Koçum’un, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hakkın rahmetine kavuşmasından duyduğum derin üzüntüyü belirterek başlamak istiyorum.
Rahmetli Mehmet Koçum Bey’in yaklaşık 19 aydır yürüttüğü belediye başkanlığı görevinde üstün bir başarı göstermesi ve partimizi iftihar edilecek bir şekilde temsil etmesi asla hatırımızdan çıkmayacaktır.
Bu zamansız acı kaybımız nedeniyle, merhum dava arkadaşımız Mehmet Koçum’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Bolvadinli kardeşlerime, camiamıza ve milletimize başsağlığı dilerim. Mekânı cennet, ruhu şad olsun.
Muhterem Milletvekilleri,
Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’nın Manavgat ilçesinde partimize mensup belediye başkanlarımızla bir araya gelerek çok yararlı bir toplantı gerçekleştirdik.
Başta ülke gündemini meşgul eden temel meseleler olmak üzere, belediye başkanlarımızın mahalli düzeyde karşılaştığı sorunları kapsamlı bir şekilde ele alma ve değerlendirme imkânı bulduk.
AKP iktidarının baskı ve tacizlerine maruz kalan, mutat işlerinin yürütülmesinde dahi güçlüklerle karşılaşan belediye başkanlarımızın sahip oldukları azim, cesaret ve kararlılıkları hepimizi memnun etmiş ve partimizin tek başına iktidar hedefini güçlendirmesi bakımından da anlamlı olmuştur.
Partili belediye başkanlarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarına samimi bir şekilde eğildiğini, seçimden önce vaat ettikleri projeleri tamamlamak için gayretli bir şekilde çalıştıklarını hem biliyor hem de yakından takip ediyoruz.
AKP merkezli çıkarılan ve belediye başkanlarımızın önüne dikilen güçlüklere rağmen, değerli dava arkadaşlarım yörelerinde her türlü çabayı ve mücadeleyi vererek hizmetlerini yapmayı sürdürmektedirler.
Bu itibarla MHP’li belediyelerin çalışmaları takdire şayandır.
Ne var ki, AKP hükümetinin, tarafgir tutum ve yaklaşımlarının, belediyelerimizin çalışmasını engellemesinin yanında, vatandaşlarımızın biriken sorunlarının giderilmesini de geciktirdiği ortadadır.
Elbette belediye başkanlarımızın böylesi bir mazerete sığınarak ve iktidarın tehditlerine kulak asarak sorumluluk üstlendikleri illerini, ilçelerini ve beldelerini kendi haline terk etmeleri mümkün değildir.
Nerede çaresiz, umutsuz, mutsuz, sıcak bir el bekleyen, yardıma muhtaç kardeşimiz varsa, mutlaka orada MHP’li belediye başkanları olacaktır ve bundan da asla taviz vermeyeceğimiz iyi bilinmelidir.
Belediye başkanlarımızla yaptığımız çalışmaların yanı sıra, Antalya il merkezinde, Manavgat ve Serik ilçeleriyle Okurcalar beldesinde de aziz vatandaşlarımızla bir araya geldik ve kucaklaşma imkânına kavuştuk.
Partimize yönelik yoğun ilgiye ve kabına sığmayan coşkuya şahit olduk.
AKP’den bunalmış ve çare arayan vatandaşlarımızın bizlere yönelik sevgi ve muhabbet seli gücümüze güç kattı, destekleri Milliyetçi Hareket’i daha da şevklendirdi.
Parti olarak bundan sonra da vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz ve sorunların aşılması, yüzlerin gülmesi, umutların yeşermesi için el ele, yürek yüreğe tek başına iktidar hedefine tam yol ilerleyeceğiz.
Gezdiğimiz, gördüğümüz yerlerdeki feryatların, şikâyetlerin, hayal kırıklıkların ve endişelerin bize göre bir tek anlamı vardır; o da AKP’nin bir daha asla tek başına iktidara gelemeyeceği gerçeğidir.
Bu devran çok yakın bir zamanda bitecektir.
AKP nasıl geldiyse, öyle gidecek ve gittiği yerde de mutlaka hesaba çekilecektir.
Milletimizin talebi ve beklentisi bu yöndedir.
İktidarın kandırma ve oyalama üzerine temellendirdiği politikası tükenmiş ve vatandaşlarımız çıkış ve kurtuluş için fırsat gözler hale gelmiştir.
AKP’ye oy ve destek vermiş olan kardeşlerimizin birçoğunda da benzer bir durum söz konusudur ve onlar da artık bu hükümetle daha fazla gidilmesinin imkân dâhilinde olmadığına inanmaya başlamışlar ve partimize yönelme eğilimine girmişlerdir.
Bu ülkemizin geleceği açısından sevindirici ve umut verici bir gelişmedir.
AKP’li kardeşlerimizle birlikte diğer partilere gönül veren vatandaşlarımızın önemli bir bölümü; partimizin dik duruşundan, ilkeli siyasetinden dolayı saflarımızda yer almaya başlamışlar, mutlu ve müreffeh bir ülke inşa etme hedefimizde bizimle birlikte yürümek için güç birliği içine girmişlerdir.
Biraz sonra bahsedeceğim iç ve dış politikadaki çelişkiler, açmazlar ve sürekli körüklenen sorun alanları AKP’yle geçen her günün zelil olacağını herkese göstermiştir.
Bu haliyle, sorumluluklarımızın daha da arttığı ve bu bilinçle hareket edilmesinin zorunluluk haline geldiği hepimizce malumdur.
Çorbasını kaynatmanın derdinde olan, evine ekmek götürmenin kaygısını taşıyan, çocuğuna iş arayan, emekli maaşıyla geçinemeyen, işleri yürümeyen, dükkânını kapatan, tarlasını satmak zorunda kalan, traktörünü ipotek ettiren, çayı dahi veresiye içen, buğdayı elinde kalan, pancarı para etmeyen, borçları biriken aziz vatandaşlarım AKP’yi aklından ve gönlünden çıkarmıştır.
Görünen ve tespit ettiğimiz hakikatler şimdilik bunlardır.
Partimizin umut oluşu ve hızla ivme kazanması doğal olarak AKP ve beslemelerini tedirgin etmiş ve hazımsızlıklarının artmasına yol açmıştır.
Ancak ne Başbakan Erdoğan’ın tahrikleri ve tezgâhları ne de arkasını dayadığı işbirlikçi çevreler mukadder olan iktidarımızı asla önleyemeyecektir.
Hızlanan adımlarımız karşısında da hiçbir kuvvet duramayacak ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletimizle bütünleşmesine hiç kimse ve hiçbir oluşum mani olamayacaktır."

 

Not: Devlet Bahçeli'nin yaptığı bu konuşmanın tam metni, "mhp.org.tr" den iktibas edilmiştir.{http://www.mhp.org.tr/gbk.php?content=2940&cat=50}



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,890 µs