En Sıcak Konular

ABD GİZLİ BELGELERE GÖZ MÜ YUMDU?

29 Kasım 2010 15:06 tsi
ABD GİZLİ BELGELERE GÖZ MÜ YUMDU? Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, dünyanın gündemine oturan ABD'nin gizli belgelerinin ABD hükumetinin izni ve haberi olmadan yayınlanmasının imkansız olduğunu söyledi.

ABD hükümeti gizli belgelere göz mü yumdu?

Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, dünyanın gündemine oturan ABD'nin gizli belgelerinin ABD hükumetinin izni ve haberi olmadan yayınlanmasının imkansız olduğunu söyledi. Kaynak, ABD hükümetinin bu yolla rahatsızlık duyduğu konularda dünya kamuoyunu ve liderler yönlendirmeyi amaçlamış olabileceğini söyledi.

Eski MİT'çi Mahir Kaynak, dünya gündemine düşen Wikileaks internet sitesinin ABD'nin gizli belgelerini yayınlamasıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulundu. Gizlilik derecesi yüksek ve bu türden belgelerin değil Amerika dünyanın hiçbir yerinde yayınlanmayacağını belirten Mahir Kaynak, "Eğer bunlar yayınlanıyorsa onlara gizli demenin bir manası yok. Burada süreç şöyle ilerler, önce belgeler üzerinde gizlilik kaldırılır. Ondan sonra bunun kamuoyuna istedikleri gibi yansımasını sağlarlar." dedi.

Bu türden gizli bilgileri sızdıranların hapse atılacağını hatta idama mahkum edileceğini söyleyen Kaynak, "Öyle olmasa casusluk diye bir şey kalmaz." dedi.

ABD hükümetinin durumu kendisinin yönettiğini anlatan Kaynak "ABD bu yolla Dünya kamuoyuna söylemek istediği sözleri söylüyor."

"ABD ERDOĞAN'DAN DEĞİL, DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN RAHATSIZIZ DİYOR"

Belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı övücü bazı sıfatlar yer aldığını ve 'Başbakandan şikayetçi değiliz. Onun Türkiye'de şeriat devleti kurma gibi bir amacı yok. Ama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun politikasının yanlış olduğu" mesajını verdiğini belirten Kaynak, "ABD Türkiye'nin şu anda üstlendiği dış politikadan rahatsız. Bunun altında belki başka bir hesap arıyor. Görünüm bu olmakla beraber anti-amerikan bir çizgi hissetmiş olabilir."

Belgelerin bir kısmının gerçek bir kısmının ise sonradan eklenmiş olabileceğini söyleyen Kaynak, "Amaçları dünya kamuoyunu yönlendirmek. Birçok ülke hakkındaki rahatsızlıklarını bu yolla dile getirmektir."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/abd-hukumeti-gizli-belgelere-goz-mu-yumdu-183255.htm}



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,221 µs