En Sıcak Konular

HAS PARTİ İLK OLAĞAN KURULTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

28 Kasım 2010 21:10 tsi
HAS PARTİ İLK OLAĞAN KURULTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ HAS ilk olağan genel kurultayını Ankara'da Atatürk Spor Salonun'da yapıyor. Salonun hınca hınç dolu olduğu gözlemlenirken, 'Müslüman Sol parti' kavramı asılan posterler ve çalınan marşlara da yansıyor.

HAS Parti kongresinde dikkat çeken pankart

Halkın Sesi Partisi ilk olağan kongresini Ankara'da yapıyor

HAS ilk olağan genel kurultayını Ankara'da Atatürk Spor Salonun'da yapıyor. Salonun hınca hınç dolu olduğu gözlemlenirken, 'Müslüman Sol parti' kavramı asılan posterler ve çalınan marşlara da yansıyor.

AKP, CHP ve BDP'Den temsilcilerin katıldığı kurultayda SP'den hiç bir ismin bulunmaması dikkat çekti.

Nazım Hikmet'in Güneşe Akın var şiirinden esinlenilen pankartı ve devrim vurgusu ilgi çekti.

Siyaset hayatına geçtiğimiz ay giren Halkın Sesi(HAS) Parti 1. Olağan Kongresi başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasını yapması beklenen kongrede yurt dışından gelen konukların büyük alkış aldığı görüldü.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve oldukça kalabalık gerçekleşen kongrede 201 delege, genel başkan ve Genel İdare Kurulu(GİK) üyeleri için oy kullanacak. Kongre sabah saatlerinde partililerin gelmesi ile başladı. Salonda sık sık HAS Parti için yazılan "halkın sesi" şarkısı çaldı. Başbakan Numan sloganlarının atıldığı kongrede, "Güneşe akın var akın, Doğuşu yakın" pankartı açıldı.

Kongrede üzerinde "Şafak devrim vaktidir", "Güneşe el sallayın", "İnkılaba az kaldı", "Çocuklar ağlamayın, umut doğdu güneş gibi bugün, gündüz bitmez gibi, söndür mumu güneş doğdu, doğdu artık batmaz gibi" yazılı dev pankartlar asıldı.

Bu arada Saadet Partisi’nden hiçbir temsilci kongreye katılmazken, AKP’den Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Öztürk ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, CHP, BBP ve DSP’nin parti temsilcileri ile BDP’den Muş Milletvekili Nuri yaman kongreye katıldı. Kongrenin yabancı konukları ise salondan büyük alkış aldı.

Pakistan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muammer Han, Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye temsilcisi, Gürcistan Ankara temsilcisi, Fas, İran İslam Cumhuriyeti Ankara temsilcisi gibi isimler katıldı. Kongre Numan kurtuluşun açılış konuşması ile devam edecek.

MÜSLÜMAN SOL PARTİ KAVRAMI

HAS Parti'nin kurucuları arasında başka solcu / sosyalistler de bulunuyor. İlk kongreye davetliler arasında Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva bulunuyor.

Davetliler bu isimlerle sınırlı değil. HAS Parti ses getirecek pek çok isme, katılmayacak olsalar bile simgesel davetiyeler gönderdi. Bu isimler arasında Polonya'nın efsanevi işçi lideri ve eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa ile İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in İslam'ı seçen baldızı Lauren Booth da yer alıyor. HAS Parti, İslam dünyasının önde gelen liderleri ile STK temsilcilerine de çok sayıda davetiye gönderdi.

KURTULMUŞ 207 OYLA GENEL BAŞKAN

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207’sini alarak genel başkanlığa seçildi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/has-parti--kongresinde-dikkat-ceken-pankart/343191/9/Siyaset}



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,244 µs