En Sıcak Konular

MALATYA'DA FİLM MEVSİMİ

28 Kasım 2010 22:37 tsi
MALATYA'DA FİLM MEVSİMİ Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, dünya sinemasının son örnekleri ve dopdolu bir programla izleyicilerle buluşan ‘1. Malatya Uluslararası Film Festivali’ başladı.

Malatya’da film mevsimi  

Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, dünya sinemasının son örnekleri ve dopdolu bir programla izleyicilerle buluşan ‘1. Malatya Uluslararası Film Festivali’ önceki akşam start aldı. Malatyalılar 2 Aralık’a kadar sürecek festival münasebetiyle çok sayıda ünlü konukla buluşuyor

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın gayretleri ile hayata geçen 1. Malatya Uluslararası Film Festivali, önceki akşam İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Türk sinemasının iki önemli ismi, Türkan Şoray ile Fatma Girik de katıldı. Festivalde her iki sanatçının birlikte rol aldığı ilk film olan Osman Seden’in yönettiği 1963 yapımı “Badem Şekeri” açılış filmi olarak gösterildi. Film izleyenlerde nostaljik bir tat bıraktı. ‘Eşkiya’, ‘Propaganda’ gibi film müziklerine imza atan, perdesiz gitarın mucidi Erkan Oğur ile başarılı virtüöz ve yorumcu İsmail Hakkı Demircioğlu’nun Türk Halk Müziğinden eserler seslendirdiği gecede Türk sinemasına yıllarını vermiş olan, tekerlekli sandalyede seyahat etmesine rağmen vermeye devam eden Erol Günaydın ile Ayşen Gruda’ya Onur Ödülü takdim edildi.
Trabzon doğumlu olan Malatya Valisi Ulvi Saran, açılış gecesi yaptığı konuşmada, Malatya’nın Kemal Sunal, İlyas Salman, Kenan Işık gibi çok önemli sanatçılar yetiştirdiğini belirterek, Malatyalı işadamlarının Türkiye’nin ekonomi hayatında çok önemli işlevler yüklendiğini kaydetti. Vali Saran, “İstanbul’da Malatyalılar ekonomisinden sözedilmektedir. Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF), bundan sonra devam edecek geleneğin ilk adımını oluşturuyor. Bu organizasyon Malatya’nın kurumlarına ve halkına aittir. MUFF, festivallerin sadece metropollerde ve sahil kentlerinde düzenlenmediğini, Anadolu’nun ortasında da düzenlenebileceğini ortaya koymaktadır.. MUFF ile ilgili Google’de 500 binden fazla kayıt çıkmaktadır. Bu Malatya’nın hak ettiği bir sonuçtur.” 

Gürcü Yönetmene Başarı Ödülü

‘Sinema, Dizi Oyunculuğu Atölyesi, Sinema Kültürü Seminerleri, fotoğraf atölyeleri ve çeşitli söyleşilerin’ icra edildiği festivalde dün de çok sayıda film gösteriminin yanı sıra Gürcü Yönetmen Otar Iosseliani’nin “Çantrapas – İşe Yaramaz” filminin Türkiye’de ilk gösterimi (gala) gerçekleştirildi. Otar Iosseliani’ye festival dolayısıyla Yaşam Boyu Başarı Ödülü de dün takdim edildi! Iosseliani, bugün Malatya’da bir basın toplantısı düzenleyecek.
Bugün ayrıca festival kapsamında Yönetmen Selim Demirdelen’in Güven Kıraç ile Sezin Akbaşoğullarının başrollerini oynadığı Kavşak filminin ilk gösterimi yapılacak. Festivalde bugün aralarında Cem Yılmaz’ın Yahşi Batı’sı da olmak üzere 22 film gösterilecek. Filmlerle ilgili detaylı bilgiye “www.malatyafilmfest.com”dan ulaşmak mümkün.
Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma–Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından hayata geçirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, 2 Aralık Perşembe gecesi gerçekleştirilecek Ödül Töreni’yle sona erecek. Aralarında Türkiye’den Murat Şeker’in yönettiği Çakallarla Dans’ın da yer aldığı 10 ülkeden 10 mizah temalı film, Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra 10 bin Euro’luk En İyi Film ödülünü kazanmak için yarışacak. 100’ü aşkın filmin gösterildiği festival dolayısıyla yaklaşık 300 konuk Malatya’ya gelmeye devam ediyor. (YENİ MESAJ – MALATYA)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004413&tarih=2010-11-28}


 



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs