En Sıcak Konular

YANLIŞ POLİTİKALAR ÇİFTÇİYİ TARIMDAN UZAKLAŞTIRDI

28 Kasım 2010 09:14 tsi
YANLIŞ POLİTİKALAR ÇİFTÇİYİ TARIMDAN UZAKLAŞTIRDI TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Turhan Tuncer, uygulanan yanlış politikalarla çiftçinin tarımdan uzaklaştığı, ihracatın kısıtlandığı, ithalat yoluyla da döviz kaybı oluştuğunu savundu.

Yanlış politikalar çiftçiyi tarımdan uzaklaştırdı
 
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Turhan Tuncer, uygulanan yanlış politikalarla çiftçinin tarımdan uzaklaştığı, ihracatın kısıtlandığı, ithalat yoluyla da döviz kaybı oluştuğunu savundu.

Tuncer, Oda tarafından düzenlenen ‘’ZMO 6. Öğrenci Kurultayı’’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin toprak ve su varlığı ile iklim şartları sebebiyle oldukça yüksek bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyel ve önemli pazarlara yakınlığı dikkate alındığında dünya tarımında önemli bir yere sahip olması gerektiğinin ortaya çıktığını söyledi. Uygulanan yanlış politikalarla bir yandan çiftçinin tarımdan uzaklaştığını, ihracatın kısıtlandığını, ithalat yoluyla da döviz kaybı oluştuğunu ifade eden Tuncer, ithalat yapılan ülkelerin çiftçilerinin ucuz girdi kullandırılarak desteklendiğini, bu sebeple Türk çiftçisinin rekabet edemeyeceği fiyatların oluştuğunu söyledi. Tuncer, bunun sebebini, ‘’Türkiye tarımının IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar tarafından biçimlendirilmesi’’ olarak açıkladı ve tarım sektöründe Türkiye’nin ihtiyaçlarına ve özgül ekolojik şartlarına uygun emek ve üretim odaklı programlar uygulanmadığı müddetçe bu sarmaldan kurtulmanın mümkün olmadığına işaret etti.

ZMO Öğrenci Temsilcisi Berkin Sarıefe ise tarım politikalarının gözden geçirilmesi ve yenilenmesi zorunluluğu bulunduğunu belirterek, ‘’Çiftçimize, tohumumuza, hayvanımıza ve sularımıza sahip çıkmalıyız’’ dedi. Kurultaya yurt genelindeki üniversitelere bağlı 36 Ziraat, Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri fakülteleri ile Tütün Eksperliği Yüksek Okulundan 250’ye yakın öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Kurultayda, ‘’HES’ler, termik, nükleer santraller, hayvansal üretim, et ithalatı, GDO, su ürünleri ve balıkçılık, toprak koruma, tarım havzaları ve tarım politikaları konuları değerlendirilecek. 

 

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ {http://www.yeniasya.com.tr/2010/11/28/guncel/h14.htm} 



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,061 µs