En Sıcak Konular

BARCELON'A REAL MADRİD'İ DÜNYAYA REZİL ETTİ: 5-0

30 Kasım 2010 10:12 tsi
BARCELON'A REAL MADRİD'İ DÜNYAYA REZİL ETTİ: 5-0 Barcelona, Mourinho’yu Nou Camp’ta rezil etti, Real’i üst üste 5. kez El Clasico’da yendi.

Barcelona rezil etti

Real Madrid'e Barça işkencesi

Barça’nın başına geçtiğinden beri Real Madrid’e yenilmeyen Guardiola ezeli rakibini yine devirdi. Real karşısına 5.kez çıkan Guardiola, 2-0, 2-6, 1-0, 0-2’lik galibiyet serisini dün de 5-0’la taçlandırdı.

Barcelona, Mourinho’yu Nou Camp’ta rezil etti, Real’i üst üste 5. kez El Clasico’da yendi.

Katalan ekibi topla oynamada %67’ye 33, isabetli pasta 684’e 331’le Real Madrid’i katladı. Xavi, Pedro, Villa (2) ve Jeffren Jose’ye kâbus olurken, Mesut ilk El Clasico’da hüsran yaşadı.

CAMP Nou tarihi bir gün daha yaşayacaktı. Real gelecekti, El Clasico heyecanı saracaktı yer kürenin dört bir yanını.

Ziyafet yaşayacaktık. Hiç de öyle olmadı. Sadece Real ve başındaki ‘özel insan’ın çilesini yaşadık dün. Dün gece olanları kısaca bir özetleyelim.

6’DA Messi ceza sahası sağ köşeden sol ayağıyla aşırdı top Casillas’ı aştı ama direğe takıldı. 10’da Iniesta soldan içeriye daldı ve kaçan Xavi’ye milimetrik bir ara pas çıkardı. Marcelo can havliyle atladı fakat dokunuşu yarardan çok zararına oldu. Seken top kaçan Xavi’ye çarptı ve Casillas’la baş başa bıraktı. Kalesinden çıkan Casillas’ı aşırtmayla avlayan Xavi Camp Nou’yu ayağa kaldırdı: 1-0.

12’DE Di Maria sol çaprazdan Barça kalesine Real’in ilk ve maçın sonuna kadar tek tehlike yaratan şutunu gönderebildi. Valdes üstüne gelen füzeyi son anda kornere çeldi. 18’de ise Villa topla sağ çizgiye daldı, oradan içeriye aktardı. Casillas’ın parmak uçları yetersiz kalınca düşman hattına sızan Pedro meşin yuvarlak ve boş kaleyle baş başa kaldı: 2-0. Devre de çileli sona erdi Real için.

BARÇA ikinci yarıya bıraktığı yerden başladı. 55’te Messi yeni bir Barça atağını şekillendirdi. Orta alanı kat ettikten sonra defansın arasına kaçan David Villa’yı gördü. O da plaseyi sol köşeye bıraktı: 3-0.

BU DÜNYADAN DEĞİLLER

58’DE Lionel Messi, Carvalho ve Khedira’yı çalımladı. Biraz daha gitti ve Pepe, Ramos arasından 25 metrelik enfes pasla Villa’yı kaçırdı. Villa 2. katı çıkarken bu kez bacak arasını tercih etti: 4-0.

90+1’DE 4 dakika önce oyuna giren Jeffren bitti denen maçta son golü attı. Ancak kapanışı giderayak kimi indirirsem kârdır diyen Ramos da önce Messi’ye sonra Puyol’a girişip kendini attırarak yaptı.

ÖZEL insan Jose Mourinho belki dünyanın en iyi hocası olabilir. Çalıştırdığı takım da istatistiklere göre yer küresinin gelmiş geçmiş en başarılı ve en zengin takımı olabilir. Ama dünkü maç çok net gösterdi ki. Bu Barcelona’nın bu dünyayla hiçbir alakası yok.

RAMOS ÇİRKİNLEŞTİ!

REAL’İN milyon Euro’luk ayakları mağlubiyeti hazmedemedi. 10 sarı kartın çıktığı maçta skor 5-0’a gelince gözü dönen Ramos, İspanyol Boğası gibi etrafa saldırdı. Pitbull lakaplı futbolcu uzatmada Messi’ye dalınca saha karıştı.

ARJANTİNLİ’DEN hırsını alamayan Ramos önce Barça kaptanı Puyol’a şamar attı ardından kulübeden koşup gelen Xavi’yi tartakladı. Hakem Golzalez de direkt kırmızı kartla tecrübeli yıldızı cezalandırıldı.

Ronaldo hırsını Pep’ten çıkardı

ART arda gelen Barcelona golleri, Realli yıldızların sinirlerini ‘yay gibi’ gerereken Ronaldo, hırsını Barça’nın hocası Pep Guardiola’dan çıkardı. 32’de taça çıkan topu tutan genç hocaya, Portekizli tepkisi gösterdi. Topu kendisine vermeyen Guardiola’nın bu tavrına sinirlenen Ronaldo, İspanyol hocayı kolundan çekip, itti.

MAÇIN YILDIZI: VİLLA

Valencia’dan transfer edilen İspanyol golcü Real Madrid defansını allak-bullak etti.
Attığı iki golün yanı sıra takımını hücumda sırtlayıp Los Galakticos’a hezimeti tattıran isim oldu.

Guardiola: En iyisi Lionel Messi

REAL Madrid’i 5-0 yenen Barcelona’da teknik direktör Pep Guardiola, Messi’nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu söyledi.

Guardiola, “Real Madrid ile aramızdaki farka bir maç sonunda karar veremeyiz. Takım ruhuna sahip oyuncularla sahaya çıktık. Çok az gol yiyen bir takım böyle farklı bir skor beklemiyorduk” dedi.

464 MAÇ SONRA BİR İLK

Real Madrid’in başında Nou Camp’taki ilk yenilgisini ‘farklı’ bir şekilde yaşayan Jose Mourinho teknik adamlık kariyerindeki 464. maçında ilk kez 5-0 yenilerek mağlup oldu.

‘Bazen değiştiremezsin’

Mourinho: “Barça çok iyi maç çıkardı ama ben kendi takımımla ilgileneceğim. Oyuncularımdan çok daha fazlasını bekliyordum.”

NOU Camp’ta tarihi bir mağlubiyet alan Real Madrid’in hocası Jose Mourinho maçın ardından şunları söyledi: “Geçen hafta 1 puan öndeydik, şimdi 2 puan gerideyiz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Her zaman Barcelona’nın tamamlanmış bir ürün olduğunu söyledim. Real Madrid çok iyi oynasa da tamamlanmış bir ürün olmadığını söylemiştim. İyi oynayana ödül kötü oynayana da ceza oldu.

SEZON henüz bitmedi. Basit goller yedik. Kaçırdığımız pozisyonlara dikkat edin. Yenen 2 gol de tamamen bizim suçumuz.

Barcelona çok iyi bir maç çıkardı. Çok iyi oynadıklarını söyleyebilirler. Ben sonuçla değil sadece kendi takımımla ilgileneceğim.

‘3’TEN SONRA BİTTİ’

YEDİĞİMİZ 3. golden sonra maç bitti. O andan itibaren takımın dengesini kaybetmemesini istedim. Bazen durumu görüp de değiştiremiyorsunuz. Daha fazla beklenti içindeydim. Biz oyunculardan fazlasını bekliyorduk. Ancak maalesef bu kez olmadı.”

5. KEZ 5 KARDEŞ

Real’i Nou Camp’ta 5-0 deviren Barcelona bun zevki ilk kez tatmıyor. El Clasico tarihinde 1935, 1945, 1974 ve 1994’te ezeli rakiplerini 5 golle deviren Katalanlar dün bu sayıyı beşe çıkardı.(Eren BOZKURT / VATAN SPOR)

 

 

Kaynak: VATAN GAZETESİ {http://haber.gazetevatan.com/barcelona-rezil-etti/343547/5/Spor}



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,121 µs